Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:57
[I 2.4 MIVEC] Nakładka na próg
Autor Wiadomość
qbas62 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2,4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-07-2012, 10:21   [I 2.4 MIVEC] Nakładka na próg

Witam forumowiczów. Moje pytanie, czy ktoś wie jak jest mocowana plastikowa nakładka na próg. Na kołki czy jest przyklejana czy jeszcze w jakiś inny sposób. Pozdrawiam. Już sprawdziłem, trzyma się na wkrętach i kołkach tylko nie wiem jakich a nakładki nie będę odrywał, może ktoś wie jak wyglądają te kołki. Kończę temat, dobrałem podobne w sklepie.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 18-07-2012, 20:43   

Wersja 2.4 powinna mieć taką samą kabinę jak 2.0. Czy chodzi o listwę widoczną po otwarciu drzwi czy tę zewnętrzną?
Te w drzwiach oryginalnie w 2.0 są montowane na zatrzaski które się wpina od spodu w listwy. Metalowe elementy listew w progach z tego co pamiętam są przyklejane i mają zagięte od spodu metalowe "języczki". Listwy powinny dać się wyjąć ręcznie, wystarczy ciągnąć niewielką siłą do góry zaczynają np od słupka lub zagłębienia na nogi.
Listwy zewnętrzne są na zatrzaski wzdłuż całej długości plus kilka wkrętów, plus przynajmniej końce są na jakąś chyba taśmę klejącą.

qbas62 
Forumowicz

Wysłany: 19-07-2012, 20:04   listwa

Witam. Chodziło mnie o listwę zewnętrzną plastikową, już sprawę rozwiązałem, ale dzięki za dobre chęci. Pozdrawiam

kubus16 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2.0 2005
Wysłany: 22-10-2015, 15:38   

Witam,
qbas62 rozwiązał sprawę , ale on i nikt inny nie opisał jak ściągnąć tą listwę zewnętrzną
odkręciłem wkręty i widzę że trzyma się jeszcze na kołkach, ale czy te kołki wyszarpnąć czy wysunąć?

jeśli mogę prosić, to poproszę o podpowiedz.
z góry dziękuje.

jaztom 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.4
Wysłany: 22-10-2015, 19:41   Re: listwa

qbas62 napisał/a:
Witam. Chodziło mnie o listwę zewnętrzną plastikową, już sprawę rozwiązałem, ale dzięki za dobre chęci. Pozdrawiam

jeżeli nie znalazłeś wcześniej rozwiązania twojego problemu tu na forum to tym bardziej mógłbyś się podzielić jak rozwiązałeś ten problem.
na pewno to innym pomoże

qbas62 
Forumowicz

Wysłany: 04-11-2015, 08:59   

Witam. Sorry ale już nie pamiętam jak to było z tą nakładką. Tak to jest jak od razu się nie napisze. W katalogu jest jak jest przymocowana ta nakładka. Wkleił bym rysunek ale nie wiem jak. Pozdrawiam

http://japancars.ru/index...id=1&blk_id=030

po otworzeniu linka przejść na drugą stronę, jest też w manualu - grupa 51, manual jest w dziale downloand.
Ostatnio zmieniony przez qbas62 04-11-2015, 15:16, w całości zmieniany 4 razy  

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 04-11-2015, 10:09   

qbas62 napisał/a:
Wkleił bym rysunek ale nie wiem jak.

Wrzuć fotkę na hosting zdjęciowy typu: www.fotosik.pl , www.zapodaj.net itp. i zapodaj linka na forum :wink: .
Tylko najlepiej na takim hostingu się zalogować aby z automatu po jakimś czasie jej nie usunęli.

Odpowiedz do tematu