Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[STARION] szyba przednia
Autor Wiadomość
dawid-kan
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2007, 10:12   [STARION] szyba przednia

witam wszystkich maniakow stariona...poszukuje szyby przedniej-nowej ...czy ktos ma jakies namiary gdzie ja mozna zdobyc...?????? POZDRAWIAM

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2007, 21:39   

no forum jest uzytkownik , truespinmice ' on jest tutaj specem od stariona napisz do niego napewno ci pomoze

dawid-kan
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2007, 00:13   

damianrally napisał/a:
no forum jest uzytkownik , truespinmice ' on jest tutaj specem od stariona napisz do niego napewno ci pomoze

taK wiem....ale w pazdzierniku nie odpowiedzałem mu na zapytanie....o osłony lamp....wiec nie wiem czy bedzie miał ochote sie odezwac..........

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Auto: Toyota Supra Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-04-2007, 18:36   

dawid-kan napisał/a:
nie wiem czy bedzie miał ochote sie odezwac..........

będzie, będzie :D

Już na allegro wyniuchałem twoją aukcje - i zanim zajrzałem na forum, zdążyłem ci napisać PW przez allegro :wink:

Jeżeli dobrze pamiętam, to ty jesteś "ten" Dawid , co kupił Stariona narrowbody od Solara (żółty w opłakanym stanie - przesyłałeś mi kiedyś zdjęcia i filmiki) i posiadasz jeszcze srebrnego widebody - dobrze pamiętam??

Wracając do tematu szyby :)
Nie jest to temat prosty , bo sam z przyjacielem szukamy od prawie roku szyby czołowej do Stariona Andrzeja (klubowicz). Przedzwoniliśmy WSZYSTKIE zakłady/producentów itp szyb i.....nici.
Jedyną szansą był Pilkington, ale przedstawiciel ze Szwecji :D powiedział, że na Polske już nie sprowadza takiego czegoś.

Jedyne możliwości jakie zostały, to:
-zrobienie szyby pod zamówienie (spore koszta),
-sprowadzenie szyby z zagranicy (używka lub nowa)
-kupienie używki w Polsce (jak będziesz zainteresowany, to podam ci namiary na gościa)

aha, jak napisałeś na allgero na temat części: będę miał do ciebie romansik :wink: bo potrzebujemy z kolegami paru części - daj znać co i jak

dawid-kan
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2007, 23:09   

Jeżeli dobrze pamiętam, to ty jesteś "ten" Dawid , co kupił Stariona narrowbody od Solara (żółty w opłakanym stanie - przesyłałeś mi kiedyś zdjęcia i filmiki) i posiadasz jeszcze srebrnego widebody - dobrze pamiętam??
dobrze pamietasz.... :D ..jakis czas mnie nie było w kraju....po powrocie dokupiłem trzeciego stariona.. :D :D rok 87 przytargany z niemiec z ubogim wyposazeniem , po dachowaniu stał w szopie 2 lata zalany wodą z wybitymi szybami i zgniecionym dachem ale zawiecha, elektryka i tarcze hamulcowe były w bdb stanie... jak bede miał chwile to wkleję zdjecia)..wiec z trzech tworzę jednego :twisted: moj starionik jest juz na ukonczeniu.... :mrgreen: :mrgreen: co prawda nie jest to to o co chodziło bo nie udało sie przerzucic z mojego: centralnego radia ze sterowaniem w kierownicy , elektronicznej klimy, i skórzanej tapicerki..( nad tym jeszcze bede myslał bo jest w opłakanym stanie) za to przełozyłem szyber, centralny zamek i elektryczne lusterka...od siebie dołozyłem alarm, domykanie szyb, i antene CB w miejsce orginalnej... :twisted: za tydzien pierwsza jazda.........co do szyby to chciałem nową ale po obdzwonieniu multum firm nie znalazłem... :cry: wiec wstawiłem starą ......aha, jak napisałeś na allgero na temat części: będę miał do ciebie romansik bo potrzebujemy z kolegami paru części - daj znać co i jak wal jak bede mógł to pomoge......

[ Dodano: 05-04-2007, 23:14 ]
dałem szybka odpowiec ...wiec post trudny do czytania :mrgreen: :mrgreen: ale dobre rzeczy nie przychodzą łatwo......jak tytlko wyjade to dam znac i wkleję zdjecia....i pisze sie na zlocik :D :D

co do czesci to piszcie- dawids57@o2.pl - lub dzwoncie 510-023-594

oktawian
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2007, 01:02   xxx

Witam a ja dzwoinilem do pana wczoraj mial pan oddzwonic :( ( ale dobra szybka moze i bedzie. Moj znajomy mial prosze o kontakt .697-356-890 to udzielę info.

