Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] Przed i po lifcie
Autor Wiadomość
enio83 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Wysłany: 25-10-2015, 09:28   [MSS 1.6] Przed i po lifcie

Witajcie użytkownicy. Za kilka miesięcy chcę kupić MSS benzyniaka z 1.6 Podpowiedzcie proszę o różnicach między wersjami przed i po lifcie. Z tego co już wyszukałem w necie to polift miał przesuwną kanapę co bardzo mnie interesje bo chyba te 375l standardowego bagażnika to trochę mało. Generalnie wersja po lifcie bardziej mi przypada do gustu.
Jeszcze pytanko jaka cena za MSS po lifcie jest uczciwa za model w przyzwoitym stanie. Nie mówię tu o skrajnościach trup-stan salon.
Dzięki za sugestie pozdrawiam

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2015, 17:51   

mam wersje przed liftem i też kanapę przesuwaną. różnią się reflektory i lampy tylne, kształt dekla kierownicy, radio jest cd a nie kaseciak
zadbany egzemplarz to minimum 10 tyś z niskim przebiegiem
weź pod uwagę wersję 1.8 MPI. różnica w spalaniu żadna a w jeździe duża.

enio83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-10-2015, 20:56   

Z tego co się doszukałem to przesuwna kanapa przed liftem była jako opcja po lifcie juz standard ale mogę się mylić. W sumie to 1.8 mpi nie brałem pod uwagę ale skoro mówisz że w spalaniu różnicy nie ma to popatrzę

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-10-2015, 07:13   

U mnie w wersji FAMILY przedlift kanapa też jest przesuwana :wink: .

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 26-10-2015, 20:02   

Bizi78 napisał/a:
kanapa też jest przesuwana

Nie spotkałem się z info, żeby kanapa nie była przesuwana, stąd moje zdziwienie. Ale kanapę można kupić za grosze na allegro. Ja ostatnio kupiłem kanapę wraz z fotelami w skórze za 400 zł.

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
Wysłany: 27-10-2015, 15:15   

enio83 napisał/a:
Z tego co się doszukałem to przesuwna kanapa przed liftem była jako opcja po lifcie juz standard ale mogę się mylić. W sumie to 1.8 mpi nie brałem pod uwagę ale skoro mówisz że w spalaniu różnicy nie ma to popatrzę

1.8 MPI jest najlepszym silnikiem w tym aucie. Nie bierze oleju jak 1,3/1,6 i jest równie dobrze gazowalny jak silniki 4G1x. Nie mylić z 1,8 GDI z przedlifta.

AidsD 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Wysłany: 28-10-2015, 22:45   

kisian, tyle tylko ze chyba naprawde malo jest takich egzemplarzy

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
Wysłany: 29-10-2015, 18:56   

Mało i myślę że 90% z importu.
http://olx.pl/motoryzacja..._petrol][2]=cng

http://allegro.pl/mitsubi...a_enum[16][4]=4

Paweł W. 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Wysłany: 30-10-2015, 19:10   Przed i po lifcie.

Koledzy,
Tak się składa, że miałem przyjemność sprzedawać w salonie Mitsubishi SPACE STAR-y od 1998 do 2003 roku, sam jeżdżę "SPACKIEM" z 2002 roku, sprzed face-liftingu i składana, dzielona, z regulowanym oparciem,przesuwana tylna kanapa była w STANDARDzie, we wszystkich SPACE-STAR-ach, wersje GL, z początku produkcji nie miały lakierowanych przednich zderzaków, elektrycznych szyb i lusterek, brak kołpaków i były wyposażone tylko w jedną poduszkę. Zdarzają się wersje bez klimatyzacji, mówię zdarzają się gdyż Mitsubishi do aut bez klimy oferowała klimę za 500,00zł., zdarzali się klienci, którzy z klimatyzacji rezygnowali.
Moim zdaniem, wersja przed i po face-liftingu różni się przede wszystkim...trwałością, starannością wykonania, ale jeszcze raz powiadam, MOIM ZDANIEM. Pogląd swój opieram na porównywaniu Space STAR-a 1,6 sprzedFL i po FL. Kolega, który jest posiadaczem identycznego niemal auta po FL, walczył z korozją we wszystkich prawie elementach nadwozia, choć może zależy to od egzemplarza, choć widziałem(oglądałem) wiele, wiele aut i przed i po FL

Najserdeczniej Kolegów Pozdrawiam
Życzę Przyjemnej, Bezawaryjnej i Bezpiecznej Jazdy
Paweł W.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 30-10-2015, 20:00   

Paweł W. napisał/a:
Moim zdaniem, wersja przed i po face-liftingu różni się przede wszystkim...trwałością, starannością wykonania
To który niby trwalszy i bardziej starannie wykonany? Przed-lift :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

enio83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-10-2015, 06:59   

JCH napisał/a:

Paweł W. napisał/a:
Moim zdaniem, wersja przed i po face-liftingu różni się przede wszystkim...trwałością, starannością wykonania
To który niby trwalszy i bardziej starannie wykonany? Przed-lift

Też zrozumiałem, że przed lift jest lepiej wykonany ale znowu to co już poczytałem w necie to po FL było niby trochę lepiej z zabezpieczeniem

Paweł W. 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Wysłany: 26-11-2015, 18:53   

Witam,
Moim zdaniem nie, choc PODKRESLAM, ze jest to moja subiektywna opinia.Jezdze MSS z 2002 roku I w moim aucie rdzy praktycznie nie ma. Moj znajomy jezdzil MSS-em FL z 2003 roku I robil cala praktycznie blacharke( poszycie).
Moj klient-taksowkarz ma MSS-a z 1999 roku I lekkie prace blacharskie robil dopiero dwa lata temu, ale widzialem rok starsze auto, ktore trzymalo sie chyba na lakierze.
Duzo, chyba, zalezy od eksploatacji choc rownie duzo pewnie od jakosci uzytych blach.
Czy starannosc wykonania to wykladzinki schowkow, schowek na okulary?
Moim zdaniem, wielka bolaczka MSS-a byli poddostawcy el. elektrycznych T...W.
POZDRAWIAM
Pawel

Odpowiedz do tematu