Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
l300 4x4
Autor Wiadomość
mitsumotors4x4 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Delica Space Gear
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2016, 18:16   l300 4x4

Witam wszystkich Mitsumaniaków,chcę się pochwalić tym oto l300 4x4.Jak wam sie widzi ?.Ps.na zdjęciu delica,która juz kilka lat temu została sprzedana.:(

[ Dodano: 29-01-2016, 18:16 ]
http://www.fotosik.pl/zdjecie/5678e02b822c0b10

christcrusher 
Forumowicz

Auto: L300'90 , Subaru Forester
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 01-02-2016, 19:07   

Super :!:

mitsumotors4x4 
Forumowicz

Wysłany: 08-02-2016, 13:04   

Tyle Delic Space Geara przejechało przez moje oczy a ja nadal wole l300 ! :mrgreen:

christcrusher 
Forumowicz

Wysłany: 08-02-2016, 13:37   

mitsumotors4x4 napisał/a:
Tyle Delic Space Geara przejechało przez moje oczy a ja nadal wole l300 ! :mrgreen:

No ja tez uwazam kanciaki za najladniejsze z L300. Mam nadzieje , ze w przyszlosci uda mi sie jeszcze upolowac pierwsza wersje .

kudlaty74 
Nowy Forumowicz

Auto: l300 4x4 automat 2,5l
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 08-02-2016, 17:57   

Też tak uważam, w końcu trzy lata polowałem na swoją. Ech co ja bym dał, żeby moja miała dwie tylne furtki a nie tylko jedną ale i tak jest dobrze- bo jest :mrgreen:

christcrusher 
Forumowicz

Wysłany: 09-02-2016, 09:46   

kudlaty74 napisał/a:
Też tak uważam, w końcu trzy lata polowałem na swoją. Ech co ja bym dał, żeby moja miała dwie tylne furtki a nie tylko jedną ale i tak jest dobrze- bo jest :mrgreen:

heh a ja wlasnie planuje jedne drzwi zaslepic bo mi w koncepcji minikampa nie pasuja :lol:

[ Dodano: 09-02-2016, 09:50 ]
kudlaty74 napisał/a:
polowałem na swoją.

no wlasnie , widze ze Twoj L300 jest dziewczyna , skad ten kierunek jesli moge spytac ?
U mnie jest Kostek bo wyglada jak pieprzona kostka rubika , jak natomiast jest u Ciebie ?

kudlaty74 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-02-2016, 17:58   

Sam nie wiem dlaczego, może powodem jest to,że na wyspach używana jest nazwa Delica L300 (dotyczy 4x4) a samo L300 oznacza busa dostawczego.Jeszcze nie przylgnęła do niej (o znowu niej) jakaś konkretna ksywka więc w zależności z kim rozmawiam jest to:
Delica,L300-etka,Misiek,Czołg,Kanciak,Skarbonka kilka innych określeń. :D Chyba ogłoszę konkurs. :D
A szczerze mówiąc Kostek jest trafione.

mitsumotors4x4 
Forumowicz

Wysłany: 09-02-2016, 20:51   

Szkoda , że w Polsce jest tych aut mało :( Ludzie nawet nie spojrzą na l300 a co mówić o tym , żeby ten model był u nas popularny :?

[ Dodano: 09-02-2016, 20:56 ]
kudlaty74 a jak tam w Norway z l300 ? Dużo ich tam czy również rzadkość ?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 09-02-2016, 21:03   

Na zlocie pod Bełchatowem w 2011r. był taki rodzynek :D .

kudlaty74 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-02-2016, 22:01   

W Norway to nie wiem bo ja w Irlandii ( tzn.województwie dublińskim :D ) zamieszkuję .
Tutaj po prostu tych autek nie ma.Ja szukałem 3 (słownie:trzy) lata i to ogłoszenie było pierwsze jakie widziałem na tutejszych portalach a i tak w sumie dzięki koledze bo przysłał mi sms-a z info,że-jak on to napisał- "Twoje auto jest na sprzedaż",więc zadzwoniłem,obejrzałem i kupiłem.
W UK pojawia się średnio jedna sztuka na miesiąc,czasami dwie. Ale to i tak te "zepsute" bo z kierownicą po prawej stronie :D

mitsumotors4x4 
Forumowicz

Wysłany: 09-02-2016, 23:27   

Tego niebieskiego l300 znam,bardzo mi się podoba ! :mrgreen:

[ Dodano: 09-02-2016, 23:29 ]
No to mnie zaskoczyłeś,zdawało mi się , że tam jest ich mnóstwo.Gruzja,Rosja - tam to jest ich jak u nas fiatów 8)

[ Dodano: 09-02-2016, 23:33 ]
Też byliśmy na zlocie naszym autem ale chyba w 2013 i ten l300 też był.Ps,kiedyś wstawiłem ten film z naszym autem https://www.youtube.com/watch?v=c8juwc0d3TI

christcrusher 
Forumowicz

Wysłany: 10-02-2016, 14:53   

Bizi78 napisał/a:
Na zlocie pod Bełchatowem w 2011r. był taki rodzynek :D .
Obrazek
Obrazek

oho widze ze pomnik od razu z niego zrobili :lol:

[ Dodano: 10-02-2016, 15:02 ]
kudlaty74 napisał/a:
W Norway to nie wiem bo ja w Irlandii ( tzn.województwie dublińskim :D ) zamieszkuję .
Tutaj po prostu tych autek nie ma.Ja szukałem 3 (słownie:trzy) lata i to ogłoszenie było pierwsze jakie widziałem na tutejszych portalach a i tak w sumie dzięki koledze bo przysłał mi sms-a z info,że-jak on to napisał- "Twoje auto jest na sprzedaż",więc zadzwoniłem,obejrzałem i kupiłem.
W UK pojawia się średnio jedna sztuka na miesiąc,czasami dwie. Ale to i tak te "zepsute" bo z kierownicą po prawej stronie :D

Pytanie o Norway to chyba o mnie chodzilo , ale ja nie mieszkam w Norwegii , po prostu w formularzu dotyczacym panstwa nie ma do wyboru Islandii.

