|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander 2.2 diesel czy 2.4 benzyna? |
Autor |
Wiadomość |
paweldm
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-10-2015, 20:39
|
|
|
Wcześniej miałem kilka aut z lpg. Obecnie ma 3 auto w dieslu. Ze swoich doświadczeń benzyna z lpg jest tańsza w użytkowaniu. U ciebie auto ma być eksploatowane 60% w trasie. Mój pali 7-8 l/10 w zależności od prędkości jazdy, benzyna z lpg 10-11 l gazu. Sam kosz paliwa będzie 50% mniejszy. |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 27-10-2015, 22:08
|
|
|
rej napisał/a: | Sorry, że odgrzewam, ale mam podobny dylemat. Nie wiem czy lepszy będzie diesel czy benzyna... |
Diesel, czy benzyna (domyślnie z LPG) - to dylemat znany.
By się nie rozwodzić o eksploatacyjnych i serwisowych niedogodnościach związanych z instalacją LPG, podpowiedzią może być to: paweldm napisał/a: | Wcześniej miałem kilka aut z lpg. Obecnie mam 3 auto w dieslu |
|
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
paweldm
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
|
Wysłany: 28-10-2015, 11:33
|
|
|
Dlatego mam porównanie i polecam lpg. To że mam 3 auto w dieslu, daje mi większa skalę porównawczą.
To że mam miska w dieslu wynika tylko z tego, że nie mogłem "trafić" wersji bogato wyposażonej z silnikiem 2.4, bo w benzynie taki mnie interesował. Jeszcze zabawniej będzie, jak napiszę, że szukałem c-crosera lub P 4007, ale auto w dobrym stanie nie jest tak łatwo znaleźć. Oglądałem c-crossera na pierwsze oko był ładny, ale cały środek był do wymiany, cała tapicerka podrapana, P4007 bezwypadkowy okazał się po poważnej stłuczce, miał przestawione górne mocowanie przedniego amortyzatora, a malowanie wyglądało jak srebrzanką do kaloryferów, inny cały z zewnątrz był do malowania itd. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 29-10-2015, 08:25
|
|
|
wcześniej miałem kilka aut z lpg i dlatego jeżdżę - na benzynie . Diesla jak widać też miałem |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|
|