|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C52A 1.5] [C51A 1.3]Linka hamulca recznego |
Autor |
Wiadomość |
Jasiu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2007, 10:28 [C52A 1.5] [C51A 1.3]Linka hamulca recznego
|
|
|
Mam maly problem. Podczas spawania wydechu moj magiczny tesciu przytopil mi linke hamulca recznego. Moje pytanie brzmi. Czy wymiana i naciagniecie takiej linki nie jest skomplikowana. Jezeli nie to w jaki sposob to sie robi. A jezeli trzeba oddac do mechanika to ile to moze kosztowac (sama robocizna).
PS. Tescia bic nie bede |
Ostatnio zmieniony przez josie 10-05-2007, 17:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 06-04-2007, 07:18
|
|
|
Wymiana linki jest bardzo prosta... no może z tym bardzo przesadziłem... ale w zasadzie nie ma z tym problemów....
1 - Demontaż schowka środkowego ( dwa wkręty w okolicach zatrzasków pasa bezp.
i dwie śrubki pod czarną półeczką - -tam gdzie są trzy przegródki na drobniaki...
2 - Później odkręcamy napięcie linki kleczem 10mm.... zwalniamy naciąg...
3 - na tunelu pod wykładzina linka :rozdwaja" się tam trzeba ją rozpiąć ( w zależności którą
wymieniamy) prawą lub lewą...
4 - Następnie pod autko...niestety czasami i trzeba pod autem i na kolanach ...
5 - Odkręcamy zamocowania linki po kolei, no i przy tylnej belce również "wahaczach"...
6 - W przypadku bębnów, ściągamy koło , bębęn... i zdejmujemy z uchwytu...(uważać
żeby piachu do łożyska nie nasypać...)
7 - W przypadku tarcz... po zdjęciu zabezpieczenia końcówki linki, zdejmuje z cięgna i
później ściągami z ucha trzymającego pancerz linki....
8 - Wszystko powoli i z "pomyślunkiem"
9 - Za bezmyślne majsterkowanie nie biorę odp...
PZDR |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
|
|