Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Biały kruk, czarna perła
Autor Wiadomość
areseral 
Forumowicz

Auto: Carisma MSX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-10-2015, 23:44   

mkm napisał/a:
areseral napisał/a:
Co do kosztów, to nie byłbym tego taki pewien. Jeżeli wyjmę to co włożyłem + koszt zakupu, no to całkiem całkiem na tym wyjdę.

Nie chcę krakać, ale marne szanse na to widzę.
Maksymalnie ktos Ci da 2 - 2,5tyś i to przy dobrych wiatrach, więc względów ekonomicznych nawet nie rozpatruj, bo to niepotrzebny stres.
Kupowałeś to auto to wiesz, że despera, żeby się go pozbyc była juz u poprzednich sprzedających spora :wink:

Jak nie ma jakiejś miny to ja bym sie z nią zaprzyjaźnił na dłużej - i nie patrz na V-ki, bo jak doprowadzisz ten silnik do parametrów fabrycznych to będziesz bardzo zadowolony :wink:

na Forum nie wiem czy jeszcze się jakaś ostała - pewnie dowiemy się wkrótce :wink:

Pomijając względy ekonomiczne, czemu sądzisz, że byli zdesperowani żeby go sprzedawać? Bo cena taka a nie inna czy już ten egzemplarz był na forum? :?

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 11-10-2015, 23:52   

Bo te auta pisząc najdelikatniej sie nie sprzedają.

Mało kto słyszał o tej wersji, a sama Carisma (zwłaszcza przedliftowa do piękności nie należy), więc jedyna szansa na szybką sprzedaż to "na swapa" - ten silnik idealnie podchodzi do Colta CJ :wink: , ale za swapa nikt nie chce dobrze płacić.

Wg. mnie MSX to jeden z bardziej niedocenionych modeli Mitsubishi, a szkoda, bo to autko z charakterem.

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 12-10-2015, 00:12   

areseral napisał/a:
Jeżeli wyjmę to co włożyłem + koszt zakupu, no to całkiem całkiem na tym wyjdę. A to przecież unikatowa wersja!

Rocznik 1997. W tej chwili 18 letnie auto.
Tu masz ceny z Allegro z dzisiaj 2700-5500 :
http://allegro.pl/mitsubi...a_enum[16][1]=1
tu z OLX 1000-5500 :
http://olx.pl/motoryzacja...eated_at%3Adesc
Myślisz, że ile dostaniesz ?
No, gdybyś odpicował tą Cari naprawdę do idealnego stanu, to wtedy mógłbyś liczyć bo ja wiem ? Na 6-8 tysięcy ? Pod warunkiem, że byłby w ogóle kupiec. Ale doprowadzenie do ideału pochłonęłoby więcej kasy, niż dostałbyś za auto. Porządny blacharz i lakiernik (nie jakiś pan Mareczek w garażu) to kilka ładnych tysięcy - a gdzie reszta ?.
mkm napisał/a:
Jak nie ma jakiejś miny to ja bym sie z nią zaprzyjaźnił na dłużej - i nie patrz na V-ki, bo jak doprowadzisz ten silnik do parametrów fabrycznych to będziesz bardzo zadowolony :wink:

Dokładnie ;)

areseral 
Forumowicz

Wysłany: 12-10-2015, 00:33   

Ja wiem, że te samochody są dosyć tanie i że da się je kupić nawet za 800zł (kolega kolegi..) i jeździć, bo szukałem właśnie samochodu dosyć taniego, aby robić nim trasy na studia ;)

Ja myślę, że wszystko zależy od stanu technicznego. Tylko widzisz właśnie, w Twoich wynikach wyszukiwania które przytoczyłeś nie ma ani jednego MSX. Dlatego mogę dostać za niego więcej niż ''ustawa przewiduje", a przynajmniej tak mi się wydaje. Tyle w temacie.

