Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wyjscie AUX?
Autor Wiadomość
johnyby 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 INSTYLE SPORT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2015, 13:23   wyjscie AUX?

Witam wszystkich,
wiecie moze jak zamontowac wyscie aux do podlaczenia tel/ipoda do orginalnego radia?

Pozdrawiam

ruks 
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Wysłany: 09-12-2015, 12:56   

Też chciałbym coś takiego zrobić u siebie w Pajero i w wątku poniżej kolega napisał że potrzebny jest moduł BT

[ Dodano: 09-12-2015, 13:50 ]
Znalazłem jeszcze takie info:
Adapter –przewód AUX ≥
Posiada filtr
przeciwszumowy.
Do podłączenia iPoda,
odtwarzacza MP3, itd.
Do MMCS
MZ360224EX
Do radia/ zmieniarki CD
MZ360136EX

Źródło: http://www.auto-club.com....r-akcesoria.pdf

johnyby 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-12-2015, 00:41   

oki, ale tam wszystko lancer albo outlander :(

jutro bede w serwisie to zapytam jak oni to widza

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 10-12-2015, 09:33   

Z tego co czytałem to chyba nie ma znaczenia czy lancer, outlander czy pajero, zależy jakie jest radyjko i do niego trzeba dopasować tą część. Jakbyś się coś dowiedział to napisz bo też chce mieć możliwość podłączenia telefonu do MMCS żeby nie bawić się z płytami CD

johnyby 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-12-2015, 23:05   

w serwisie jak spytalem, to popatrzeli i powiedzieli jak nie ma wyjscia to nie ma :(
trzeba samemu rzezbic

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 21-12-2015, 09:13   

No to nie pomogli w sumie nic :evil: Muszę się też wybrać kiedyś i podpytać o te części o których pisałem bo wg opisów na necie da się coś wykombinować. U siebie w MMCS znalazłem jeszcze wejście na wtyczkę jack'a ale nie wiem do czego ono może służyć, próbowałem wpiąć tam słuchawki ale nie działają, muszę spróbować jeszcze połączyć telefon kablem z podwójną wtyczką jack z tym że dosyć dziwnie jest to gniazdo umiejscowione jak na AUX bo po otwarciu ekranu :shock: W linku zdjęcie: Foto

johnyby 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-01-2016, 20:46   

no wiec okazalo sie, ze sprawa mega prosta, a mianowicie zaciaglem sobie maunala mojego modelu radia: DY-6MW7U53. Zalaczyl bym tego manuala tutaj dla innych ale nie wiem jak dolaczyc pliki.
Z tym manualem podjechalem do elektryka/elektronika, a ten magik nawet nie rozbieral radia zeby cos tam lutowac na plycie czy cos, tylko podlaczyl sie pod wyjscie, poniewaz jest tam takowe przygotowane i pociagnal mi kabel i wyprowadzil wejscie kolo zapalniczki. Gra i buczy.

Zastanawia mnie tylko to, ze w serwisie nic na ten temat nie wiedzieli, ze to takie proste i ze akurat moj model radia jest przygotowany na wyjscie AUX

Pozdrawiam

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 24-01-2016, 10:36   

Super że się udało :-) Czy w manualu jest jakieś info na temat możliwości dorobienia AUX albo rozpiska pinów we wtyczkach z tyłu radia? Jaki był koszt dorobienia?

Ja dzwoniłem do dwóch serwisów i niestety nie wiedzą nawet czy podane przeze mnie wcześniej części służą do dorobienia AUX :shock: Jutro zahaczę o jeszcze jeden serwis i jak nadal się nic nie dowiem to chyba zaryzykuje. Koszt tych adapterów to trochę ponad 200 PLN a coś czuję że jest dokładnie tak jak napisałeś że wystarczy adapter podłączyć do kostki w odpowiednie piny i będzie działać...

johnyby 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-01-2016, 11:23   

Hey,
Z tego co wiem to tylko podpiął sie pod piny w kostce w radiu, ponieważ tam było już przygotowane wyjście na Aux. Ja mam ten manual serwisowy radia i tam są wszystkie schematy radia, wiec koleś tylko luknal na nie i podłączył gniazdo mini jack i śmiga bez żadnych adapterów. Ile za to skasował to nie wiem, ponieważ robił mi moja przyjarana instalacje, a to zrobił jak to powiedział przy okazji 😎
Wyżej napisałem jaki mam nr seryjny radia i jak masz taki sam lub jak przytrzymasz przycisk CD i pojawi Ci sie na wyswietlaczu AUX to masz tak jak ja i kosztuje to grosiki, tylko trzeba wiedzieć w które piny sie podpiąć

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 24-01-2016, 15:50   

Ja mam MMCS ale chętnie zerknę na manual, jakbyś mógł wysłać na ruks @ o2 . pl będę wdzięczny. Może w MMCS są takie same kostki

johnyby 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-01-2016, 16:43   

pojszlo

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 25-01-2016, 20:24   

Dziękuję, powoli krok po kroku zaczynam dochodzić do tego jak dorobić AUX do MMCS i wygląda na to że też powinno się dać natomiast w instrukcji serwisowej do MMCS niestety rozpiska pinów i połączeń nie jest już tak dobrze opisana jak w Twoim radyjku ale może też się uda :)

Odpowiedz do tematu