różnice pomiędzy g2 do 97 a po 97 |
Autor |
Wiadomość |
deezz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2007, 09:44 różnice pomiędzy g2 do 97 a po 97
|
|
|
jakie sa różnice pomiędzy tymi dwoma odmianami?czy tylko kosmetyczne takie jak zderzaki i światła(etc) czy też wystapiły jakieś zmiany techniczne.nie chodzi mi o takie coś jak wprowadzenie nowego silnika czy zmiana nazwy.po prostu czym sie różnią te dwa modele? |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 04:07
|
|
|
roznily sie tylko wygladem zewnetrznym jak i wewnetrznym tzn.
przedni i tylnik zderzak, progi , lampy przednie i halogeny.wzory felg... GSXy dostawaly 17"
od 97 roku wersje turbo dostaly wysoka lotke, jak i ostatnia 10 seria-limited edition eclipseow dostala wysokie lotki - wszystkie modele
wnetrza z koloru szarego zostaly zmienione na kremowo czarne lub czarno-szare
poza tym z tego co sobie przypominam to niczym sie wiecej nie roznily
p.s. lifting w europie wystepowal pozniej niz w wersji usa... w euro to cos 97 plus pol roku okolo... |
|
|
|
 |
deezz [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 11:36
|
|
|
czyli bez problemu można zmienić wersję sprzed liftingu na tą po?maski i nadkola sa te same(bo sa inne lampy z przodu)? |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 01:33
|
|
|
tak plug & play,.... ponoc delikatnie sie roznia blotniki... ale jest to praktycznie nie zauwazalne... wiec wszystko mozna spokojnie zalozyc... sam przekladalem przedni zderzak na poliftowy i lampy wszystko pasuje idealnie:) |
|
|
|
 |
deezz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 11:36
|
|
|
super.a mam jeszcze pytanie czym się różnią poszczególne wersje?chodzi mi o oznaczenia GS GSX GST(nie wiem czy sa jeszcze inne).wiem że gst to wersja turbo a gs i gsx? |
|
|
|
 |
mmaleks
Mitsumaniak
Auto: ECLIPSE 97 420A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Gru 2006 Posty: 62 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 08-04-2007, 13:16
|
|
|
gs/rs - silnik wolnossący
gst - turbo, napęd przód
gsx - turbo napęd na obie osie |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 17:24
|
|
|
i nie zapomnijmy ze byly jeszcze spydery i spydery (RS) ktore to nie byly sygnowane znakiem "RS"
czyli spydery wystepowaly w wersji GST, GS,RS(silnik wolnossacy 4g64 o pojemnosci 2,4l)
spydery nigdy nie wystepowaly w wersji GSX |
|
|
|
 |
deezz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 17:59
|
|
|
nie nie spider mnie nie interesuje i tak...:) |