Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ1A 1.3] Zagazowanie Colta
Autor Wiadomość
rozewo
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2007, 12:33   [CJ1A 1.3] Zagazowanie Colta

Witam.

Mam zamiar wstawić gaz do colta 1.3 12V. Jaką instalację polecacie. Ponieważ auto zaczyna być "leciwe" zależy mi bardziej na jakimś tanim rozwiązaniu. Bardzo będę wdzięczny jeżeli ktoś podzieli się ze mną swoim doświadczeniem w tej kwestii.
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:04, w całości zmieniany 1 raz  

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-04-2007, 21:06   

max generacji, znaczy co najmniej wtrysk

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 06-04-2007, 07:29   

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

No i po co GAZOWAĆ...

Tyle razy powtarzam że te auta są ekonomiczne....

Ehhh...

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2007, 08:33   

ROMEL napisał/a:
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

No i po co GAZOWAĆ...

Tyle razy powtarzam że te auta są ekonomiczne....

Ehhh...

Jak widać nie dla wszystkich :wink:
Po tym jak widziałem zagazowane Maluchy i Tico już nic mnie nie dziwi....

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2007, 09:14   

Ja w takim colcie mialem gaz II generacji i wszystko ze soba dobrze wspolpracowalo.Pilnowac tylko wymiany swiec.Pozdrawiam

rozewo
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2007, 10:55   

Gaz II generacji, można wiedzieć jakie podzespoły użyto. Ile kosztowało założenie.

Odnośnie spalania to nie ma rewelacji jak na taki mały silnik to po mieście i przy mojej jeździe sporo żłopie, nie oferując wcale zadawalającej dla mnie dynamiki.

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 06-04-2007, 11:13   

Jak szukasz dynamiki to zmień model... na ten z większym silnikiem.... 1,6 - 1,8 w starszych wersjach....

Dziwi mnie to że ludzie najpierw kupują autko na zakupy (bez urazy) z 1,3 motorkiem... a później dusza z niego ostatnie poty... i narzekają że dużą palą... nie trzeba pałować na okrągło to nie będzie palił... jak sie jeździ tym autkiem (takie dokładnie jak Twoje) to w mieście zimowa porą nie weźmie więcej niż siedem litrów...a mojej Mamie pali jeszcze mniej... w okresie letnik spalanie adekwatnie spada....aaa fakt że jak sie go dusi to i 9 litrów potrafi wyżłopać.... coś za coś... niestety...

PZDR

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2007, 12:04   

Fakt, Romel dobrze prawi.Silnik 1.3 nie jest silnikiem zwawym.Juz to kiedys pisalem.To raczej pudelko do jazdy po miescie, nie wyscigow :)
po zalozeniu gazu spada dynamika (jezeli przy silniku 4g13 mozna mowic o dynamice), ale pieniazki zostaja w kieszeni.Cos za cos.Pozdrawiam

rozewo
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2007, 14:15   

Dlatego właśnie chcę go sprzedać jest wystawiony na allegro, ale dotychczasowe oferty są niezadowalające. Wiem że do gazu lepszy będzie większy silnik, ale jak nie dostane za niego więcej jak 9tys to nie ma mowy o sprzedaży. Auto jest zadbane włożyłem w nie wiele pieniędzy. Z rejestracją jakieś 3000 tys. Ale co wy sie czepiacie dynamiki od 3,5 tys idzie jak 1.6.

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 09-04-2007, 20:54   

ROMEL rozwiń temat techniki jazdy COLT CJO (& 97 czy kręcić wysoko 3500 obr CEL jak zwykle spalanie na razie 8 l 100 km ale jazda ok 5 km istop

Odpowiedz do tematu