|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3G 00-04 ] 3g lpg |
Autor |
Wiadomość |
krzyzak1710
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse IIIG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2015, 09:21 [3G 00-04 ] 3g lpg
|
|
|
Witam. Planuję na wiosnę założyć gaz w swoim Eclipse 3G 2.4l, 2003r. 150 kucy <br>
Mam dwa pytania. <br>
1. Jak ten silnik znosi gaz? <br>
2. Jaka instalacje polecacie? Oczywiście sekwencja.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mlynarski_t
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse 3g spyder
|
Wysłany: 25-12-2015, 11:42
|
|
|
jako że dopiero zakładałem moge podpowiedzieć:
oczywiście sekwencja polecam staga bo samemu można w czasie żeczywistym nanosić poprawki osobiście mam 200 gofast i jestem średnio zadowolony w drugim aucie mam stag4 i jestem dużo bardziej zadowolony,
wtryskiwacze jakiekolwiek 2-3ohm najlepiej valtek czerwony lub tomasetto it1
reduktor jak naj mocniejszy ja mam zavoli zeta s 250km( im mocniejszy tym więcej ciepła odda i nie zamarznie przez to przełączenie na gaz mam na 15stopni ustawione i daje rade
jeśli nie chcesz krzesać większych mocy wystarczą wężyki i zawór fazy ciekłej 6mm jeśli chcesz jakieś turbo kiedyś albo cus to 8mm butla w koło wejdzie najmniejsza po wycięciu wzmocnienia i przeklepaniu podłogi a jak nie to zwykła butla (u mnie w kabrio nie było wyjścia) jeśli chcesz zakładać sam albo tańsze części polecam jacusph.pl |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 25-12-2015, 21:05
|
|
|
mlynarski_t, ten nowy Stag 200 to budżetowy sterownik więc czego tu się spodziewać. Wtryskiwaczy Valtek to nawet nie polecaj bo to najgorszy badziew a za około 100zł więcej można mieć sporo lepsze.
Autko na LPG powinno chodzić jak na benzynie, nie powinno być różnicy w pracy silnika. |
|
|
|
 |
mlynarski_t
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse 3g spyder
|
Wysłany: 26-12-2015, 14:08
|
|
|
może i budżetowy ale dobrze znosi polski gaz, nie hałasuje, jest tani faktycznie, części dostępne, a psuć sie nie psuje |
|
|
|
 |
|
|