[ Dodano: 07-04-2007, 01:12 ]
mam jeszcze pytanko nie miałby pan gdzieś może listwy ktora przchodzi nad zderzakiem przednim ,moze byc uszkodzona oraz prawy kierunek w zderzak rowniez przedni

dawid-kan
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2007, 06:57   

sorry Oktawian ale siedzenie nad starionem przysłoniło mi inne obowiązki......nie wiedziałem, ze to ty....nie martw sie... siłowniczek masz pewny :finga: co do przekaznika to tez bedzie dla ciebie....listwa tez sie znajdzie ale jest w nie najlepszym stanie..co do kierunku to nie wiem czy ci przypasuje...jak wkleje zdjecie to zobaczysz.....zadzwonie do ciebie to pogadamy :D :D

[ Dodano: 07-04-2007, 06:59 ]
Oktawian widze ze jestes z grudziądza..... :p ...a ja własnie buduje autostradke z gdanska do nowych marz... :D :D wiec nawet dostawę bedziesz miał do domu...... :twisted:

oktawian
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2007, 10:07   

Dawid dziekuje bardzo bardzo to wtedy we wtorek będę a jak cos tylko sie dowiem o szybce dam znac napewno pozdrawia mi polecam wszystkim 3 starionki to juz ladna kolekcja dziek i za pomoc

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 07-04-2007, 12:41   

dawid-kan napisał/a:
daj znać co i jak wal jak bede mógł to pomoge......

poszedł mail do ciebie w sprawie części

ps. dawid dawaj fotki i jakiś opis i zapraszam do klubu PSC :) Wyślij mi na maila fotki swoich aut (mogą być wszystkie 3) , napisz jakiś opis teksty itp. i będziesz kolejnym klubowiczem - tylko nie wykręcaj sie :D

dawid-kan
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2007, 19:05   

ps. dawid dawaj fotki i jakiś opis

co do fotek to moge wkleic lub przysłac ci tylko archiwum bo stariony juz rozebrane i nie ma co fotografowac. :( .......mam zdjecia tylko ostatniego ...jak wyglądał przed rozebraniem...w trakcie remontu...i efekt koncowy...prawie... :D :D
za tydzien bedzie do jazdy.... :evil: :evil: :evil: ale ja bede wtedy w gdansku....zostaje jeszvcze problem przeglądu i rejestracji.....bo jest bez blach...na razie przypne z poprzedniego....... :badgrin: :badgrin:

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 08-04-2007, 21:02   

dawid-kan napisał/a:
ps. dawid dawaj fotki i jakiś opis

co do fotek to moge wkleic lub przysłac ci tylko archiwum bo stariony juz rozebrane i nie ma co fotografowac. :( .......mam zdjecia tylko ostatniego ...jak wyglądał przed rozebraniem...w trakcie remontu...i efekt koncowy...prawie... :D :D
za tydzien bedzie do jazdy.... :evil: :evil: :evil: ale ja bede wtedy w gdansku....zostaje jeszvcze problem przeglądu i rejestracji.....bo jest bez blach...na razie przypne z poprzedniego....... :badgrin: :badgrin:

ślij wszystko co masz, ja to poskładam do kupy i będzie git :wink:

ps. nie zapomnij o jakimś txt
ps2. mail do ciebie już poszedł w sprawie części i zdjęć

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2007, 21:10   

nie no jak ja wam zazdroszcze tych starioników ,mazy mi sie taki tylko ten z napedem na 4 koła ten na bazie kturego budowali rajdówki w grupie B to były maszynki po 38o KM niewiecie czy jakis taki jezdzi po polskich drogach

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 08-04-2007, 21:27   

damianrally napisał/a:
nie no jak ja wam zazdroszcze tych starioników ,mazy mi sie taki tylko ten z napedem na 4 koła ten na bazie kturego budowali rajdówki w grupie B to były maszynki po 38o KM niewiecie czy jakis taki jezdzi po polskich drogach

takiego to nie znajdziesz nawet na drogach Europy :wink:

dwa egzemplarze stoją w japońskim muzeum motoryzacji i "wożą" się po różnych wystawach..........a pozostałych słóch zaginął :)

Może jakiś były rajdowiec trzyma w garażu........
.....ale szczerze wątpie żebyś zdobył taki nie będąc szejkiem :D

ps. wychodziły tylko RHD
ps2. POZA TYM ZBIERAJ DUPE W TROKI I SZUKAJ SWOJEGO STARIONA!!! :wink:

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2007, 23:13   

hehehe truespinmice, zdobyc takiego stariona nawet przez mysl mi nieprzeszło tak mi sie zamazyło chodzby zobaczyc go w akcji posłuchac jak to jednostka napedowa jezdzi ,masz moze jakies namiary na filmiki starionów z rajdów ,wiem ze takie jezdziły dopuki FIA niewycofała Gr B :)

[ Dodano: 08-04-2007, 23:19 ]
truespinmice, rzuć na to oko moze cie cos zainteresuje bo czesci do stariona to rzadkosc http://www.allegro.pl/ite..._2_6_turbo.html

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 08-05-2007, 19:12   

damianrally napisał/a:
masz moze jakies namiary na filmiki starionów z rajdów ,wiem ze takie jezdziły dopuki FIA niewycofała Gr B :)

videogoogle - są filmiki (nawet dość długie)
obecnie możesz je tam zobaczyć , a niedługo na stronie klubowej :wink:

damianrally napisał/a:
truespinmice, rzuć na to oko moze cie cos zainteresuje bo czesci do stariona to rzadkosc http://www.allegro.pl/ite..._2_6_turbo.html

wiem o tym - to jest nasz kolega z forum: dawid-kan :lol: .............pare postów wyżej :lol:

[ Dodano: 08-05-2007, 19:11 ]
wpadło mi właśnie w ręce: http://cgi.ebay.de/Autogl...VQQcmdZViewItem

jakby ktoś szukał teraz ;)

Odpowiedz do tematu