|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 D] Uszczelka głowicy/ głowica |
Autor |
Wiadomość |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 02-01-2016, 08:47
|
|
|
Heilsberg napisał/a: | Nacięcia na uszczelce dotyczą szlifu bloku a nie głowicy. Sprawdza się to mierząc ile wystają tłoki ponad blok i dobiera grubość uszczelki. Jest to gdzieś nawet opisane w serwisówce.
Zwalić głowicę, sprawdzić na szczelność, jak szczelna to splanować, obrobić gniazda zaworowe, powymieniać zawory jeśli trzeba, nowa taka sama jak była uszczelka, nowe śruby nowa uszczelka pokrywy zaworów. Nie mam 2,8 tylko 2,5 i dlatego tylko z opowieści wiem, że komory wirowe w 2,8 są ponoć ceramiczne czy cóś i coś tam jest gorzej ze szlifowaniem. Ale to szlifierze powinni ogarniać. |
Nareszcie ktoś to pojmuje, bo jak słucham mechaników którzy po szlifie głowicy chcą brać grubszą uszczelkę to długo zajmuje im tłumaczenie, że to błąd. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Bzica
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 2 2,8l
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-02-2016, 20:05
|