|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Grandis automat czy manual silnik 24 |
Autor |
Wiadomość |
sosa7
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2016, 09:56 Grandis automat czy manual silnik 24
|
|
|
Witam proszę o rade jestem na etapie zakupu grandisa 2,4 , moj dylemat polega na tym jak skrzynie wybrać , jeżdżę do pracy około 100 km dziennie 70 % to trasa .Proszę o wasze sugestie i rady |
|
|
|
 |
kcn
Mitsumaniak Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2014 Posty: 183 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 03-02-2016, 10:08
|
|
|
Automat może wygodniejszy ale ponoć większe spalanie i mułowaty w porównaniu z manualem. Osobiście mam ręczną skrzynie.
ps. Temat napisany nie w tym dziale. Może Admin przeniesie w odpowiednie miejsce. |
_________________ __________________________________
-GRANDIS-
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 03-02-2016, 22:40
|
|
|
dane techniczne są brutalne Grandis manual przyspieszenie 0-100km/h 10s a automat 11,7.
Spalanie cykl mieszany manua:l 9,4 L, automat 10 L (choć myślę osobiście, że może być więcej).Manual fajniejszy, mimo że np . kłopoty z łożyskami na wałku, , choć automat w Grandku trwały. Wybór należy do Ciebie |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Mateopno
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis/S500
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lip 2015 Posty: 30 Skąd: Góra Kalwaria
|
Wysłany: 15-02-2016, 12:10
|
|
|
Przed zakupem swojego, jeździłem manualem i automatem. Automat fajny choć wolny i zamula. Gdyby był dostępny większy silnik np. jakieś 3-3.5l to śmiało bym brał automat. Finalnie zdecydowałem się na manual. Skrzynia bardzo elastyczna, na "piąteczce" możesz jechać sobie 60km/h i spokojnie przyspieszysz do 200km/h. Także polecam manual. Co do spalania, najmniej spalił mi 9.3l jadąc bardzo spokojnie i nie przekraczając 100km/h. A regularnie w mieście to 12l. Oczywiście mowa o lpg. Wybór należy do Ciebie.
Pozdro |
|
|
|
 |
|
|