|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
skrzypiące sprzęgło |
Autor |
Wiadomość |
steve161
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2015, 17:01
|
|
|
Dzwiek ten pojawia sie i na zapalonym i zgaszonym silniku i jest jednakowy czy silnik cieply i zimny. Pokombinuje jeszcze cos. A czy jest opcja ze winne tego moze byc np docisk sprzegla? w sumie sprzeglo wymienialem 3 miesiace temu i pozatym wkurzajacym dzwiekiem sprzeglo dziala jak dzialalo nie slizga biegi wchodza dobrze. Ale czytalem ze docisk tez moze byc temu winny. Juz sam nie wiem co chwila cos trapi to auto i trace juz pomalu cierpliwosc .
[ Dodano: 18-12-2015, 06:34 ]
Udało sie przesmarowałem to wszystko jeszcze raz i faktycznie wszystko ucichło. Dzięki wielkie za pomoc. |
|
|
|
 |
Dudi84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma GDI
|
Wysłany: 20-12-2015, 12:55
|
|
|
Mam podobny problem... Czym, gdzie i jak przesmarowałeś, że udało Ci się usunąć to skrzypienie? |
|
|
|
 |
steve161
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 22-12-2015, 22:51
|
|
|
Mialem jakis smar w sprayu i tym przesmarowalem a miejsce opisane jest w postach wyzej czyli tzw wysprzegik z tym ze nanim jest cos w rodzaju gumowej sprezynki ktora treba zsunac i przesmarowac. |
|
|
|
 |
|
|