NOWE LOGO MITSUMANIAKÓW |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-02-2016, 08:41 NOWE LOGO MITSUMANIAKÓW
|
|
|
Wiem, że opinię są różne, ale niestety na jakieś rozsądne logo z diamentami szans nie było...
Teraz jesteśmy totalnie niezależni w produkcji gadżetów, logo zlotowego czy czegokolwiek innego...
Przedstawiamy Wam nowe logo Oficjalnego Klubu Mitsubishi - Mitsumaniaki.
Zmiana podyktowana była przede wszystkim odświeżeniem naszego logo (stare miało już w końcu 11 lat).
Rezygnacja z diamentów w naszym logo powstała w wyniku dostosowania się do bardzo restrykcyjnych wymogów MMC dotyczących wyglądu i parametrów diamentów i umieszczonych pod nimi napisów. Próbowaliśmy, jak sami widzieliście wkleić jakoś nasz napis pod logo diamentów MItsubishi Motors, ale wychodziło to delikatnie mówiąc "średnio".
W związku z tym przedstawiamy Wam nowe oryginalne logo MitsuManiaków stworzone przez Kordiana Michalskiego.
Logo zawiera naszą nazwę oraz "koło słońca", czyli Japoński symbol wschodzącego słońca, który też można znaleźć na fladze Japonii.
Mam nadzieję, że zaakceptujecie nasze logo.
Pozdrawiamy
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
|
Wysłany: 10-02-2016, 09:53
|
|
|
Ogólnie ok ale czy czcionka nie mogła pozostać stara
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 10-02-2016, 10:48
|
|
|
może sam autor się wypowie, ale zacytuję:
"nie wytrzymuje próby czasu (z racji na dwuelementowość) i jest za mało charakterystyczna - po prostu jako darmowa czcionka jest wykorzystywana zbyt szeroko w branży motoryzacyjnej. ta nowa, może i brzydsza, ale na pewno nawiązuje do starej i przy tym jest zupełnie nasza - wymyślona przeze mnie od początku do końca" |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 10-02-2016, 10:59
|
|
|
Firebee napisał/a: | ta nowa, może i brzydsza, ale na pewno nawiązuje do starej i przy tym jest zupełnie nasza - wymyślona przeze mnie od początku do końca | Czyli autor ma do tego podejście emocjonalne - nie jest i nie będzie obiektywny
Czy autor mógłby zaprezentować nowe logo (słońce) w połączeniu ze starą czcionką Wtedy porównamy i wybierzemy
Chyba, że chodzi o:
Cytat: | jako darmowa czcionka jest wykorzystywana zbyt szeroko w branży motoryzacyjnej | I nie chcesz, nie chcecie by ktoś w łatwy sposób podrabiał logo i sam napis. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
|
Wysłany: 10-02-2016, 11:16
|
|
|
Logo i czcionka naprawdę super, ale całość nie w prostokącie tylko rombie (diamencie). |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 10-02-2016, 11:39
|
|
|
mnie też bardziej leży stara czcionka... szkoda starego logo. |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
Golotheman
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 143KM Sportback+LPG
|
Wysłany: 10-02-2016, 11:41
|
|
|
Bardzo ładne logo. Aczkolwiek ja zostawiłbym oba loga w obiegu, ponieważ czasem trzy diamenty wyglądają tak rewelacyjnie, że aż żal zmieniać. A flaga może trafić na... flagi np. do samochodów na spota ? Aczkolwiek uważam, że logo jest bardzo schludne, czcionka wypas i jest kilka wplecionych kilka symboli co czyni go dosyć mądrym |
_________________ Obecnie pomykam:
2012 - do dziś / Seat Ibiza 6J Reference COPA '2012 1.4 86KM + BRC Sequent 24.11
2015- do dziś / Lancer Sportback INTENSE '2009 1.8 143KM 4B10 + Stag 4Qbox Plus
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
|
Wysłany: 10-02-2016, 11:44
|
|
|
i się zaczęło wybrzydzanie . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 10-02-2016, 12:29
|
|
|
powtórzę po raz kolejny rzecz podstawową. do reszty się czepiajcie
Nie będzie diamentów w logo MitsuManiaków, gdyż nie spełnia ono wytycznych wydanych przez Mitsubishi Motors!
A że wytyczne są ich tak wymagające, to grzecznie mówiąc postanowiłem zmienić totalnie logo...
Jedyne realne logo z diamentami mogłoby wyglądać tak:
i pod spodem najlepiej dokładnie tą samą czcionką napis MitsuManiaki w odpowiedniej odległości
takie logo nie bardzo do mnie by przemawiało. a do tego, przy każdej sprzedaży koszulek czy gadżetów nadal byłyby pewnie problemy z użyciem logo mitsubishi motors...
[edit] na ewentualne pytanie: dlaczego inne kluby, nawet oficjalne z innych krajów mają logo z diamentami i takie jakie tylko sobie wymyślą, pozwólcie, że nie odpowiem. |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
|
Wysłany: 10-02-2016, 13:04
|
|
|
Firebee napisał/a: | Nie będzie diamentów w logo MitsuManiaków, gdyż nie spełnia ono wytycznych wydanych przez Mitsubishi Motors! |
Diamentów nie musi być, ale rombu chyba nie zastrzegli sobie.
|
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 10-02-2016, 14:58
|
|
|
Firebee napisał/a: | Nie będzie diamentów w logo MitsuManiaków | Ok, ten fakt, ja przynajmniej, przyjmuję do wiadomości
Natomiast pytaliśmy..... (Bizi, Ty tez wybrzydzałeś ) o czcionkę użytą w napisie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 10-02-2016, 16:17
|
|
|
JCH napisał/a: | Firebee napisał/a: | Nie będzie diamentów w logo MitsuManiaków | Ok, ten fakt, ja przynajmniej, przyjmuję do wiadomości
Natomiast pytaliśmy..... (Bizi, Ty tez wybrzydzałeś ) o czcionkę użytą w napisie |
Kordian się niech wypowie Faktem jest, że chcemy mieć unikalną czcionkę, by już nigdy nikt nie zarzucał nam jakichkolwiek naruszeń i byśmy mogli spokojnie produkować gadżety czy cokolwiek chcemy. Znak graficzny jak trochę ogarnę się z kasą zarejestruję w UPRP |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 10-02-2016, 16:27
|
|
|
Moim zdaniem ta czcionka wygląda lepiej niż ory Magneto. Kordian pewno chciał zrobić coś wyjątkowego, niepowtarzalnego ale bez drastycznych zmian i wyszło mu to znakomicie. Czcionka Magneto jest już wszędzie i stała się tak popularna, że aż nudna.
Logo jednym słowem - gitara!
Tak czy siak, nie podoba mi się stosunek MMC do nas i to jest główny problem, trzeba coś z tym zrobić. |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 10-02-2016, 16:33
|
|
|
pamar napisał/a: |
Tak czy siak, nie podoba mi się stosunek MMC do nas i to jest główny problem, trzeba coś z tym zrobić. |
zrobiliśmy... myślę, że tyle powinno wystarczyć... Odcinamy się od diamentów tworząc swój oryginalny znak graficzny.
Żeby nie było...
MMC mimo wszystko wspiera coraz bardziej nasze projekty i mmdzieciom... więc może ta zmiana wyjdzie dla obu stron na plus |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
|
Wysłany: 10-02-2016, 16:43
|
|
|
pamar dobrze prawi. |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
|