Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Reklama z Mitsumanakami
Autor Wiadomość
banderas40 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2015, 07:25   

Moim zdaniem jeśli chcieli się posłużyć słowem, które jest zarejestrowane to sprawa jest prosta i wcale nie chodziło mi o to, że ktoś ma korzyści z tej reklamy - chodziło właśnie o to, że podejrzewałem wykorzystanie słowa w reklamie bez zgody klubu i bez korzyści np podczas organizacji zlotu lub jakiejś akcji dla MM Dzieciom. Chodzi o to że skoro MMC chce korzystać z potencjału Mitsumaniakowego to powinno się odwdzięczyć i to w o wiele większym stopniu np podczas organizacji zlotów MM. Takie jest moje zdanie - przecież nie chodzi o ogromne kokosy jakieś a o grosze tak naprawdę w ich budżecie reklamowym. Z tego co wiem jako sponsor za bardzo cię w tym roku nie popisali. Pozdrawiam.

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 06-11-2015, 07:36   

banderas40 napisał/a:
sponsor

Patron.

Ogarniam prawy ALT

banderas40 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-11-2015, 07:44   

No to jeszcze lepiej.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 06-11-2015, 07:45   

Właśnie leciała na Radiu Zet. Na pewno jest użyte " Mitsumaniaku ....."

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 06-11-2015, 09:27   

apikus napisał/a:
Właśnie leciała na Radiu Zet. Na pewno jest użyte " Mitsumaniaku ....."
U nich jest ASX do wygrania. Pewnie jakaś transakcja wiązana. Barter?

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 06-11-2015, 09:50   

Hubeeert napisał/a:
Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś z MMC Car Poland - My Was nie potrzebujemy, żeby działać i się rozwijać. Wy korzystacie z tego, że jest Klub, Forum od ponad 10 lat i macie Nas w , ale lepiej nie próbujcie na Nas żerować bo się wkurzymy i nie będzie to dla MMC Car Poland ani marki fajne wizerunkowo.

gulgulq napisał/a:
Dodatkowo MMC wie o klubie i jego prawnej ochronie wiec tłumaczenie się tym bardziej jest głupie.

Podejrzewam, że to sprężyna nowych pracowników działu marketingu i PR. Coś tam słyszeli, ale nie chciało się zdobyć wiedzy szczegółowej i wyszło jak wyszło :)
http://www.mmdzieciom.pl/

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 06-11-2015, 10:54   

pamar napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś z MMC Car Poland - My Was nie potrzebujemy, żeby działać i się rozwijać. Wy korzystacie z tego, że jest Klub, Forum od ponad 10 lat i macie Nas w , ale lepiej nie próbujcie na Nas żerować bo się wkurzymy i nie będzie to dla MMC Car Poland ani marki fajne wizerunkowo.

gulgulq napisał/a:
Dodatkowo MMC wie o klubie i jego prawnej ochronie wiec tłumaczenie się tym bardziej jest głupie.

Podejrzewam, że to sprężyna nowych pracowników działu marketingu i PR. Coś tam słyszeli, ale nie chciało się zdobyć wiedzy szczegółowej i wyszło jak wyszło :)

No to gratulacje dla tych ludzi, ale za chwilę zrobi się niemiło.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 06-11-2015, 11:20   

Popieram konkretne działania w tej sprawie- tu nie ma przypadku- ktoś, kto nie słyszał zwrotu "Mitsumaniaki" użył by raczej czegoś w rodzaju : maniak marki Mitsubishi.

banderas40 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-11-2015, 12:23   

Tak jak pisałem wcześniej gdyby za tym stało np większe zaangażowanie MMC w akcję MM Dzieciom oraz wkład w organizację zlotów MM to rozumiem - ale oczywiście po uzyskaniu zgody właścicieli znaku. Wkład jaki mają w organizację zlotu to w zasadzie nic wielkiego przy ich budżecie reklamowym więc zachowanie jest wątpliwe a tłumaczenie wręcz zakrawa na kpinę przy produkcji takiej reklamy powinni sprawdzić czy nie naruszają czyichś praw a dopiero potem puszcza się reklamę - ciekawe czy tak łatwo by naruszyli np prawa do nazwy IPhona czy innej potężnej firmy.

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 10-11-2015, 18:54   

Myślę, że można sprawę potraktować jako wyjaśnioną.

Po dzisiejszej rozmowie Huberta z Dyrektorem sprzedaży MMC Adamem Męcińskim i moją rozmową z Michałem Wójcikiem z MMC traktujemy tą sytuację jako "przypadkowe użycie nazwy MitsuManiaki".
Reklamę przygotowywała zewnętrzna firma, a Pan Michał, odpowiedzialny za PR jest nową osobą w MMC i mógł nas nie znać.

W związku z powyższym zostaliśmy przeproszeni przez MMC za użycie zastrzeżonego znaku towarowego MitsuManiaki bez naszej zgody. Pan Michał prosił o rozmowę w cztery oczy w siedzibie MMC (porozmawiamy przy okazji mojej obecności w Warszawie związanej z Akcją MMDZIECIOM), więc uważam sprawę za zamkniętą.

Wam wszystkim dziękuję za czujność i oczywiście proszę o dalsze zgłoszenia, gdy tylko znajdziecie użycie naszej nazwy.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 10-11-2015, 19:02   

Firebee napisał/a:
Reklamę przygotowywała zewnętrzna firma, a Pan Michał, odpowiedzialny za PR jest nową osobą w MMC i mógł nas nie znać.
Zwalili na nowego. Ale to stary wywód. Dobre, Niech będzie :lol:

robert78 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 4g
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-11-2015, 15:25   

tyle ze reklama ciagle leci np na rmf

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 11-11-2015, 19:07   

nie wymagaliśmy jej wycofania. MMC zostało poproszone o zwracanie się do nas o wyrażenie zgody na użycie znaku towarowego Mitsumaniaki w przypadku chęci jego użycia w kolejnych reklamach.

Odpowiedz do tematu