|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Alarm w outlanderze (system bezkluczykowy) |
Autor |
Wiadomość |
alojso
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2016 Posty: 194 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 26-01-2016, 20:36 Alarm w outlanderze (system bezkluczykowy)
|
|
|
Jestem użytkownikiem outka od 2 dni, więc wybaczcie laikowi. Zaznaczam, że czytałem instrukcję kilkutrotnie, ale jest ona napisana takim językiem, że nie jestem w stanie wyciągnąć z niej rozwiązania mojego problemu (o ile takie tam jest).
Do rzeczy: po wyłączeniu silnika (przekręcam ten "kluczyk" na sam dół, wraz z naciśnięciem go), NIE naciskam na pilocie zamknięcia drzwi, wysiadam z auta (np. zatankować) i po 1-2 minutach zaczyna się ryk alarmu. Mam ten kluczyk bezprzewodowy cały czas w kieszeni, jestem najdalej 1m od auta, a on wrzeszczy... Jest na to jakieś rozwiązanie? Powtarza mi się ten problem wielokrotnie.
Instrukcja w paru miejscach pisze, że alarm powinien działać dopiero po uzbrojeniu, a przecież go nie uzbrajam. Być może coś zepsułem próbując odpalić auto w awaryjnej sytuacji, gdy wysiadła bateria do klucza bezkluczowego ( ), używając kluczyka do immobilaisera (wiem, dużo tych "kluczy", ale pierwszy raz widzę coś tak zagmatwanego). |
Ostatnio zmieniony przez Piwor 28-01-2016, 20:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 27-01-2016, 08:48
|
|
|
alojso napisał/a: | Instrukcja w paru miejscach pisze, że alarm powinien działać dopiero po uzbrojeniu | i tak powinno być. Bardzo prawdopodobne, że masz nieoryginalny alarm i głupieje. Podjedź do speców od alarmów. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
alojso
Forumowicz
|
Wysłany: 27-01-2016, 08:55
|
|
|
Mam jeszcze coś co wygląda na dołożone cudo (czytnik pod szybą + mały kluczyk) ale... jest do tego instrukcja z logo mitsu (która oczywiście nie wyjaśnia dlaczego tak się dzieje).
Oddałem dziś auto na wymianę rozrządu i przy okazji wspomniałem o tym alarmie - mówili że to jest jakieś zabezpieczenie antynapadowe (znają to ponoć) i postarają się wyłączyć
[ Dodano: 01-02-2016, 18:27 ]
Może ktoś miałby podobny problem, więc napiszę jego rozwiązanie: trzeba ten kluczyk od immobilaisera przyłożyć do "czytnika" w trakcie, gdy wyje alarm. Od dwóch dni już mam spokój (a już chciałem go wycinać) |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-02-2016, 20:53
|
|
|
to się chyba nazywa dezaktywacja alarmu - czyli nie masz obecnie alarmu... |
|
|
|
 |
alojso
Forumowicz
|
Wysłany: 02-02-2016, 21:28
|
|
|
Tym lepiej |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-02-2016, 08:32
|
|
|
wziąłeś pod uwagę oczywiście fakt, że Outki okresowo cieszą się dużym wzięciem z uwagi na bardzo drogie części zamienne? Alarm oczywiście nie uchroni przed żadnym specjalistą, ale przed gostkiem, któremu zabrakło na piwo owszem |
|
|
|
 |
|
|