[STARION] szyba przednia |
Autor |
Wiadomość |
dawid-kan [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 10:12 [STARION] szyba przednia
|
|
|
witam wszystkich maniakow stariona...poszukuje szyby przedniej-nowej ...czy ktos ma jakies namiary gdzie ja mozna zdobyc...?????? POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 04-04-2007, 21:39
|
|
|
no forum jest uzytkownik , truespinmice ' on jest tutaj specem od stariona napisz do niego napewno ci pomoze |
|
|
|
 |
dawid-kan [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 00:13
|
|
|
damianrally napisał/a: | no forum jest uzytkownik , truespinmice ' on jest tutaj specem od stariona napisz do niego napewno ci pomoze |
taK wiem....ale w pazdzierniku nie odpowiedzałem mu na zapytanie....o osłony lamp....wiec nie wiem czy bedzie miał ochote sie odezwac.......... |
|
|
|
 |
truespinmice
Mitsumaniak One of Austarion.com

Auto: Toyota Supra Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 285 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 05-04-2007, 18:36
|
|
|
dawid-kan napisał/a: | nie wiem czy bedzie miał ochote sie odezwac.......... |
będzie, będzie
Już na allegro wyniuchałem twoją aukcje - i zanim zajrzałem na forum, zdążyłem ci napisać PW przez allegro
Jeżeli dobrze pamiętam, to ty jesteś "ten" Dawid , co kupił Stariona narrowbody od Solara (żółty w opłakanym stanie - przesyłałeś mi kiedyś zdjęcia i filmiki) i posiadasz jeszcze srebrnego widebody - dobrze pamiętam??
Wracając do tematu szyby
Nie jest to temat prosty , bo sam z przyjacielem szukamy od prawie roku szyby czołowej do Stariona Andrzeja (klubowicz). Przedzwoniliśmy WSZYSTKIE zakłady/producentów itp szyb i.....nici.
Jedyną szansą był Pilkington, ale przedstawiciel ze Szwecji powiedział, że na Polske już nie sprowadza takiego czegoś.
Jedyne możliwości jakie zostały, to:
-zrobienie szyby pod zamówienie (spore koszta),
-sprowadzenie szyby z zagranicy (używka lub nowa)
-kupienie używki w Polsce (jak będziesz zainteresowany, to podam ci namiary na gościa)
aha, jak napisałeś na allgero na temat części: będę miał do ciebie romansik bo potrzebujemy z kolegami paru części - daj znać co i jak |
_________________ Starion Klub Polska
 |
|
|
|
 |
dawid-kan [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2007, 23:09
|
|
|
Jeżeli dobrze pamiętam, to ty jesteś "ten" Dawid , co kupił Stariona narrowbody od Solara (żółty w opłakanym stanie - przesyłałeś mi kiedyś zdjęcia i filmiki) i posiadasz jeszcze srebrnego widebody - dobrze pamiętam??
dobrze pamietasz.... ..jakis czas mnie nie było w kraju....po powrocie dokupiłem trzeciego stariona.. rok 87 przytargany z niemiec z ubogim wyposazeniem , po dachowaniu stał w szopie 2 lata zalany wodą z wybitymi szybami i zgniecionym dachem ale zawiecha, elektryka i tarcze hamulcowe były w bdb stanie... jak bede miał chwile to wkleję zdjecia)..wiec z trzech tworzę jednego moj starionik jest juz na ukonczeniu.... co prawda nie jest to to o co chodziło bo nie udało sie przerzucic z mojego: centralnego radia ze sterowaniem w kierownicy , elektronicznej klimy, i skórzanej tapicerki..( nad tym jeszcze bede myslał bo jest w opłakanym stanie) za to przełozyłem szyber, centralny zamek i elektryczne lusterka...od siebie dołozyłem alarm, domykanie szyb, i antene CB w miejsce orginalnej... za tydzien pierwsza jazda.........co do szyby to chciałem nową ale po obdzwonieniu multum firm nie znalazłem... wiec wstawiłem starą ......aha, jak napisałeś na allgero na temat części: będę miał do ciebie romansik bo potrzebujemy z kolegami paru części - daj znać co i jak wal jak bede mógł to pomoge......
[ Dodano: 05-04-2007, 23:14 ]
dałem szybka odpowiec ...wiec post trudny do czytania ale dobre rzeczy nie przychodzą łatwo......jak tytlko wyjade to dam znac i wkleję zdjecia....i pisze sie na zlocik
co do czesci to piszcie- dawids57@o2.pl - lub dzwoncie 510-023-594 |
|
|
|
 |
oktawian [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 01:02 xxx
|
|
|
Witam a ja dzwoinilem do pana wczoraj mial pan oddzwonic ( ale dobra szybka moze i bedzie. Moj znajomy mial prosze o kontakt .697-356-890 to udzielę info.
[ Dodano: 07-04-2007, 01:12 ]
mam jeszcze pytanko nie miałby pan gdzieś może listwy ktora przchodzi nad zderzakiem przednim ,moze byc uszkodzona oraz prawy kierunek w zderzak rowniez przedni |
|
|
|
 |
dawid-kan [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 06:57
|
|
|
sorry Oktawian ale siedzenie nad starionem przysłoniło mi inne obowiązki......nie wiedziałem, ze to ty....nie martw sie... siłowniczek masz pewny co do przekaznika to tez bedzie dla ciebie....listwa tez sie znajdzie ale jest w nie najlepszym stanie..co do kierunku to nie wiem czy ci przypasuje...jak wkleje zdjecie to zobaczysz.....zadzwonie do ciebie to pogadamy
[ Dodano: 07-04-2007, 06:59 ]
Oktawian widze ze jestes z grudziądza..... ...a ja własnie buduje autostradke z gdanska do nowych marz... wiec nawet dostawę bedziesz miał do domu...... |
|
|
|
 |
oktawian [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 10:07
|
|
|
Dawid dziekuje bardzo bardzo to wtedy we wtorek będę a jak cos tylko sie dowiem o szybce dam znac napewno pozdrawia mi polecam wszystkim 3 starionki to juz ladna kolekcja dziek i za pomoc |
|
|
|
 |
truespinmice

