[Pajero III] Pajero/montero 3.8 |
Autor |
Wiadomość |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 01-12-2015, 15:05 [Pajero III] Pajero/montero 3.8
|
|
|
Siema,
znacie może to konkretne auto?
Montero ?
Jest jeszcze drugie z Wrocławia:
montero 2
co ewentualnie możenie powiedzieć, na co zwracać uwagę, jak tam ze zbiornikiem wygląda sprawa w nich? nie ma problemu jak 3.2 did?
Z góry dziękuję Wam za pomoc
Łukasz |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-12-2015, 12:31
|
|
|
Nie mam jeszcze za dużego doświadczenia z Pajero ale na pewno zwróć uwagę na rdzę. Na tej drugiej aukcji gość nawet o tym pisze czyli stan nadkoli tylnych. Po otwarciu drzwi często ukazuje się niemiły widok. Poza tym załączanie napędów i czy automat nie szarpie przy włączaniu biegów |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 02-12-2015, 21:30
|
|
|
O rdzy w nadkolach i klapie , .... to normalne i dziwne było by gdyby jej nie było.
"AUTKO MA ŚWIETNE PRZYŚPIESZENIE, KTÓRE MIMO AUTOMATU, PRZY NIE ROZSĄDNYM DODANIU GAZU STAWIA TEGO OLBRZYMA BOKIEM "
Tu bym sie przyjrzał co sie dzieje z napędami , bo... nie jest to "moc" do stawiania bokiem |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 03-12-2015, 09:13
|
|
|
co do rdzy i napędów to wiem wiem, mam Explorera 4.6L automat wiec wiem co mniej więcej w 4x4 sprawdzać, raczej co ewentualnie się psuje w tych autach, jakieś typowe usterki, ale z większych i mniejszych.
Rozumiem ze tych konkretnych egzemplarzy nikt nie zna? |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-12-2015, 12:11
|
|
|
PiotrKw napisał/a: | O rdzy w nadkolach i klapie , .... to normalne i dziwne było by gdyby jej nie było.
"AUTKO MA ŚWIETNE PRZYŚPIESZENIE, KTÓRE MIMO AUTOMATU, PRZY NIE ROZSĄDNYM DODANIU GAZU STAWIA TEGO OLBRZYMA BOKIEM "
Tu bym sie przyjrzał co sie dzieje z napędami , bo... nie jest to "moc" do stawiania bokiem |
Przed zakupem oglądając auta widziałem kilka egzemplarzy w nie najgorszym stanie nadkoli tylnych ale były to egzemplarze przywożone z południa europy.
Moc myślę że na śliskim powinna dać radę ustawić auto bokiem do przodu chociaż nie miałem jeszcze okazji sprawdzić z tym że gość z ogłoszenia na pewno przykoloryzował Na przyczepnym to pewnie prędzej można na bok się ustawić niż pojechać bokiem przy takiej oponie i takim środku ciężkości |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 08-12-2015, 23:33
|
|
|
atsar napisał/a: | (...) co ewentualnie możenie powiedzieć, na co zwracać uwagę, |
Ze względu na sporą ilość wrażliwej elektroniki w tym modelu dobrze jest wybadać właściciela, czy auto nie było topione po klamki w wodzie i błocie - to uchroni przed pewnymi kłopotami w przyszłości. Jak to zrobić zależy od inwencji - np. w dłuższej, mądrze poprowadzonej rozmowie przy kawie. |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
krolsonx
Nowy Forumowicz krolsonx
Auto: Subrau Foreste 2.5 XT / W221
|
Wysłany: 16-12-2015, 19:10
|
|
|
a jak Montero z 3.8 zachowuje się na gazie, czy instalacja gazu ma tu sens przy 40K KM na rok? jeżeli tak to która generacja gazu i ew. jaki koszt? |
_________________ Pozdrawiam,
krolsonx |
|
|
|
 |
|