|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Fajny model Lancerka |
Autor |
Wiadomość |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2007, 00:00 Fajny model Lancerka
|
|
|
Chodzi mi o model 2001-2003 wersja amerykańska, ten z takim innym przodem z więkrzymi światłami z przodu. Bardzo ciekawe auto, silniki 2l na automacie , bogato wyposażone, a ceny od około 25tys. za 2002 r. Co myślicie o tym modelu w związku z eksploatacją w Polsce, czy są tu jakieś nietypowe części i inne niespodzianki, które srogo mogą kosztować? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2007, 14:00
|
|
|
Nie nacieszyłeś sie jeszcze swoim i juz chcesz zmieniac
Jak każda wersja amerykańska ma swoje bajery z którymi będą problemy-ale powiedz mi co to za jazda z automatem-w Lancerku
Takie samochody to tylko manuala.............jak sie chcesz scigać z golfami na światłach |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 06-04-2007, 14:08
|
|
|
E-tam ja przedwczoraj jednego golfa TDI od świateł na automacie przerobiłem, a koleś cisnął ile wlazło bo aż poczerwieniał z wysiłku... Czemu przerobiłem? Bo chciałem gada wyprzedzić bo jechał 20 na godzinę jak kapelusznik - tom nacisnął a on dawaj wtedy przyśpieszać skubaniec jeden no i musiałem kickdown zapodać i rozkręcić miska do 7tys... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 06-04-2007, 14:42
|
|
|
Bastek napisał/a: | Chodzi mi o model 2001-2003 wersja amerykańska, ten z takim innym przodem z więkrzymi światłami z przodu |
zapewne o takiego Ci chodzi
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2248206
Ogolnie fajny...tylko ta kiera nieciekawa
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2007, 15:16
|
|
|
125 KM (92 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3 -BIDA
To juz wole colta-moc ta sama a silnik mnijeszy bo 1,6
Pozatym 3 diamentów nie widać na przodzie, dla mnie przod jak w Lancii wygląda |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 06-04-2007, 15:43
|
|
|
Ja mam wersję 2004 - silnik ten sam 2,0 16V SOHC i ma 120KM a nie 125 Do setki - ok 10,3 w automacie (takiego mam) - po przekroczeniu 100km/h przyśpieszenie nie maleje tak widocznie jak w silnikach 100KM czy 120 1,6 w manualu. Ogólnie żaden samochód 120konny nie dał rady na światłach - nie miałem przyjemnośći z coltem 1,6 ale to mniejszy i lżejszy samochód - na pewno nie miałbym szans. Jak na automat - ma dobry start - lepszy niż 160konna mazda"6". Kręci się do ok 6500obr. przyśiesza do 160km/h poczym włącza 4 bieg i już do ok190 można się dobujać ale to żadna przyjemność. Samochód do jazdy max 160km/h - na więcej już skrzynia nie pozwala.
Na kick down reaguje bardzo ochoczo. Jest też elastyczny ale tylko jak się przekracza te 3500obr. Lubi też jeść paliwko. W mieście Pb palił mi ok 12,5 - przy takiej "mojej" średniej jeździe. Jak ktoś wie jak jeździć oszczędnie automatem i nie szaleje jak nie trzeba to zejdzie do ok 11. Gazu teraz łyka ok14w mieście na trasie 10.
W 01-03 wszystko jest tak samo jak u mnie - nawet tą kierownicę mam identyczną tyle że w skórce - a taka jest i łądniejsza i lepiej leży w rękach - tyle że jest duża - można wymienić na MOMO orginalną - na allegro z poduszką od razu widziałęm za 1500zł |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2007, 18:38
|
|
|
Karwoś napisałeś że: Cytat: | Ja mam wersję 2004 | a w podpisie masz że: Cytat: | Lancer 2,0 Automat - jak siostra pożyczy | to jak to w końcu jest co |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-04-2007, 19:28
|
|
|
Pożyczy A jak nie pożyczy to sam wezmę - w końcu to mój samochód Powierzony w czasowe użytkowanie |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2007, 22:03
|
|
|
Siostra ma dobrego brata nie powiem
Powinna Ci autko myć co miesiąc |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-04-2007, 22:27
|
|
|
Ostatnio umyła, ale zapomniała że na białym smołę asfaltową widać bardzo dobrze i tym już ja się bede musiał zająć. A poza tym jeszcze sobie paznokieć złamie by mi wypomiała do końca moich dni Ale się OT zrobił |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-04-2007, 23:33
|
|
|
zobacz sobie z ciekawosci ile kosztuja klocki hamulcowe do lancera USA |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 00:10
|
|
|
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2248206 właśnie o tym modelu mówiłem, tylko w innym kolorku, mi się osobiście podoba, szczególnie z tyłu widziałem taki czarny z 2003 lub 2004 roku za 24 tysie, przebieg 60 tys. km. na full wypasie bez gazu, ale jak piszecie jaki apetycik ma ten model to dziękuję postoję, musiałbym wziąć 2 kredyty , 1 na auto a 2 na paliwko hihi. Są jeszcze takie fajne lancerki z silnikiem 2.4 mivec, raily art czy cos w tym stylu,ciekawe ile te palą i jak się sprawują? |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 07-04-2007, 08:44
|
|
|
Kofi napisał/a: | zobacz sobie z ciekawosci ile kosztuja klocki hamulcowe do lancera USA |
No cóż - szukali w Nor auto mi cały dzień - jeździli do hurtowni wszystkich w Białymstoku - na koniec powiedzieli mi że nie ma takich nigdzie i nie ma nawet podobnych i oddali samochód. W serwisie powiedziano mi że 1600 za 3 tyg albo zamawiać przez Niemcy - 1000zł oczywiście +transport. Kupiłem w USA w Serwisie i po kłopocie.
A co do spalania - to nie jest najoszczędniejszy silnik ale to na szczęście przekłada sie na osiągi które są całkiem wporządku jak na 120KM i 1350kg. Zresztą nawet w europejskim 2,0 DOHC producent podaje w mieśćie spalanie 11,7 co nie jest małym wynikiem-a silniczek nowszy. A co do MIVEC - może i mało spala jak się wolno jeździ, ale jak już się mu depnie to, jak to powiedziała osoba jeżdząca takim w USA, paliwo znika w oczach Na szczęscie to bardzo zaawansowany silniczek i jak się będzie spokojnie jeździło to nie powinien spalić więcej niż 2,0 -Ale o gazie lepiej zapomnieć :)Ale jak wygląda spalanie w polskich warunkach to trzeba by było spytać posiadacza. Ale tak obiektywnie popatrzeć to 12 benzyny w 2,0 i automacie da się przeżyć - gazu bierze 14 a dobrze go znosi i wcale tak źle sprawa nie wygląda- Szczególnie że gaz 1,83 a Pb 4,15 na BP |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 07-04-2007, 10:41
|
|
|
Bastek napisał/a: | musiałbym wziąć 2 kredyty |
wiem, ze to zart, ale tak ogolnie, to nie rozumiem ludzi bioracych kredyty na samochody
mozna kogos usprawiedliwic, gdy - jak moj kolega - wzial kredyt na 20% wartosci auta tylko dlatego, ze byl on na prawdziwe 0% (80% wplacil od razu, 20% za rok bez odsetek - mial pieniadze na calosc, ale wolal by w tym czasie te 20% pracowalo na jego korzysc)
ALE branie kredytu tylko po to, by miec nowsze i drozsze auto, jest bez sensu - to nie jest artykul 1 potrzeby - jak jedzenie czy mieszkanie;
wystarczy kupic cos starszego, dostosowanego do mozliwosci finansowych, a jak kogos zupelnie nie stac, to jezdzic autobusem - ale nie, w naszym kraju ciagle jeszcze jest mentalnosc zastaw sie a postaw sie...
sam slyszalem rozmowe gosci w autohadlu, gdzie facet kupowal auto by sasiadowi - cytyje: "oko zbielalo" (oczywiscie w calosci na kredyt)
ew. mozna usprawiedliwic ludzi dla ktorych auto jest narzedziem do zarabiania |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 11:29
|
|
|
Cytat: | ALE branie kredytu tylko po to, by miec nowsze i drozsze auto, jest bez sensu - to nie jest artykul 1 potrzeby - jak jedzenie czy mieszkanie;
wystarczy kupic cos starszego, dostosowanego do mozliwosci finansowych, a jak kogos zupelnie nie stac, to jezdzic autobusem - ale nie, w naszym kraju ciagle jeszcze jest mentalnosc zastaw sie a postaw sie...
|
DOKŁADNIE
Tym bardziej ze jak sie ma kase to lepiej zeby ona pracowała a nie wpakować w samochód " aby ludzie widzieli" a auto z kazdym dniem traci na wartości- dla mnie auto jest zrobione po to zeby nim jeżdzić i takiem ma funkcje spełniać ( nie mowie o celu zarobkowym)
No ale jak pisał Krzyżak w naszym kraju nadal obowiązje zasada Cytat: | zastaw sie a postaw sie... |
Znam takich gamoni co kupili sobie nowe auta i nie stac ich na jazde i odpalają samochód tylko w niedziele do kościoła zeby ludziska widzieli |
|
|
|
 |
|
|