[2G 95-99] Wytrzymałość |
Autor |
Wiadomość |
rico003
Nowy Forumowicz RICO

Auto: ECLIPSE GSX 2G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2016, 12:44 [2G 95-99] Wytrzymałość
|
|
|
Witam!
W wielu silnikach można tak robić i wytrzymują ale czy w Eclipsie silnik wytrzyma bez zakucia? Chodzi mi od podniesienie mocy z 210hp na 350hp. Czy już trzeba kuć? No i czy skrzynia wytrzyma.
Słyszałem że 4g63t są dość wytrzymałe.
Dziena za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
tom580
Forumowicz tom580
Auto: Mitsubishi Eclipse GST 1995
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Kwi 2009 Posty: 41 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 07-01-2016, 13:18
|
|
|
Witam i gratuluję zakupu. Fakt te silniki są podatne na podnoszenie mocy i bez zakucia przy dobrym wystrojeniu wytrzymują nawet do 350Km no ale to już autka doinwestowane i dobrze zrobione. Niestety te silniki są podatne na crankwalk i potrafią wypluć panewki:/ ale jeśli jest dobrze utrzymany silnik to sobie poradzi. Jednak gdybyś chciał próbować mocniej kręcić to polecam zacząć od dołu silnika i zmiany wału na jakiś od EVO bo fabryczne są plastelinowe i doboru dobrych panewek dalej zmiana dolotu wydechu głowicy bo sporo ogranicza turbo wtryski sterowanie czyli $$$ i jeszcze raz $$$. Jak coś to poczytaj:
http://www.mekp.pl/viewtopic.php?t=150 powodzenia z autkiem i w modach |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-01-2016, 01:02
|
|
|
rico003 napisał/a: | Chodzi mi od podniesienie mocy z 210hp na 350hp. Czy już trzeba kuć? No i czy skrzynia wytrzyma. |
Jakby było nowe to nawet jakiś czas i owszem, ale po tylu latach bez remontu silnika i skrzyni nie zaczynaj marzen o zylionie koni. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rico003
Nowy Forumowicz RICO

Auto: ECLIPSE GSX 2G
|
Wysłany: 08-01-2016, 18:26
|
|
|
tom580, Dzięki za link i odp
Jak będę robił jakieś mody to wkleje jakieś foty
Powiedz mi jeszcze gdzie moge szukac jakis dobrych czesci bo na ebay jest sporo tylko ze tam jest od 400+hp i jeszcze ceny takie cos podchwytliwe typu 2 tysie PLN za caly turbo kit. |
_________________ GSX 4G63T by RICO / Wiktor
 |
|
|
|
 |
RENZO
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse II
|
Wysłany: 25-01-2016, 20:00
|
|
|
rico003, 4g63T wytrzyma 350KM o ile jest to 6 Bolt to sie zgodze żaden inny 4g63T z Eclipse nie zniesie 350 bez kucia. Prosty i Tani sposób na 7 Bolt'a korby i tłoki z Evo wał może zostać stary. Co do ebay'owych Kitów dosłownie nie licz na to że to będą tanie konie bo wystrojenie tego bubla jest trudniejsze a i tak prędzej czy później się to rozleci lub motor |
|
|
|
 |
|