Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zapytanie o opinie zakupu mitshubishi outlander 2
Autor Wiadomość
visitor 
Forumowicz

Auto: Mercedes
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2015, 17:31   

wporządku - więc temat pompy zamykamy.

adr7 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II 2.0DiD
Wysłany: 02-11-2015, 20:02   

Ja też kupiłem Outka z silnikiem 2.0 tdi i powiem szczerze że zrobiłem to z premedytacją, bo uważam że ten silnik jest na tyle oklepany, że prawie każdy mechanior go ogarnie czego nie można powiedzieć o francuskich wersjach nie mówiąc już o japońskiej wersji, która jest praktycznie zarezerwowana dla aso a i części do 2.0 są 100 razy bardziej dostępne oraz zdecydowanie tańsze od konkurencji :) . Do wrażeń akustycznych jestem przyzwyczajony żonka śmiga vw golf v 1.9 tdi :) także moim zdaniem poszukaj takiego troche mniej zjeżdżonego i nie martw się tylko bierz

Szef24 
Forumowicz

Auto: Outlandel DID 2010
Wysłany: 02-11-2015, 21:33   

Miałem okazję jeżdzić outkiem 2.2 DiD z automatem 150KM oraz 2.0 po wirusie na 170KM z manualem.
Powiem szczerze że gdybym trafił 2.2 w takim stanie jak znalazłem swojego obecnego to brałbym w ciemno.
Silnik ma o niebo wyższą kulturę pracy. Chodzi dużo ciszej i nawet przy przerzuceniu na zbyt wysoki bieg nie rzęzi jak stary Ursus. Jest dużo bardziej elastyczny i chętniej wchodzi na obroty. Jest bardzo podobny do 1.8 TDCI Forda czy 2.0 DCI ( gdzieś czytałem że to jedna z najbardziej udanych i niezawodnych jednostek diesla w ostatnich latach )

Fakt że 2.0 TDI zna wiekszość mechaników a jednostki montowane w outkach BSY pozbawione sa wiekszości wad silnikow z tej rodziny. Niestety pompowtryski to pompowtryski wiec razem z toba wstaje pół osiedla ;)

Odpowiedz do tematu