Reklama z Mitsumanakami |
Autor |
Wiadomość |
banderas40
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-11-2015, 08:27 Reklama z Mitsumanakami
|
|
|
Witam dzisiaj w radio słyszałem reklamę Mitsumaniaku itd itp... Reklama dotyczy przeglądów u dealerów. Ciekawi mnie to czy wystąpili do właścicieli o zgodę na używanie tego zarejestrowanego znaku i czy w jakiś sposób zrekompensowali użycie lub też czy z właścicielami ustalili prawo do użycia nazwy zastrzeżonej.
Pytanie tak z ciekawości oczywiście i na przyszłość dla organizatorów kolejnych zlotów jako element do rozmów o sponsorowaniu zlotu. |
_________________ Niestety Pajero zamienione na Nissan Nawara NP300 jednak na zawsze pozostanę Mitsumianiakiem
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 04-11-2015, 09:38
|
|
|
ciekawe:) Jak gdzieś znajdziesz by dało radę posłuchać to poproszę |
|
|
|
 |
banderas40
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
|
Wysłany: 04-11-2015, 11:08
|
|
|
Firek RMF FM I RMF MAX od wczoraj leci Mitsumaniaku ..... taki text z zaproszeniem do serwisu na przegląd samochodu. Uważam, że skoro macie zastrzeżony znak słowny oraz graficzny powinni wystąpić do Was o zgodę. A piszę o tym najzwyczajniej choćby w przyszłościowej sprawie wsparcia zlotu - jakimiś konkretami a nie jako dodatek oraz np wsparcia MM Dzieciom . Sam zobacz jak to działa od razu w potoku reklam przez większość z Nas Mitsumaniaków zostaje to wychwycone. |
_________________ Niestety Pajero zamienione na Nissan Nawara NP300 jednak na zawsze pozostanę Mitsumianiakiem
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 04-11-2015, 13:24
|
|
|
Dziękuję banderas...Rozmawiałem już z RMF FM, słyszałem tekst reklamy, gdyż Pan z działu prawnego odtworzył tą reklamę podczas rozmowy, wysyłam stosowne pismo do działu prawnego tegoż radia, natomiast Was prosiłbym o nagranie tej reklamy na jakiś nośnik.
RMF przekaże mi oczywiście powyższą reklamę, natomiast musi pewna procedura być zachowana.
Natomiast nie ma najmniejszego problemu, byście zgrali takową reklamę bezpośrednio z radia.
Reklama jest emitowana w RMF i RMF MAXXX tak jak wspomniał banderas codziennie w godzinach porannych (ok. godz. 7:00)
Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
Firek
dla przypomnienia:
 |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
|
Wysłany: 05-11-2015, 08:25
|
|
|
Dzisiaj była już inna wersja reklamy. Nie pada słowo mitsumaniaki ale jest cos o mikołaju i mitsubishi |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 05-11-2015, 09:13
|
|
|
dzięki za sprawdzenie, czasem podsłuchajcie z rana RMFu, reklamę tak czy inaczej wyciągnę z działu prawnego RMF FM |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 05-11-2015, 13:01
|
|
|
Sprawa częściowo wyjaśniona.. Pomysłodawcy reklamy nie mieli na myśli nas, klubowiczów, a miłośników Mitsubishi tak jak Golfomaniaki tak MItsumaniaku...
Takie jest stanowisko Mitsubishi Motors Polska, ciężko mi to przyjąć, ale ok.
W każdym razie chciałbym, byście wiedzieli, że nic jako właściciel prawa towarowego nie wiedziałem o użyciu nazwy "Mitsumaniaku" w reklamie emitowanej w RMF FM i RMF MAXXX, ani nie czerpałem(nie czerpaliśmy) korzyści majątkowych z tej reklamy.
pozdrawiam
Firek |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 05-11-2015, 13:18
|
|
|
Firebee napisał/a: | Sprawa częściowo wyjaśniona.. Pomysłodawcy reklamy nie mieli na myśli nas, klubowiczów, a miłośników Mitsubishi tak jak Golfomaniaki tak MItsumaniaku...
