[3.0 V6] Wyciek skrzynia automat |
Autor |
Wiadomość |
hunter871
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero sport 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-02-2016, 12:33 [3.0 V6] Wyciek skrzynia automat
|
|
|
Witam bylem dziś robić wymiane oleju w skrzyni, i przy wymianie mechanik powiedział ze mam wyciek miedzy skrzynia a silnikiem, fakt zerknełem tam i jest cos spocone w tym miejscu co się łączy silnik ze skrzynia ale nie cieknie ciurkiem powiedziano mi ze to wyciek ze skrzyni biegów przez rok użytkowania auta nie zauważylem ubytku oleju w skrzyni ani żadnych plam w garażu nie wiem co o tym myślec skrzynia chodzi bez żadnych problemów za remont tej skrzyni powiedziano mi 8.5 tys |
|
|
|
 |
Sir Stanczyk
Forumowicz

Auto: Montero Sport 2001 3.0 6v
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sty 2016 Posty: 186 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 02-02-2016, 13:41
|
|
|
No to nieźle Ci powiedziano. Mi wymienili tylko uszczelkę za 20zł i wszystko gra. Ale może u mnie były mniejsze szkody... albo na uczciwszego mechanika trafiłem. Sorry, że bardziej pomóc nie mogę :/ |
_________________ Były właściciel Carisma 1.6 1999 GL (7lat) - niezawodne
Później inne marki które zawiodły, nawet te niezawodne
Teraz powrót do Mitsubishi
Obecnie: Montero Sport 2001 3.0 6v |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 02-02-2016, 14:15
|
|
|
hunter871 napisał/a: | (...) mechanik powiedział ze mam wyciek miedzy skrzynia a silnikiem, fakt zerknełem tam i jest cos spocone (...) nie zauważylem ubytku oleju w skrzyni ani żadnych plam w garażu (...) |
...to w końcu wyciek, czy zapocenie?
Wytrzyj do sucha i obserwuj - z zapoceniem niekiedy jeździ się latami... |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
hunter871
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero sport 2.5
|
Wysłany: 02-02-2016, 14:20
|
|
|
Georg napisał/a: | hunter871 napisał/a: | (...) mechanik powiedział ze mam wyciek miedzy skrzynia a silnikiem, fakt zerknełem tam i jest cos spocone (...) nie zauważylem ubytku oleju w skrzyni ani żadnych plam w garażu (...) |
...to w końcu wyciek, czy zapocenie?
Wytrzyj do sucha i obserwuj - z zapoceniem niekiedy jeździ się latami... |
Zapocenie jest one tak od góry az do dołu w miejscu jak sie skrzynia laczy z sinikiem
[ Dodano: 02-02-2016, 14:21 ]
Sir Stanczyk napisał/a: | No to nieźle Ci powiedziano. Mi wymienili tylko uszczelkę za 20zł i wszystko gra. Ale może u mnie były mniejsze szkody... albo na uczciwszego mechanika trafiłem. Sorry, że bardziej pomóc nie mogę :/ |
a w którym miejscu mial kolega wyciek |
|
|
|
 |
|