[Cari 1.9DI-D] Wymiana - dobór poduszki silnika skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
marcinecznik
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DiD 102 km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2014, 00:10
|
|
|
Dla osób, które szukają poduszek do Cari 1,9 DID, chciałem uzupełnić pierwszy post.
O ile faktycznie- belka pod silnikiem może być Volvo, to same poduszki nie do końca.
Poduszka z przodu (bliżej chłodnicy), numer OEM Mitsubishi M611143 jest dokładnie taka sama, jak Volvo z numerem OEM 30611143. To się zgadza. Możecie kupić jedną z tych.
Natomiast podzuszka z tyłu, numer OEM Mitsubishi MR554017, nie jest taka sama jak wspomniana w pierwszym poście tematu w Volvo nr OEM 30611144. Zdjęcie przedstawiające niby Volvo nr OEM 30611144 nie przedstawia tej części, a przedstawia ORYGINAŁ MITSU MR554017.
Poduszka Volvo jest przeznaczona do silników benzynowych. Ma te same wymiary i średnice tulei.
To samo mam u siebie: przód jest od Volvo, tył Mitsubishi MR554017 i ta jest na zdjęciu w pierwszym poście. Jak ktoś założył poduszkę jakąkolwiek od Volvo z tyłu, dajcie znać, bo ceny oryginałów są bardzo różne z korzyścią dla Volvo.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mitsu2003
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
|
|
|
 |
morgan28b
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 Sportback
|
Wysłany: 06-05-2015, 11:56 Poduszki silnika
|
|
|
Witam. Padła mi przednia poduszka silnika przy Cari 1.9 DID 75kW z 2003r. Po wyjęciu belki wyszło, że druga (tylna) jest w gorszym stanie (przenosiła już drgania na karoserię i kierownicę) i mechanik w jej miejsce zamontował tą nową przednią poduchę (o dziwo wszystko pasowało). Tu moje pytanie czy te 2 poduszki (przednia i tylna) są takie same czy czymś się różnią? Dodam, że po zamontowaniu przedniej poduszki na miejscu tylnej wszelkie drgania karoserii i kierownicy prawie całkowicie ustały (myślę , że po wymianie tej drugiej znikną całkowicie). Ma ktoś wiedzę w tym temacie? Będę wdzięczny za info. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-05-2015, 16:45
|
|
|
Skoro rozstaw otworów jest taki sam w podstawie to będa pasowac, wizualnie są takie same, przednia od tylnej rózni się tuleją centrującą oraz odrobine "lżejszym" wypelnieniem gumowym |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
morgan28b
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 Sportback
|
Wysłany: 06-05-2015, 17:30
|
|
|
Oki. Temat pomocny. Mam jeszcze jedno pytanko, bo wychodzi, że poduchyróżnią się tylko wielkością tuleji (przednia ma większą tuleję) i czy nie będzie tam coś za luźne (jakieś stuki, puki itp.) gdy założę poduchę z większą tuleją tam gdzie powinna być mniejsza tuleja. Mechanik twierdzi, że będzie wszystko dobrze, ale wolę zapytać tu na forum czy ktoś się orientuje czy będzie ok? |
|
|
|
 |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 13-10-2015, 21:52
|
|
|
Kolejny odkop w dniu dzisiejszym z zapytaniem czy coś się zmieniło w temacie bądź czy ktoś coś ciekawego wymyślił ? Mechanik poprzedniego właściciela wpakował do auta poduszki silnika z benzyniaka najprawdopodobniej bo na wolnych obrotach drga mi kierownica jak szalona, a i całe auto sprawia wrażenie jakby drgało. Może jakaś regeneracja ? |
|
|
|
 |
|