|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: fj_mike 07-01-2016, 10:26 |
[EAx-97-04] Galant, 2.5, Kombi, Gliwice |
Autor |
Wiadomość |
Wodecki
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-12-2015, 15:54 [EAx-97-04] Galant, 2.5, Kombi, Gliwice
|
|
|
Witam, interesuje mnie ten galant:
Cytat: |
Link do aukcji: http://allegro.pl/mitsubi...5852180774.html
Mitsubishi Galant wersja Avance
silnik 2.5l
Opłacona akcyza, przegląd techniczny, tłumaczenia.
Auto posiada OC.
Wystawiam fakturę zakupu.
tel. 8888 90 777
|
Na temat Pana z Gliwic czytałem już na tym forum różne skrajne opinie. Ogólnie auto było brudne, mocno porysowane, z paroma wgnieceniami - ale to są rzeczy, które akurat mi nie wadzą, a tylko korzystnie powinny wpłynąć na cenę.
Byłem go oglądać, prawie nic nie wzbudziło moich podejrzeń , ale zastrzegam, że jestem laikiem. To co wzbudziło mój niepokój to:
a) delikatna korozja na przednim pasie, kielichach i srubach pod maską (mam zdjęcia, mogę dorzucić, nadkola i progi raczej okej).
b) licznik miał wskazania do 260, o ile się nie mylę oryginalnie w Avance jest do 240, ale tu proszę mnie skorygować.
c) zdjęta okleina z elementów w okolicach radia - miała kolor brązowy (facet pokazujący auto pokazał ją, bo po zdjęciu schował ją do schowka), a ta przy drzwiach (drzewopodobna taka, wiecie o co mi chodzi ) niebieski. Nie wiem, czy to normalne, czy nie, dlatego pytam. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 22-12-2015, 21:36
|
|
|
V6 ma licznik wyskalowany do 260 km/h. |
|
|
|
 |
Wodecki
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-12-2015, 09:59
|
|
|
Ok, a co z tym fantem, że drewnopodobnewstawki na drzwiach mmiały inny kolor niż te nad radiem - norma? No i tej rdzy się boje, czy jest to do lykniecia, i zrobienia na wiosnę? :
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-12-2015, 22:10
|
|
|
Wodecki napisał/a: | drewnopodobnewstawki na drzwiach mmiały inny kolor niż te nad radiem - norma? | Raczej nie, pewnie poprzedni właściciel dokładał drewnopodobne wstawki na drzwiach z Galanta z silnikiem 2,0, bo w V6 takich nie było seryjnie. Te okleiny z 2,0 były jaśniejsze.
Co do korozji na kielichach to niestety nie jest dobrze, jeśli tyle widać od góry to od dołu będzie źle. Pas przedni luzik, zrobisz we własnym zakresie.
Poza tym mocno skorodowane śruby i nakrętki pod maską, auto musi bardzo długo stać... |
|
|
|
 |
Wodecki
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-12-2015, 00:20
|
|
|
Dzięki wielkie za odpowiedź, szukam dalej . Temat do zamknięcia.
PS: Szybkie pytanko jeszcze zeby nie zakladac nowego tematu. Automaty sprzed liftu nie mają tiptronica prawda? W sensie skrzynia Invecs II siedzi dopiero w modelach od 2000 w górę? |
|
|
|
 |
mati_z
Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 281 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25-12-2015, 09:11
|
|
|
Pierwszy lift był pod koniec 1998 r. i wtedy wprowadzili tiptronic |
|
|
|
 |
Wodecki
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-12-2015, 01:30
|
|
|
Dzięki wielkie za informację, czyli wszystkie automaty od 1999 posiadają tą skrzynię. |
|
|
|
 |
|
|