Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] Sprzęgło się ślizga...
Autor Wiadomość
wrc206
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 18:31   [2G 95-99] Sprzęgło się ślizga...

Witam mam problem ze sprzeglem. Slizga sie, przy zmianie na wyzszy bieg i dodawaniu gazu obroty leca w gore a predkosc stala. Dajcie namiary na mechanika a moze macie jakis propozycje co z tym fantem zrobic... Czy takie cos kwalifikuje sie do regeneracji sprzegla czy konieczne jest nowe?? z kat je tanio wziasc?? jaka bedzie jego cena?? w warszawie w gdzie to zrobic??
Jest to silnik 420a do eclipsa z 97'

Jest jeszcze jeden myk otórz w JC auto jest takie sprzęgło za 500zł które w stosunku do orginału za 2500 jest atrakcyjną propozycją ale chidzą plotki po forach że takie sprzęgło z tego sklepu nie pasuje do 420a!!! co z tym zrobić?? czy to prawda??

mmaleks 
Mitsumaniak

Auto: ECLIPSE 97 420A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2007, 18:39   

do silnika 420A w JC nie ma zadnych cześci pozostaje ci tylko znależć kogoś kto ci wyśle z USA, ewentualnie serwis Chryslera ale bedzie bardzo drogo

wrc206
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 21:45   

Kurde a częsci urzywane wchodzą w gre??

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2007, 02:06   

hmmm WRC206 spotykamy sie znow i na tym forum:> widocznie nasze odpowiedzi w tym temacie nie wystarczaly Ci i nie wierzysz w nasze dobre checi bysmy mogli Ci pomoc:>?

gg:1496227 tu masz nr gg do DACO z forum MEKP on wymieniam sprzeglo przy uturbianiu,... mozesz sie go sptyac czy ma jeszcze ta swoja uzywke wlasnie z 420a

jesli jednak nie to zajrzyj do nas na forum MEKP i odezwij sie do koelgi X APOX jest obecnie w stanach i moglby Ci pomoc wyslac taka czesc ze stanow

jesli jednak i to zrodlo nie wypali mam jeszcze jednego kolege w stanach ktory moze pomoc... ale on ejst strasznie zabiegany wiec narazie o nim nie mowie...

pozdro Cie bardzo :)

p.s.ewentuaklnie sprzwdz ze sprzedawca w jakims skllepie czesci po oznaczeniach wlasnie do silnika 420a... rocznik konkretny 97 nie jest tu wazny wazne by to byla druga generacja od 94-99 (przewaznie w katalogach figuruje jako 95-99)

pozdro Cie bardzo jeszcze raz :) /Uzytkownik 420a /Goldi ;)

wrc206
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2007, 17:29   

ok odezwałęm sie do daco i zobaczymy co to będzie... a co do pisania na innych forach to chodzi nie tylko o porównanie opinii ale też o moją panike poprostu wiesz dowiaduje sie że ciężko z tą sprawą nie wiem ile mnie to wyniesie i poprostu najzwyczajniej w świecie sie martwie... Dzięki jak narazie

[ Dodano: 12-04-2007, 19:09 ]
no więc sprawa jest dalej nie rozwiązana bo daco ma to sprzęgło urzywane ale po pierwsze bym musiał po nie do kielc jechać a po drugie on będzie w polsce dopiero w maju... może ma ktoś możliwość wcześniej skombinowania tego COSIA

[ Dodano: 12-04-2007, 21:26 ]
GOLDI jest też taka opcja podobno że Japaneze może załatwić sprzęgło firmy daikin... słyszałem coś takiego od kolegi... czy to jest prawda?? dobre to sprzęgło?? macie kontakt do Japaneze??

Slaw 
Forumowicz
Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Wysłany: 25-05-2007, 18:46   

Z objawów wynika że kończy się tarcza sprzęgła ale sama skrzynia jest chyba dobra

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 27-05-2007, 23:52   

kolega rafal juz sobie poradzil z problemem :> tak wiec skopiuje dla potomnych ;)

Eclipse - wrc206-Rafal (19:10)
więc sprzęgło to sachs 3089 998 801 i kosztuje 1000zł
Eclipse - wrc206-Rafal (19:10)
jest to orginał nie ma żadnych zamienników jest to sprzęgło spiekowe, nierozbieralna a więc bez możliwości regeneracji...

Krueger 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 3.0 V6 GT
Wysłany: 27-07-2009, 00:39   

Też miałem podobne objawy (może nie aż tak drastyczne) i dałem do regeneracji. Na razie zbiera się git, podobno wytrzymuje z zapasem do 300 HP (no zobaczymy czy prawdę mówili)

Odpowiedz do tematu