|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
prośba o pomoc "na ucho" nagrane chrupanie .. tył |
Autor |
Wiadomość |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 28-01-2016, 09:14 prośba o pomoc "na ucho" nagrane chrupanie .. tył
|
|
|
Witam,
kiedyś pisałem że coś chrupie - mam wrażenie że chrupie bardziej ..
oczywiście dźwięk jest mocno podbity przez tel komórkowy
od sekundy 8 do 20 - toczenie się na luzie .. i tylko wtedy jest to chrupanie - kiedy jadę na biegu - obojętnie czy przyspieszam czy zwalniam - jest normalnie - nic nie słychać ..
słuchać jedynie puknięcie przy gwałtowniejszym dodaniu gazu kiedy wcześniej się jechało na redukcji .. czyli gdzieś jest niezły luz ...
czy to krzyżak się kończy ? czy coś innego - obecnie nie mam możliwości wleźć pod auto by spróbować czy luz jest na wale ... brak garażu
https://drive.google.com/file/d/0B02_tRmRoxoJay0tOGtVSDdybFk/view?usp=sharing
pliczek dźwiękowy ...
ten pisk na górnych rejestrach - pompa w baku
miał ktoś coś takiego ? |
|
|
|
 |
DCDMT
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin MPI
|
Wysłany: 28-01-2016, 10:26
|
|
|
Nic nie słychać w tym nagraniu.
Ja przez pół roku nie mogłem dojść do sedna a chrupało przy dodawaniu gazu, okazało się ,że do wymiany są poduszki przedniego zawiasu. Obstawiam to lub krzyżaki.
Wjedź na kanał i posprawdzaj, albo od razu do mechanika. |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 28-01-2016, 10:53
|
|
|
DCDMT napisał/a: | Nic nie słychać w tym nagraniu.
Ja przez pół roku nie mogłem dojść do sedna a chrupało przy dodawaniu gazu, okazało się ,że do wymiany są poduszki przedniego zawiasu. Obstawiam to lub krzyżaki.
Wjedź na kanał i posprawdzaj, albo od razu do mechanika. |
no muszę na kanał - naoglądałem się na YT jaki się luz na wale wtedy robi jak krzyżaki padają.. w sumie podniesienie auta ponad 6cm nie pomaga im dłużej żyć .. jak i półosiom ... ale to ewidentnie z okolic gruchy ( w sensie na środku chrupie - nie po bokach ) - poduszki znam kiedy są wywalone, ale Pinin nie jest "pałowany" (bo spalanie) także poducha by klikała przy dodawaniu i odejmowaniu gazu ... ale by nie chrupało .. ale i tak dziękuję - sprawdzę. cały układ dostał potwornie w kość, kiedy pompa mi siadała ... by dojechać do domu to było 4 kilometry "kangurów" przy gazie w podłodze .. odcinało zapłon by włączyć z powrotem .. także wiem że tam dostał napęd w kość potFornie - a masz rację, wtedy poduchy mają prawo siąść.. we'll see - zdam raport .. |
|
|
|
 |
|
|