|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik nad przepustnica?? - co to jest?? |
Autor |
Wiadomość |
Vlad [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 15:43
|
|
|
Tak mam to coś i orginalny kolektor w którym nie ma miejsca na sonde. Jest metalowe mocowanie identyczne z tym co w hyundaju trymało złączkę do sondy. Przyczepione do do scianki z nr nadwozia obok złączy do przepustnicy. Wisi tak tez kilka kostek nie podpietych, ale zadna z nich nie wyglada na kostke do sondy i nie mają kabelków z oplotem. |
|
|
|
 |
qrzyh [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 18:15
|
|
|
A moglbys podac jakie masz oznaczenie ECU?? Bo u mnie byl prawdopodobnie wymieniany i tak sobie mysle ze moze jest on do galow np. tych od 91 choc ten sam model, to paroma rzeczami sie roznily... Miedzy innymi wlasnie ta czescia ktora pokazalem na zdjeciu.
Czy to ECU moze byc wina tego ze autko wogole nie ma mocy i dlawi sie przy kazdym dodaniu gazu??
Vlad napisał/a: | nie mają kabelków z oplotem. | Kabelek do sondy nie musi byc z oplotem |
|
|
|
 |
Vlad [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 20:53
|
|
|
MD 120208 a na bocznej nalepce 0208 E2T14475A. Może to być też i ECU, ale ja najpierw bym sprawdził wszystko inne: kompresja, paski rozrzadu, wprzedzenie bazowe i w to czy wzrasta wraz ze wzrostem obrotów, cisnienie paliwa, wtryskiwacze, przeplywkę, TPS, EGR, wydech(kat) i kilka innych rzeczy:D
ps: mam nadzieje ze mówimy o benzynie, bo gaz to inna bajka:)
Pozdro |
|
|
|
 |
qrzyh [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 23:36
|
|
|
Dziekuje bardzo, juz dzis nie mam jak porownac oznaczen, a zapomnialem spisac wiec jutro porownam:) Dzieki wieeelkie
Vlad napisał/a: | czy wzrasta wraz ze wzrostem obrotów, cisnienie paliwa |
Wlasnie tez o tym myslalem, czy czasem cos nie tak z pompa paliwa... A co do gazu to smieszna sprawa, bo zalozylem gaz drugiej generacji, i na gazie autko chodzi duzo lepiej, bo na benzynie prawie nie chodzi
heh...
Diagnozuje wszystko na benzynie, to podstawa
pozdrowka |
|
|
|
 |
|
|