|
Wysłany: 07-04-2007, 12:41
|
|
|
dawid-kan napisał/a: | daj znać co i jak wal jak bede mógł to pomoge...... |
poszedł mail do ciebie w sprawie części
ps. dawid dawaj fotki i jakiś opis i zapraszam do klubu PSC Wyślij mi na maila fotki swoich aut (mogą być wszystkie 3) , napisz jakiś opis teksty itp. i będziesz kolejnym klubowiczem - tylko nie wykręcaj sie |
 |
|
|
|
 |
dawid-kan [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 19:05
|
|
|
ps. dawid dawaj fotki i jakiś opis
co do fotek to moge wkleic lub przysłac ci tylko archiwum bo stariony juz rozebrane i nie ma co fotografowac. .......mam zdjecia tylko ostatniego ...jak wyglądał przed rozebraniem...w trakcie remontu...i efekt koncowy...prawie...
za tydzien bedzie do jazdy.... ale ja bede wtedy w gdansku....zostaje jeszvcze problem przeglądu i rejestracji.....bo jest bez blach...na razie przypne z poprzedniego....... |
|
|
|
 |
truespinmice

|
Wysłany: 08-04-2007, 21:02
|
|
|
dawid-kan napisał/a: | ps. dawid dawaj fotki i jakiś opis
co do fotek to moge wkleic lub przysłac ci tylko archiwum bo stariony juz rozebrane i nie ma co fotografowac. .......mam zdjecia tylko ostatniego ...jak wyglądał przed rozebraniem...w trakcie remontu...i efekt koncowy...prawie...
za tydzien bedzie do jazdy.... ale ja bede wtedy w gdansku....zostaje jeszvcze problem przeglądu i rejestracji.....bo jest bez blach...na razie przypne z poprzedniego....... |
ślij wszystko co masz, ja to poskładam do kupy i będzie git
ps. nie zapomnij o jakimś txt
ps2. mail do ciebie już poszedł w sprawie części i zdjęć |
 |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 21:10
|
|
|
nie no jak ja wam zazdroszcze tych starioników ,mazy mi sie taki tylko ten z napedem na 4 koła ten na bazie kturego budowali rajdówki w grupie B to były maszynki po 38o KM niewiecie czy jakis taki jezdzi po polskich drogach |
|
|
|
 |
truespinmice

|
Wysłany: 08-04-2007, 21:27
|
|
|
damianrally napisał/a: | nie no jak ja wam zazdroszcze tych starioników ,mazy mi sie taki tylko ten z napedem na 4 koła ten na bazie kturego budowali rajdówki w grupie B to były maszynki po 38o KM niewiecie czy jakis taki jezdzi po polskich drogach |
takiego to nie znajdziesz nawet na drogach Europy
dwa egzemplarze stoją w japońskim muzeum motoryzacji i "wożą" się po różnych wystawach..........a pozostałych słóch zaginął
Może jakiś były rajdowiec trzyma w garażu........
.....ale szczerze wątpie żebyś zdobył taki nie będąc szejkiem
ps. wychodziły tylko RHD
ps2. POZA TYM ZBIERAJ DUPE W TROKI I SZUKAJ SWOJEGO STARIONA!!! |
 |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 23:13
|
|
|
hehehe truespinmice, zdobyc takiego stariona nawet przez mysl mi nieprzeszło tak mi sie zamazyło chodzby zobaczyc go w akcji posłuchac jak to jednostka napedowa jezdzi ,masz moze jakies namiary na filmiki starionów z rajdów ,wiem ze takie jezdziły dopuki FIA niewycofała Gr B
[ Dodano: 08-04-2007, 23:19 ]
truespinmice, rzuć na to oko moze cie cos zainteresuje bo czesci do stariona to rzadkosc http://www.allegro.pl/ite..._2_6_turbo.html |
|
|
|
 |
truespinmice

|
Wysłany: 08-05-2007, 19:12
|
|
|
damianrally napisał/a: | masz moze jakies namiary na filmiki starionów z rajdów ,wiem ze takie jezdziły dopuki FIA niewycofała Gr B |
videogoogle - są filmiki (nawet dość długie)
obecnie możesz je tam zobaczyć , a niedługo na stronie klubowej
wiem o tym - to jest nasz kolega z forum: dawid-kan .............pare postów wyżej
[ Dodano: 08-05-2007, 19:11 ]
wpadło mi właśnie w ręce: http://cgi.ebay.de/Autogl...VQQcmdZViewItem
jakby ktoś szukał teraz |
 |
|
|
|
 |
|