|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[carisma 1.6] nie zawsze zapala i dziwny dźwięk |
Autor |
Wiadomość |
kkriss
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 402 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 10-11-2015, 14:32 [carisma 1.6] nie zawsze zapala i dziwny dźwięk
|
|
|
hej.
Problem ma ojciec. Cari 96 rok 1.6
Po nocy jak wilgotno podczas próby odpalenia ojciec słyszy jakby silniczek przy przednich drzwiach pasażera tylko nie chce nawet samochód zakręcić. Po paru próbach samochód odpala.
Co tam się może dziać bo nic mi nie przychodzi do głowy.
Jakiś pomysł?
Pozdrawiam |
_________________ Było: Lancer 1.5 92r., Carisma 2000r. [1.8 GDI ASB]., Galant 2.5 ASB 99r. kombi |
|
|
|
 |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 10-11-2015, 15:04
|
|
|
Troche oczywiste ale zaczął bym od sprawdzenia świec, kabli i rozrusznika. |
_________________ Jest - Lancer VII Wagon 2006 2.0 135KM + LPi
Było - VW Golf 4 1.9 TDI 90KM @ 110KM
Było - Carisma II Avance 2002 1.9 DI-D HP 115KM |
|
|
|
 |
xCrashx
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V '96
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Gru 2014 Posty: 90 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 10-11-2015, 22:47
|
|
|
Rozrusznik nawet nie kręci? Ja bym stawiał na rozrusznik chyba. Może się przycina? U mnie też się zdarzyło tak ze 2-3 razy, jednak wystarczyło go puknąć kluczem do kół i z powrotem nabierał chęci do współpracy Jednak zastanawia mnie ten silniczek przy drzwiach pasażera? Logika podpowiada, że to może pompa paliwa, jednak ona tak głośno nie hałasuje i to już na pewno nie przy drzwiach pasażera. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 12-11-2015, 11:00
|
|
|
Rozrusznik da się puknąć jakimś prętem, bo jest pod kolektorem dolotowym, trochę kiepski dostęp. Takie stukanie pomoże jeśli zawieszają się szczorki, jeśli poszedł automat, to niestety trzeba go zmienić. Mi jak poszedł automat, to nawet po odpaleniu na pych (tak, wiem, nie powinno się tego robić) mogłem dokręcić kluczyk na rozruch a i tak nic nie zgrzytało.
Ja obstawiam automat w rozruszniku. |
|
|
|
 |
|
|