|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wilgoć pod przednimi dywanikami na podłodze... |
Autor |
Wiadomość |
Miłosz82
Nowy Forumowicz
Auto: CS0 Lancer kombi 1.6, 2005r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-11-2015, 21:03 Wilgoć pod przednimi dywanikami na podłodze...
|
|
|
Witam wszystkich
Po tym jak pojeżdżę trochę po kałużach, zbiera mi się wilgoć pod dywanikami (pod nogami, na podłodze) z przodu (zwłaszcza pod dywanikiem kierowcy). Ratuję się podkładaniem gazet, żeby nie zgniło.
Chcę się was zapytać: gdzie jest jakiś odpływ który mam zapchany, gdzie on się znajduje, żebym mógł go oczyścić, przedmuchać, żeby mi się ta woda nie wlewała do auta?
Nie mam szyberdachu, podłoga nie jest dziurawa. |
Ostatnio zmieniony przez Miłosz82 21-11-2015, 12:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 06-11-2015, 03:02
|
|
|
Masz.szyber dach? Jeśli tak, to pomaga gruba żyłka do kosy spalinowej, wpychasz we wszystkie dziury, aż gdzieś wyjdzie. Pomogło w mercedesie 123 i primerze p10 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 06-11-2015, 05:23
|
|
|
Miłosz82, na początek rzuć okiem na podłogę - łaczenie wewnętrznego nadkola i poszycia podłogi jest troche słabe - większość CS-ów jakie oglądałem były tam nadgryzione |
|
|
|
 |
Carloss
Forumowicz insane

Auto: Lancer Sport, Kadett E, Astra
|
Wysłany: 21-11-2015, 12:08
|
|
|
remi napisał/a: | Masz.szyber dach? Jeśli tak, to pomaga gruba żyłka do kosy spalinowej, wpychasz we wszystkie dziury, aż gdzieś wyjdzie. Pomogło w mercedesie 123 i primerze p10 |
Ew. stalowa linka, taka jak np. przy rowerze - o ile jest szyber..
W moim niezawodnym Kadett'cie przedmuchałem kompresorem i też zapanował spokój |
|
 |
dashek
Nowy Forumowicz
Auto: 1.6 lance kombi
|
Wysłany: 05-01-2016, 12:56
|
|
|
witam, ja także mam ten problem przed świętami odkurzałem auto i właśnie zwróciłem na to uwagę, ale pomyślałem że syn płyn do szyb wylał bo latał z butelką. nie po siadam szyberdachu. |
|
|
|
 |
cygan84
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0,06,Colt 1.3,10
|
Wysłany: 05-01-2016, 13:07
|
|
|
Ja chyba wiem gdzie jest problem u ciebie,miałem też taką sytuacje i podczas wymiany kół na zimowe przypadkowo zauważyłem,że w wewnętrznym nadkolu od kierowcy zaraz za plastikowym nadkolem jest teoretycznie niewielka rdza.Wpadły mi tam 2 palce i widziałem tzw.wojłok w środku -tą watę.Narazie zalepiłem gumą z pędzla,a na wiosnę czeka mnie spawanie |
|
|
|
 |
|
|