|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G] Tylna piasta z łożyskiem???? |
Autor |
Wiadomość |
DOMIN [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2007, 21:30 [1G] Tylna piasta z łożyskiem????
|
|
|
Witam Panowie.
Mam trudne dręczoce mnie pytanie,choć myślę,że może każdy z was o tym raz pomyślał.
Czy próbował ktoś i czy jest to w ogóle możliwe, żeby dopasować do Klipera piaste tylną z łożyskiem od galanta???Czy ktoś już moze zmierzył się z takim problemem??
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 02:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2007, 23:12
|
|
|
slyszalem juz o przypadkach ktore wymianily lozyska same w piascie... taniej i ponoc jest to wykonalne... osobiscie bym tego nie robil... ale czy piasta z galanta podejdzie? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 03-04-2007, 23:22
|
|
|
Cytat: | slyszalem juz o przypadkach ktore wymianily lozyska same w piascie |
wymiana kulek w łożyskach - nie polecam - druciarstwo pierwszej klasy, chyba, że z tyłu są bębny..... wtedy 2 łożyska+uszczelniacz i naprzód
GOLDI napisał/a: | ale czy piasta z galanta podejdzie |
prawie..... jak wiemy prawie robi różnicę. Prawie polega na tym, że piasta Galanta ma 4 szpilki do mocowania koła |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 04-04-2007, 12:47
|
|
|
jedyna rzecz jaka mozna zrobic jest wymiana lozysk w piascie i to sie zazwyczaj robi - tak ze skapstwa.
Trzeba miec dobrego tokarza i mechanika i prase do wciskania lozysk.
Po dobraniu typu lozyska dla pewnosci trzeba wyciac w piascie rowek na segera wewnetrznego od zewnetrznej strony piasty. |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 14:49
|
|
|
Po tym jak oglądałem moją rozwaloną piastę, wydawało mi się, że piasta sama w sobie jest zewnętrzną obudową łożyska... No ale mogę się mylić.
2 tygodnie temu wymieniłem wszystkie piasty/łożyska. Za piasty płaciłem 450 zł sztuka (SKF), za łożyska 350 za dwa (SKF).
Ja bym tutaj nie kombinował i nie oszczędzał. Szkoda zdrowia i życia... |
|
|
|
 |
Buli [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2007, 19:59
|
|
|
Poszukuje tylnej piasty prawej (oczywiście za rozsądne pieniadze) do Cari 1,6 97 rok sedan. zaczyna już mi wyć. |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2007, 21:03
|
|
|
To spytaj w dziale Carisma albo kup-sprzedaj.Tam szybciej cos wykminisz |
|