|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Krótkie pajero. Swap na co? |
Autor |
Wiadomość |
PrezesBednarz
Nowy Forumowicz

Auto: V78
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-01-2016, 13:42 Krótkie pajero. Swap na co?
|
|
|
Witajcie, mam Pajero v78 totalna seria jeśli chodzi o przeróbki offowe.
Swędzi mnie zamiana na krótkie, długie nie jest mi absolutnie potrzebne, jeżdzę sam max w 2 osoby, na wyprawy dłuższe niż 2-3 dniowe nie mogę sobie pozwolić.
Budżet będzie ograniczony, pewnie do 28-30k i tu pytanie. Kupić krótkie 3.2 z padniętym motorem i zrobić swap, jeśli tak to na co? Widziałem na jutubach długie w PL z motorem z bmw (benzyna), widziałem też brytyjskie v8 z silnikiem z lexusa. Chce auta bezproblemowego. Chciałem krótkie 2.5 TD ale ich jest jak na lekarstwo i ceny też są chore. W dodatku praktycznie wszystkie mają tylko easy selecta, a chce ss. Czy może kupić 3.2 i zrobić kapitalkę i usunąć problemy tego motoru? (tylko ten motor pali dla mnie za dużo na to co daje, automat w pajero może jest i wygodny, ale brak tu wg mnie lockup'a, nawet myślałem, że to wina popsutej mojej skrzyni, ale jeździłem pajero IV tym testowym w barwach adventure, które ma teraz w parku prasowym Mistubishi Polska i tamta skrzynia zachowuje się identycznie...
Ślizga na piątce, praktycznie nie hamuje silnikiem no i ten testowy w mieście w korkach pali 18+, bez żadnych wyścigów. |
|
|
|
 |
|
|