| Rockford Audio vs zwykłe | 

| Autor | Wiadomość | 

| Przemas_pepe   Nowy Forumowicz
 Przemek

Auto: Mitsubishi Outlander II
 Kraj/Country: Polska

| 

|    Wysłany: 29-12-2015, 11:57   Rockford Audio vs zwykłe |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam Mam pytanie czy sama zmiana oryginalnego radia w Outlanderze na rockford audio coś da??
 Tzn. teraz chce wymienić radio i zależy mi na obsłudze cały czas z koła kierownicy i dodatkowo  na zmieniarce. W późniejszym etapie chce zamontować subwoofer. Ktoś już robił taką podmiankę???
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| tyku   Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER

| 

|  Wysłany: 29-12-2015, 12:20 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cytat: |  	  | SYSTEM ROCKFORD W MITSUBISHI JEST TO OKRESLENIE SYSTEMU MUZYCZNEGO SKLADAJACEGO SIĘ NA GLOSIK WOOFER, WZMACNIACZ DSP KTÓRY STERUJE 6 GLOSNIKAMI ROCKFORD. | 

| tokyo napisał/a: |  	  | ŻADNE RADIO FABRYCZNE NIE MA NIC WSPOLNEGO Z SYSTEMEM ROCKFORD JEŻELI JEST OSOBNA JEDNOSTKA. | 
 Poczytaj tutaj: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=75
 Powodzenia
   |  
				| _________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
 Rok produkcji: 2010.

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Golotheman   Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 143KM Sportback+LPG

| 

|  Wysłany: 29-12-2015, 12:40 |   
 |  
               | 
 |  
               | Rockford to chyba najbardziej upierdliwy system, jaki może mieć samochód. Niby 9 głośników, a jest dudnienie a nie bas (mam nadzieje, że wyciszenie pomoże), niby scena, a jej brak, a najlepsze jest przy nawigacji. Ustawiasz mieszanie shuffle dla płyty. Piosenka Ci się nie podoba. Po czym dajesz dalej, a on nie daje shuffle, tylko włącza kolejną piosenkę w tej kolejności. Żeby było śmieszniej, przełączasz na inną płytę, i już nie ma shuffle. Już nie wspomnę o shuffle wszystkich płyt. Jest to nie wykonalne. Myślę, że nie masz co się bić o to radio i ten system. Seryjne radio z 4 głośnikami tylko na przód w Ibizie daje radę fenomenalnemu roxfordowi w lancerze... no cóz...
   |  
				| _________________ Obecnie pomykam:
 2012 - do dziś / Seat Ibiza 6J Reference COPA '2012 1.4 86KM  + BRC Sequent 24.11
 2015- do dziś / Lancer Sportback INTENSE '2009 1.8 143KM 4B10 + Stag 4Qbox Plus

|  | 

|   |  | 

|  | 

| tyku   Mitsumaniak

| 

|  Wysłany: 29-12-2015, 12:55 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Golotheman napisał/a: |  	  | Seryjne radio z 4 głośnikami tylko na przód w Ibizie daje radę fenomenalnemu roxfordowi w lancerze... no cóz...   | 
  Ja tam jestem zadowolony. Nie jest to mark levinson, jak w lexusie, ale daje radę. Golotheman, Co by było jakbyś wsiadł do lancera bez systemu RF
     Ja to przechodziłem i dlatego zmieniłem na Rockforda.
   |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 29-12-2015, 13:00 |   
 |  
               | 
 |  
               | To nie dziwię się, że było tyle tematów o Audio w wersji invite  faktycznie musi to być przeżycie - mam na myśli "jakość" dźwięku  W rockfordzie mam wrażenie, że zrobili jak w kinach domowych - dali głośniki, które mają słabą dynamikę niskich tonów, bo przecież wsadzają tubę. A tu nieeeee. Nie tędy droga moi drodzy. Prawa jest taka, rockford zaczyna jakotako chodzić, powyżej vol.25. I tu jest ból. |  
 2012 - do dziś / Seat Ibiza 6J Reference COPA '2012 1.4 86KM  + BRC Sequent 24.11

|  | 

|   |  | 

|  | 

| tyku   Mitsumaniak

| 

|  Wysłany: 29-12-2015, 13:12 |   
 |  
               | 
 |  
               | Golotheman, Na fabrycznym radiu jest masakra(te radia to nieporozumienie).  MMCS daje radę i jest naprawdę dobrze, ale powtarzam nie jest to system audio na wysokim poziomie. |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| bastek   Mitsumaniak
 kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J

| 

|  Wysłany: 29-12-2015, 14:35   Re: Rockford Audio vs zwykłe |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Przemas_pepe napisał/a: |  	  | Witam Mam pytanie czy sama zmiana oryginalnego radia w Outlanderze na rockford audio coś da??
 Tzn. teraz chce wymienić radio i zależy mi na obsłudze cały czas z koła kierownicy i dodatkowo  na zmieniarce. W późniejszym etapie chce zamontować subwoofer. Ktoś już robił taką podmiankę???
 | 

ja zmieniałem,
 bardzo niewiele nie dało
 obsługa z kierownicy jak była tak jest
 jakośc dźwięku taka sama
 pojawiła się zmieniarka, nieobsługiwana z kierownicy
 nadal leżą mi płyty w schowku w ilosci ciut mniejszej niż wcześniej - zamykam schowek bez problemu
 |  
				| _________________ pozdr,
 bastek

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Przemas_pepe   Nowy Forumowicz
 Przemek

Auto: Mitsubishi Outlander II

| 

|  Wysłany: 29-12-2015, 22:04 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki wszystkim za swoje opinie i doświadczenia.  Po dalszym studiowaniu forum stwierdzam że trochę odlożę i zainwestuje w coś innego jakąś stacje multimedialna wraz z wymianą głośników. |  | 

|   |  | 

|  | 

| 

|  Wysłany: 30-12-2015, 06:38 |   
 |  
               | 
 |  
               | Przemas_pepe, na moim przykładzie powiem Ci, że muzyczka z RF jest całkiem spoko, ale jak jesteś na postoju. A jak ruszysz, mam wrażenie, że cały lancer, to taka klatka faradaya dla dobrego dźwięku ;p i czar pryska ;p |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

| DJ Fazi   Mitsumaniak
 Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D

| 

|  Wysłany: 30-12-2015, 21:03 |   
 |  
               | 
 |  
               | Częściowo potwierdzam, na postoju bardzo fajnie gra, podczas jazdy jest tak sobie. |  
				| _________________ glonojad rulezz
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| tyku   Mitsumaniak

| 

|  Wysłany: 31-12-2015, 11:13 |   
 |  
               | 
 |  
               | To jest kwestia odpowiedniego wyciszenia(pod audio i polepszenia komfortu podróżowania) samochodu, a jak wszyscy wiemy mitsubishi go nie posiada. 	  | DJ Fazi napisał/a: |  	  | na postoju bardzo fajnie gra, podczas jazdy jest tak sobie. | 
   |  

|  | 

|   |  | 

|  | 

|  |