Takie jest stanowisko Mitsubishi Motors Polska, ciężko mi to przyjąć, ale ok. | Oczywiste jest, że tak będą się tłumaczyć
Jednak od lat wiadome jest, również dla MMC, że jest taki twór jak MITSUMANIAKI i jest on Oficjalnym Klubem Mitsubishi w Polsce. Jest gdzieś nawet stosowny certyfikat. Tłumaczenie, że "to tak jak Golfomaniaki" jest trochę jak strzelanie we własne kolano
Ale... może za porozumieniem obu stron niech ta reklama "chodzi" w radiu jak najdłużej skoro jest dobra i przyciąga ucho. Może warto porozmawiać o korzyściach dla obu stron |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 05-11-2015, 13:23
|
|
|
JCH napisał/a: |
Ale... może za porozumieniem obu stron niech ta reklama "chodzi" w radiu jak najdłużej skoro jest dobra i przyciąga ucho. Może warto porozmawiać o korzyściach dla obu stron |
na to bym Jacku nie liczył... Prosiłem kolejnym razem o uprzedzenie, jeśli mają chęć użyć naszej nazwy.. Były wątpliwości też ze strony przedstawiciela MMC czy mamy znak towarowy zastrzeżony i czy faktycznie nie mogą jego bez naszej zgody użyć (tu prosiłbym Seichan o wypowiedzenie się)...
Dokument rejestracji znaku towarowego został wysłany do MMC, znak towarowy znakiem towarowym, ale prawa autorskie do nazwy mitsumaniaki mamy od chwili założenia klubu.
moment trochę nietypowy, bo miałem z MMC do wyjaśnienia jeszcze jedną nietypową sprawę.. ale chyba doszliśmy do porozumienia. dowiecie się o niej wkrótce. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 05-11-2015, 13:40
|
|
|
Już widzę te rzesze "nowych" MitsuManiaków piszących o numer klubowicza(dostępny ad hoc) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 05-11-2015, 15:03
|
|
|
Firebee napisał/a: | Pomysłodawcy reklamy nie mieli na myśli nas, klubowiczów, a miłośników Mitsubishi tak jak Golfomaniaki tak MItsumaniaku... |
Bardzo ciekawe to stanowisko bo określenie Mitsumaniaki powstało dzięki nam a nie my dzięki niemu.
Zapytaj proszę osobę która Ci to tłumaczyła
1. dlaczego uważa Cię za idiotę
2. czemu zdjęli reklamę
3. Firebee napisał/a: | Były wątpliwości też ze strony przedstawiciela MMC czy mamy znak towarowy zastrzeżony i czy faktycznie nie mogą jego bez naszej zgody użyć (tu prosiłbym Seichan o wypowiedzenie się)... |
To sobie mogli sprawdzić. A oni mają zastrzeżony znak Mitsubishi? Bo ja nie wiem czy mają, ale jak go użyję i mają to pójdą do Sądu. Nie mam ochoty robić z tego afery w Sądzie, ale przepraszam byłoby na miejscu.
Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś z MMC Car Poland - My Was nie potrzebujemy, żeby działać i się rozwijać. Wy korzystacie z tego, że jest Klub, Forum od ponad 10 lat i macie Nas w , ale lepiej nie próbujcie na Nas żerować bo się wkurzymy i nie będzie to dla MMC Car Poland ani marki fajne wizerunkowo.
A jak chcecie to sobie zabierzcie autoryzację i diamenty - my to przeżyjemy, Wam trudno będzie sensownie wytłumaczyć się z tego, że kilkadziesiąt tysięcy Waszych Klientów zostało potraktowanych z buta. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
|
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 05-11-2015, 20:43
|
|
|
napisałem do działu prawnego rmf fm, więc otrzymamy nagranie |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 05-11-2015, 21:25
|
|
|
Myślę ze skoro nazwa jest zastrzeżona to urzędnik potwierdzający patent musiał stwierdzić że samo słowo" mitsumaniak" nie jest słowem potocznym. Tak więc tłumaczenia MMC to totalny wykręt - tym bardziej jeśli zdjęli reklamę (ktoś czuje smród). Dodatkowo MMC wie o klubie i jego prawnej ochronie wiec tłumaczenie się tym bardziej jest głupie.
Oczywiście sprawę fajnie byłoby załatwić polubownie w formie jakieś rekompensaty np. dla fundacji.
Z drugiej strony znak towarowy to bardziej emblemat graficzny - to nie to samo co słowo. |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak