|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wydech w cari 1,8 |
Autor |
Wiadomość |
laki-71
Nowy Forumowicz Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer 1,8 Instyle
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-12-2015, 12:38 Wydech w cari 1,8
|
|
|
Witam wszystkich! Proszę o pomoc w ustaleniu problemu z wydechem ,Od jakiegoś czasu moje auto jak by osłabło,czy możliwe jest że tłumik jest zablokowany?stwierdziłem słaby przedmóch na końcowym tłumiku,może tak ma być,trudno mi to określić!może ktoś zna prosty sposób jak to ocenić lub sprawdzić bez demontażu kolejnych elementów wydechu. |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 06-12-2015, 16:28
|
|
|
Katalizator jest może to on jest zapchany |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
laki-71
|
Wysłany: 08-12-2015, 18:30
|
|
|
być może?to dość duży wydatek!myślałem raczej że to któryś z tłumików,
[ Dodano: 08-12-2015, 18:35 ]
sory nie dokładni odpowiedziałem.tak jest katalizator! milo masz może rozeznanie jak chodzą cenowo takie katalizatory? |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 08-12-2015, 18:51
|
|
|
Katalizator uniwersalny do 1,8 od około 200 zł w górę.
Znajdź w swojej okolicy jakiś porządny warsztat, najlepiej specjalizujący się w układach wydechowych, i podjedź na konsultację. Jak będzie kumaty mechanik, to po obejrzeniu wydechu wszystko Ci powie co i jak, i ci najważniejsze za ile.
Bo wiesz, tak na oko, to jest zgadywanka. W sumie niby zapchać mógł się tylko katalizator, ale na tym świecie dzieją się czasami rzeczy, o których nie śniło się filozofom, a co dopiero inżynierom |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
laki-71
|
Wysłany: 08-12-2015, 19:45
|
|
|
Wielkie dzięki ! Tak zrobię! bo faktycznie można tylko zgadywać w której części wydechu leży problem. |
|
|
|
 |
|
|