|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
środki do czyszczenia wtryskiwaczy, STP itp |
Autor |
Wiadomość |
michalcolt
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-10-2015, 17:49 środki do czyszczenia wtryskiwaczy, STP itp
|
|
|
Heja, używacie czegoś takiego? Rozmawiałem z mechanikiem, stwierdził że połowa ludzi używa a druga nie używa i wszyscy jakoś jeżdza Spróbowałem u siebie STP formuła do wtryskiwaczy i ... jeżdze Zastanawiam się czy takie zalewanie co 5000km cokolwiek zmienia. W dieslach podobno ma to większy sens niż w benzynie ale nie wiem czemu. Macie jakies doświadczenia z tym? |
|
|
|
 |
mrcng
Forumowicz
Auto: Lancer CSW 1.6
|
Wysłany: 07-10-2015, 21:00
|
|
|
michalcolt, jak mialem diesla...to srodek do czyszczenia wtryskow pomogl poprawic ich korekcje. Zmierzone na kompie przed wlaniem i po wlaniu i przejechaniu 500 kmow..
Tu w lancerze po kupnie auta profilaktycznie wlalem tez xceramic do czyszczenia wtryskiwaczy...ale w benzynie jak piszesz jest to mniej odczualne. Raz na jakis czas mozna. Ale bez przesady. Żeby mówic o efektach trzeba by siedziec z podłaczonym kompem. A i zbytnie (zbyt czeste) czyszczenie tez nie jest wskazane. |
|
|
|
 |
michalcolt
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ3
|
Wysłany: 07-10-2015, 22:03
|
|
|
w sumie witaminy też kupujemy po to żeby się czuć lepiej i od razu jesteśmy 'zdrowsi' zaleję parę razy STP do wtrysków benzyna i postaram się napisać czy jest jakaś różnica ... chociaż właśnie to brak różnicy powinien być ok |
|
|
|
 |
mrcng
Forumowicz
Auto: Lancer CSW 1.6
|
Wysłany: 08-10-2015, 09:01
|
|
|
michalcolt, ja tam różnicy w benzynie nie widze. Raz na rok można zalać w ostateczności. W dieslu tak jak pisalem korekcje wytrysków się poprawiły. |
|
|
|
 |
|
|