[Cari 1.9DI-D] Warto się zainteresować tym eglemplażem? |
Autor |
Wiadomość |
komendante
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2015, 10:30 [Cari 1.9DI-D] Warto się zainteresować tym eglemplażem?
|
|
|
Witam,
planuje zakup pierwszego samochodu i wybór padł na carismę opis tego konkretnego samochodu brzmi bardzo zachęcająco no i cena jest w moim zakresie czy ktoś z forumowiczów może się już z nią zetknął i jest w stanie napisać czy warto jechać zobaczyć?
http://olx.pl/oferta/mits...html#7ea80dc7f8 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-10-2015, 19:28
|
|
|
Chcesz diesla nie pierwsze auta
Diesel to trochę kiepski pomysł, bo jak źle trafisz to do samego silnika dołożysz tyle co koszt zakupu auta, w dodatku ten diesel pochodzi od Renault i ma swoje przypadłości, bzdurą jest
Cytat: | MITSUBISHI NIE POSIADA DWUMASY. | Posiada dwumasę, chyba że ktoś ją zdemontował i założył sztywne koło.
Na oględziny najlepiej wybrać sie z kimś obeznanym |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 17-10-2015, 20:05
|
|
|
robertdg, nie od razu musi żle trafić.Po ogłoszeniu wydaje się że autko jest doinwestowane tylko trzeba je dobrze obejrzeć i jeśli przebieg jest oryginalny to można się o nie pokusić.sam przez 4 lata jeździłem taką carismą tylko że w mocniejszym silniku i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń,zimą nie było problemów z odpalaniem i jeśli chodzi o osiągi to też w porządku tylko trzeba trafić zadbane autko ale to się dotyczy każdego auta. |
|
|
|
 |
komendante
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2015, 10:44
|
|
|
Ten brak dwumasy trochę mnie zaintrygował Z opisu wynika że w auto jest trochę zainwestowane dlatego mnie zaciekawiło. Jeśli chodzi o zakup diesla to kusi mnie koszt przejechania 100 km wiem że części są droższe niż do beny ale obecny budżet nie pozwoli mi na założenie gazu chyba że się mylę i jest opcja znalezienia zadbanej cari z 1.6 lub 1.8 w kwocie do 6,5 tyś. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 18-10-2015, 11:30
|
|
|
komendante napisał/a: | i jest opcja znalezienia zadbanej cari z 1.6 lub 1.8 w kwocie do 6,5 tyś. |
Trzeba poszukać, ale da się trafić. Z tym, że jeśli 1.8 i LPG, to tylko wersja przedliftowa z silnikiem 1.8 SOHC 115 KM. Po lifcie tych silników już nie montowano. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
komendante
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2015, 11:52
|
|
|
Że GDI nie nadaje się do gazu już zdążyłem doczytać na forum więc jeśli w benie celował bym w 1.6 bo sohc i msx ze świecą szukać |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 18-10-2015, 12:17
|
|
|
O MSX to raczej możesz zapomnieć, to faktycznie jest perełka Ale 1.8 SOHC trafiają się od czasu do czasu. No chyba, że auto musisz mieć na już czy na wczoraj... |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
komendante
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-10-2015, 12:52
|
|
|
Na wczoraj to może nie ale na jutro ogólnie zakup jest planowany już od maja i nie ukrywam że pierwszym pomysłem był Galant ale wtedy budżet był jeszcze dwa razy większy. W między czasie budżet drastycznie stopniał nie było też kiedy jeździć i szukać więc na dobrą sprawę samochodu szukam od miesiąca. W między czasie oglądałem już jakieś passaty, a4, e39 ale znaleźć coś nie zajechanego graniczy z cudem. Więc wróciłem do pierwotnego pomysłu z Mitsubishi
Jutro pewnie zadzwonię w sprawie tej chociaż nie do końca ufam komisom
http://olx.pl/oferta/mits...html#0fc8d58328
[ Dodano: 22-10-2015, 11:00 ]
temat do zamknięcia |
|
|
|
 |
|