Co ciekawe MSXa znalazłem dopiero na serwisie ogłoszeniowym w Portugalii, a po drodze natknąłem się nawet na:

Także wiedz, że coś się dzieje :twisted:

A no i co do lakiernika o którym pisałem. Niestety garażu nie posiada, ale ma stodołę... z dwiema komorami.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 12-10-2015, 06:12   

Minus tego auta jest taki że części są drogie, zawiecha nie jest mega wytrzymała i dlatego tak mało auto zwieźli do Polski ; -)

Ale fakt jest taki że miłośnik Mitsubishi wyda za Carisme MSX w pełnym pakiecie trochę tych $$, natomiast zwykły użytkownik nie bardzo...

We wrocku raz widziałem zadbanego MSX'a i był cudny w oryginalnym pakiecie. :wink: Gratuluje auta!

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 12-10-2015, 07:20   

Juiceman napisał/a:
Minus tego auta jest taki że części są drogie, zawiecha nie jest mega wytrzymała i dlatego tak mało auto zwieźli do Polski ; -)

Nie napisałes najważniejszego :wink:
Cena.
Ta wersja była mocno droga - jak znajdę katalogi to podam ceny nowej (niestety tylko w Niemczech) :wink:

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 12-10-2015, 08:46   

Ceny jak ceny, w 2008 roku MSX'y chodziły po 7-10k - to miał być następca mojej Carismy :D Ale na szczeście był Galant.

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-10-2015, 09:39   

4G93 nie ma MIVECa, ma hydraulikę i rozrząd w nim jest kolizyjny jak w każdym właściwie 16 zaworowym silniku Mitsu.
Ten samochód to suma zaniedbań poprzedników, oraz oszczędności poczynionych przy serwisie.
Gratuluję zakupu.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

cane 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
Wysłany: 12-10-2015, 17:06   

mkm napisał/a:
Ta wersja była mocno droga - jak znajdę katalogi to podam ceny nowej (niestety tylko w Niemczech) :wink:

To ja podam cenę w Polsce. ;)
Carisma MSX w 97 roku w polskim salonie kosztowała jedyne 86 940 zł.

Cennik dostępny tutaj.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 12-10-2015, 19:37   

Cytat:
EDIT: Weź teraz odpowiedz sobie na pytanie ile takie dokładki pochodzą na samochodzie biorąc pod uwagę nasze drogi - leżących policjantów, dziury, wysokie krawężniki.

akurat ta ori dokladka jesli obniza zderzak o 1cm to max, jedynie co to jest wysunieta w przod i tyle
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

areseral 
Forumowicz

Wysłany: 12-10-2015, 21:32   

Nawet znalazłem poprzedniego właściciela na tym forum ;) Także wiem, co przy nim mniej więcej robił :P

areseral 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2016, 00:08   

Mała sesyjka była ;)

Na razie tylko jedno zdjęcie.

areseral 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2016, 00:30   

No i krótki pokaz możliwości :p :

W ogóle nie widzę filmików z MSX na YT.[URL=3 bieg]https://www.youtube.com/embed/N3A-tDa9dAU[/URL]
Ostatnio zmieniony przez areseral 02-01-2016, 13:16, w całości zmieniany 3 razy  

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2016, 05:01   

Że tak dopytam, bo może przegapiłem - umiejętności czego? :wink:
Do 150km/h możesz nagrać tyle teoretycznie możesz jeździć nie wyjeżdżając do niemiec :wink:
Tam gdzie ona zaczyna ciągnąc Ty kończysz nagranie :biggrin: .

Jak chcesz być bardzo w porządku (co sie chwali) i zakończyć przy 100km/h to lepsza będzie dwójka :wink:

areseral 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2016, 11:47   

Że tak odpowiem, może faktycznie, źle to określiłem: pokaz możliwości.

Nagranie było do 150km/h ale zostało na A4 :D Do tego teren trochę słaby bo od 80km/h było już lekko pod górkę. I jak widać potem już trochę machało kamerą więc nie było sensu tego pokazywać.

Tak, tak wiem, że najlepsza byłaby dwójka, chodziło po prostu o pokazanie jak to chodzi na 3 biegu i nic więcej. Dodatkowo muszę do takich rzeczy skombinować uchwyt i najlepiej kręcić w dzień.

Odpowiedz do tematu