Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] jak odkręcić przedni zderzak?
Autor Wiadomość
biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2007, 11:15   [CA4A 1.6] jak odkręcić przedni zderzak?

wymyśliłem mały pantencik na optyczne obniżenie colcika tzn mała dokładka do zderzaka jeszcze mniejszym kosztem :]
czy może ktoś napisać jak odkręcić przedni zderzak??bo żeby zrobić tą dokłądkę muszę go zdjąć. jak zdejmę będę starał się w miare możliwości robić fotki wraz z opisem co i jak robiłem

kamil 
Forumowicz

Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-04-2007, 11:26   

od spodu w podłużnicach masz sruby z jednej 2 i z drugiej dwie sa one na klucz albo 14 albo 12

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2007, 18:16   

i tylko 4 śruby trzymają cały przedni?
a jak z tylnym zderzakiem??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 09-04-2007, 21:05   

4 śruby w podłużnicach, 2 na dole zderzaka przykręcone do belki pod chłodnicą oraz po jednej na narożnikach przykręcone do błotnika.

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2007, 20:47   

możesz jakoś dokładniej??gdzie w podłużnicach?? bo próbowalem się do tego dostać i znalazłem pod spodem 2 śruby (przykręcane na dole zderzaka do belki pod chłodnicą) , 2 śruby przy nadkolu do błotnika i więcej nie mogę...

kamil 
Forumowicz

Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Wysłany: 12-04-2007, 22:07   

w jeden i w drugiej podłuznicy sa od spodu otwory tam są sruby musisz miec klucz na przedłuzce by sie do nich dostać

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 12-04-2007, 22:44   

biedrzyk pochwal sie pomyslem jesli to mozliwe. Za jakies 2 tygodnie bede na 99% rozkrecal u mnie zderzaki wiec moze cos pomysle o takim optycznym obnizeniu :)

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2007, 19:03   

jednak głupi pomysł... zrobiłem bez odkręcania zderzaka ale od razu to usunąłem bo lipa wyszła...

Odpowiedz do tematu