|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] Tylna belka, wózek, kołyska, sanki, zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
adt81
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Gru 2010 Posty: 845 Skąd: Łańcut/Kosina
|
Wysłany: 09-11-2015, 12:33
|
|
|
Ewcia80 napisał/a: | Ten tylny wleczony to jest ten co ma tuleje pzryczepioną do nadwozia? |
Tak - stojąc przed kołem to ten najbardziej skrajny z prawej strony - śruba schowana za gumowymi zaślepkami. |
_________________ Jest: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Był: Jaguar S-Type R 4.2 V8 SC
Był: Jaguar S-Type 3.0V6 2001r
Był: Mitsubishi Galant 2.5V6 1998r |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-11-2015, 21:54
|
|
|
Czy ktoś się orientuje czy tylny wózek zawieszenia z Galanta ES (wersja USA) z lat 1998-2004 jest taki sam jak w naszych Galach EA z lat 1996-2004? |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-11-2015, 17:23
|
|
|
Dzięki milo. Rozumiem, że rozszyfrowałeś VIN jakiegoś amerykańca? Niestety mimo, że tylne zawieszenie wygląda na identyczne to wózki w ES-ie i Galu EU mają zupełnie inne numery części. Dziwne... Ciekawe z czego to może wynikać?
P.S. Czy ktoś się orientuje jak powinna być poprawnie zamontowana guma osłonowa tulei wahacza tylnego wleczonego, tzn. w którym kierunku ma być zwrócona strzałka zaznaczona w czerwonym kółku? Bo strzałki zauważyłem dopiero po demontażu osłon i teraz nie mam pojęcia.
[ Dodano: 21-11-2015, 22:42 ]
Zrobiłem dzisiaj pomiary w różnych punktach wózka z Galanta ES (USA) i zwykłego, naszego Gala i wszystkie wymiary są takie same, więc wychodzi na to, że wózki są identyko, mimo, że mają zupełnie inne numery części. Najlepsza sprawa to taka, że po rozszyfrowaniu VIN-ów Gala ES z czerwca 2002 r. i Gala EU z maja 2001 r. wychodzi, że zwrotnice, amortyzatory i wszystkie wahacze tylne, oprócz mimośrodowych mają inne numery części Tylko wahacze mimośrodowe są takie same, śruby mimośrodowe również oprócz nakrętek, które mają zupełnie inne numery. A teraz najciekawsze, wózek od ES-a kupiłem z wahaczami mimośrodowymi, które akurat są inne niż w Galach EA, może kształt mają ten sam, ale nie mają blachy (wzmocnienia) od spodu, a więc przekroju prostokąta, czyli wyglądają identyko jak mimośrody od Gala E5 (w przekroju litera C)
Czy ktoś montował wózek od Gala USA do zwykłego Gala EU? |
|
|
|
 |
|
|