|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Regeneracje lewarka zmiany biegów |
Autor |
Wiadomość |
krasa
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 3.0 V6 '00
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-12-2015, 14:00 Regeneracje lewarka zmiany biegów
|
|
|
Witam
Jak w temacie, chcem przeprowadzic regeneracje lewarka zmiany biegów bo wpieniło mnie już szukanie biegów rodem z żuka
kupiłem zestaw naprawczy, wybebeszyłem lewarek od góry i teraz schody, od góry mam chromowaną nakładkę zalaną gumą prawdopodobnie żeby tłumiło drgania zabezpieczone to jest pierścionkiem, który zdjąłem ale niewiem czy na hama w górę czy prubować to jakoś odkręcić, czy może u dołu te jabłuszko się odkreca??
Generalnie pytanie brzmi : Jak te skomplikowane urządzenie rozebrać??
sorki za możliwy brak składu ale spiesze się do roboty |
|
|
|
 |
beblock
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 td
|
Wysłany: 10-08-2016, 09:43 Regeneracje lewarka zmiany biegów
|
|
|
odnawiam temat jak to wymienić ?????
[ Dodano: 19-09-2016, 16:41 ]
Zrobione, ale łatwo nie było, żeby finalnie zdemontować lewarek ja niestety naciąłem niestety gumę aby wyjąć, następnie żmudne walenie młotem w sworzeń, żeby zdemontować mechanizm z jabłka, następnie montaż i znów młot w ten sam sworzeń...... Uff
Bardzo ważne mi sie udało zamontować wsio z obruconą podkładką o 180stopni i co i pierwszego biegu nie miałem.........
Jak ktoś się będzie za to brał służę pomocą ! |
|
|
|
 |
passat1
Forumowicz Szymon
Auto: Mitsubishi Endeavor 06' 3,8PB
|
Wysłany: 20-09-2016, 22:05
|
|
|
Kolego, czytałem już kiedyś Twój post... i miałem ochotę też to naprawić w moim Sporcie. Ale przerażasz mnie tym ostatnim wpisem... |
_________________ "dopiero jak staniesz na ziemi głupców poczujesz jaki jesteś mądry..." |
|
|
|
 |
beblock
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 td
|
Wysłany: 22-09-2016, 18:06
|
|
|
Nie bój sie potrzeba amatorsko 3 h
Dobre imadło twardy przebijak 5kg młoteczek
Montujesz odwrotnie jak demontowales ważna jest kolejność i ułożenie podkładek pod lewarkiem 😉
Jak coś podam nr tel. I jaśniej ci wyjaśnię 😀👍 |
|
 |
|
|