|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Brak rekcji na pedał gazu |
Autor |
Wiadomość |
xytras31 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2015, 12:34
|
|
|
boss733, jaki masz przebieg u siebie ?? czy coś już wiadomo, choć minęły 2 dni od twojego postu - współczuję...ale trzymam kciuki |
|
|
|
 |
boss733
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2007 2.0 140km bsy
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-10-2015, 01:01
|
|
|
Witam.
Przebieg 280 tyś.
Mechanik powiedział mi tak,rozrząd ok, skrzynia ok, dwumasa ok,zdjęta misa olejowa od dołu wszystkowygląda ok, już myslałem że się zatarł na panewkach, ale powiedział że są w dobrym stanie. Pod pokrywą zaworów wszystko ok,Powiedział, że śrubka się odkręciła, teraz ciężko mi sobie przypomnieć która. Musi ją znaleźć . Silnikiem można przekręcić do pewnego momentu. obedzie się chyba bez remontu. . Takie informacje mam od Niego.Trzeba ją znaleść teraz. Przy okazji bedzie ogólny przegląd całego silnika. Nie zaszkodzi.
Czekam, dopiero w sobote odbiore samochód, bo nie miał już czasu. Zajęty naprawami w innych samochodach, ma już kilk umówionych a ja mu wyskoczyłem ze swoim z zablokowanymi kołami a miał tylko tylko poszukać czemu nie chce zapalać po nocy.
Bede informował na bieząco co i jak. Pozdro
[ Dodano: 26-10-2015, 18:43 ]
Witam, jednak to nie śrubka.
Głowica w trakcie zdejmowania, cięzko odkręcić kolektor.
Coś blokuje na 4 tłoku jak jest w najwyższej pozycji.
Od dołu wszystkie tłoki wyglądają ok, cylindry też. Zobaczymy co dalej.
Mam nadzieje że to nie głowica. Pozdrawiam i będe informował na bieżoco. Pozdro
[ Dodano: 02-11-2015, 22:38 ]
Samochód dead. Na pierwszym cylindrze, wywaliło zawór,ry. Dzieki za zainteresowanie sprawa. |
|
|
|
 |
|
|