Personalizacja ustawień |
Autor |
Wiadomość |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-10-2015, 17:57
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Przejrzałem dostępna listę personalizacji w outlanderach III generacji.
Zobaczcie sami http://mmc-autoelectric.o...14/index_M1.htm zakładka 54A ETACS ON-VEHICLE SERVICE ADJUSTMENT FUNCTION to dla roku modelowego 2014.
Niewykluczone, że MUT da jeszcze kilka innych możliwości, ale obawiam się, że funkcji związanych z "gwiazdkami" za systemy bezpieczeństwa samochodu wyłączyć się po prosty nie da. Zobaczymy. |
Jeśli potrzebujesz OIII z 2014 instyle Navi to możemy się gdzieś ustawić i na pacjencie przetestować |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 13-10-2015, 03:23
|
|
|
Witam
Wszystkie te funkcje sa dastepne z MUT3
Jednak moga nie dzialac ze wzgledu na rodzaj wyposazenia w zwyklym OUT3 jak i elektrycznym PHEV.
Trzeba tylko jezeli cos nie jest dostepne od reki cos innego wyl aby inna funkcje mozna bylo zalaczyc |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-10-2015, 09:15
|
|
|
tokyo czeka nas gorąca linia |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jaad
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 13-10-2015, 15:13
|
|
|
A można troszkę jaśniej poprosić ? Z drugiej strony to trochę głupio jechać do ASO i uczyć pracownika wiedzą z netu :/ |
_________________ Pozdrowionka ! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 13-10-2015, 16:45
|
|
|
Ja tam ASO nie jestem mimo tego, że mam MUTa |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jaad
Forumowicz
|
Wysłany: 13-10-2015, 17:07
|
|
|
Ja mam, niestety, pilniejsze wydatki, niż kupowanie urządzenia, które będzie użyte w zasadzie raz. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 13-10-2015, 17:38
|
|
|
Jaad napisał/a: | Ja mam, niestety, pilniejsze wydatki, niż kupowanie urządzenia, które będzie użyte w zasadzie raz. |
Z racji tego, że mam serwis w którym naprawiamy Mitsu - mi się przydaje |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jaad
Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2015, 02:16
|
|
|
Odnoszę wrażenie, że jest jakaś zmowa tzw. "kumatych". Nie prościej jest napisać co się da zmienić, jak z "kumatym" się spotkamy i ustalimy co za ile ? Dziecinada na tym forum. Nie każdy ma czas, aby się grzebać w czymś, w czym jest laikiem. Podajcie co można zrobic i z kim się skontaktować, a nie małpie ruchy wykonywać. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 17-10-2015, 07:24
|
|
|
Skoro nawet przeszkolone ASO nie potrafi niektórych funkcji włączyć - wyłączyć to czego oczekujesz od zwykłych obywateli .
Po prostu niektóre funkcje trzeba sprawdzić po bezpośrednim podłączeniu pod Muta.
Na tym forum są dwie osoby kumate w temacie: Hubeeert i tokyo.
Wystarczy umówić się, podjechać i sprawdzić, a nie doszukiwać się jakiś teorii spiskowych . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Jaad
Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2015, 14:23
|
|
|
No i o taką odpowiedź, mniej więcej, chodzi. Przynajmniej wiemy, z kim się kontaktować. W swoim czasie sam chętnie skorzystam, jeśli będzie obustronna zgoda. Dzięki. |
|
|
|
 |
bodo44
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 AWD CVT 2016
|
Wysłany: 02-11-2016, 15:40
|
|
|
Witam
Mam pytanie: czy w MO III 2016 można zmieniać ustawienia wspomagania kierownicy ? |
_________________ Pozdrawiam B.G. |
|
|
|
 |
hurt.hurt
Forumowicz
Auto: mitsubsihi
|
|
|
|
 |
kacpiotr7
Nowy Forumowicz kacpiotr7
Auto: Outlander 2015
|
Wysłany: 18-01-2017, 11:58
|
|
|
Jaad napisał/a: | Wyjaśniam więc -- są ponoć opcje ustawień, które mogą być zmieniane tylko w ASO poprzez podłączenie do MUTa. Nawet instrukcja obsługi o tym w kilku miejscach wspomina, tylko bardzo nieprzejrzyście. |
A czy jest ustawienie polskiego lektora w zestawie telefonicznym ??? Telefon działa tylko na wymowę w innych językach, a nie polskim?? Mam wersję najbogatszą intense Navi z 2015 roku. |
|
|
|
 |
Jaad
Forumowicz
|
Wysłany: 18-01-2017, 14:51
|
|
|
kacpiotr7 napisał/a: | Jaad napisał/a: | Wyjaśniam więc -- są ponoć opcje ustawień, które mogą być zmieniane tylko w ASO poprzez podłączenie do MUTa. Nawet instrukcja obsługi o tym w kilku miejscach wspomina, tylko bardzo nieprzejrzyście. |
A czy jest ustawienie polskiego lektora w zestawie telefonicznym ??? Telefon działa tylko na wymowę w innych językach, a nie polskim?? Mam wersję najbogatszą intense Navi z 2015 roku. |
Nie widziałem takiej opcji. To jest zmora wielu marek, języki słowiańskie (oprócz ruskiego) są traktowane po macoszemu jeśli chodzi o komunikacje głosową. Ale są tu lepsi fachowcy ode mnie i jesli jest, to mnie poprawią. |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 18-01-2017, 15:25
|