|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z napędami |
Autor |
Wiadomość |
suszkin
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-10-2015, 16:26 Problem z napędami
|
|
|
Witam
Mam taki problem z napędami. Po włączeniu napędu na cztery koła górne kontrolki zamiast świecić się na stałe, migają. Sprawdziłem na błocie, że przedni napęd się załącza, blokada dyferencjału też. Po ustawieniu napędu na tylne koła kontrolki przestają migać ale napęd przedni nie zawsze się rozłącza. Mechanik polecił mi żeby po ustawieniu lewarka na tylne koła cofnąć samochodem kilka metrów wtedy napęd się rozłączy. Jest jeszcze taki problem, że czasem w czasie jazdy pojawiają się jakieś dziwne dźwięki - jakby coś zgrzytało czy ocierało w przedniej osi. Jeśli miał ktoś podobny problem będę wdzięczny za pomoc w jego rozwiązaniu. Może jest ktoś na forum z Lubelszczyzny kto zna warsztat naprawiający takie sprzęty?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 19-10-2015, 16:39
|
|
|
1) kontrolka mrugająca u mnie oznaczała zwarcie na kablu czujnika - wypiąłem ten czujnik i napędy działają i już nie mruga ... także może to być nawet zalanie kabla wodą ( kiedyś tak miałem że po myjni mrugał - ale działały napędy jak u Ciebie )
2) by rozłączyć / załączyć napędy - mruga po wbiciu napędu do puki rzeczywiście się nie ruszy .. - ja głównie macham z 4h na 2h i raczej podczas jazdy - też wtedy potrzebuje 0,5 - 1s zanim zapali się lub zgaśnie na stałe ..
dziwne dźwięki = niepokojące |
|
|
|
 |
|
|