Juz niewiele tych aut tutaj jezdzi , ale z opowiesci islandczykow wiem ze 25 lat temy bylo ich mnostwo. Nawet wersja ktora posiadam to jakis wypust na Islandie , specjalna wersja wg VINu z wydajnieszym ukladem grzewczym i z LSD wlasnie.

Przed L300 zastanawialem sie nad Lapplanderem ale dostepnosc czesci przewazyla na korzysc Kostka. Kupilem go jako baze na minikampera , duzo jezdze po Islandii i lubie spac w aucie a Discovery 2 byl za maly zeby sie porzadnie w srodku wyciagnac.
W Pajero Sporcie natomiast spalo sie swietnie , mozna bylo normalnie nogi wyprostowac ,fajne auto na jezdzenie ze spaniem .

Na razie jeszcze za wnetrze sie nie wzialem , doprowadzam go najpierw blacharsko i mechanicznie do stanu umozliwiajacego komfortowe jezdzenie.
Ruda poszalala w moim aucie , zgnity dolny lewy naroznik , dziura wielkosci piesci za swiatlem , gorny naroznik prawego slupka nie istnieje , ramka gorna szyby przedniej prawie tez. Dobrze ze rama jak dzwon.
Mam nadzieje ze dokonca marca uporam sie z blacharka i malowaniem i wreszcie wezme sie za interior :D

Motorek jest w stanie doskonalym , to samo uklad jezdny. Nie ma sie co dziwic zreszta przy tak niskim przebiegu (114 tys). Generalnie auto zajebiste , zobaczymy jak bedzie sie sprawialo na wyprawach.

mitsumotors4x4 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2016, 11:46   

Przyznam , że fajnie mi się czytało Twoje opowiadanie.A od zawsze Islandia kojarzyła mi się z tym , że takie kostki rdzy nie mają ,gdyż nie sypią soli jak u nas a tu niespodzianka :D Ale na to nie ma lekarstwa,pisałem z forumowym znajomym z Australii i tam też coraz mniej tych aut mimo ,że wersje 2wd produkowali do 2013 a zaprzestali tylko dlatego , że testy zderzeniowe wypadały słabo jak na normy z tamtego roku..Wiecie co mnie dziwi ? Że jak ktoś interesuje się tymi autami a są rzadkie nie powiem,dużo tym autom poświęca..Czy użytkownicy VW piszą z ludźmi z innego kontynentu aby zdobyć ciekawszych informacji ? No nie koniecznie.U nas jest mała grupka ludzi którzy się tym tematem interesują i bardzo dobrze,lekka motywacja nigdy nie zaszkodzi..Widziałem Twoją historie tego auta na innym temacie,podoba mi się jak i krajobrazy ! :D Nie ma co,szykować warto, "Będzie pan zadowolony ". I nie widziałem nigdy połączenia 2.0benz + 4wd (zwykle albo 2.4 albo 2.5TD ),więc świat jest większy niż mi się wydaje ale silnik i tak rewelacja (to od galanta o ile się nie myle a moge się mylić ). Lubicie ciekawostki ? Oto jak wygląda (delica 2.4) l300 sprzedawana a Taiwańskim salonie - oczywiście mowa o nowych autach.
http://delica.mitsubishi-...%88%A9%E5%8D%A1
Pewnie i wersje 4wd dało by się zamówić na wymiar :D

Czy dużo się zmieniło ? Moim zadaniem pomijając estetyke i troche elektroniki to nadal to samo auto :)

christcrusher 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2016, 15:02   

Na wschodnich rynkach 300etek jest bez liku , wystarczy popatrzec na Filipiny L300 Filipiny na fejsie

Nawiazujac do fejsa ,to chyba widzialem Twoje auto tam....................................

Wracajac do mojej rdzy , w zasadzie cala ruda wystepuje z jednej strony auta mysle ze wlasciciel tego auta przez lata parkowal blisko oceanu (Vestmannaeyjar- bo tam Kostek spedzil 23 lata swojego zycia) i to dokladnie w tej samej pozycji ,po nawietrznej - stad ta sol.
BTW na Islandii sypia duzo soli na drogi ,na szczescie Kostka to juz nie bedzie interesowalo bo on bedzie tylko do letnich podrozy , reszte roku garaz :mrgreen:

2ltr benzyna to 4g63 - chyba jeden z najpopularniejszych silnikow Mitsubishi.

Pastor 
Nowy Forumowicz

Auto: L300 4WD 2,5TD
Wysłany: 19-02-2016, 09:34   

christcrusher napisał/a:

Kupilem go jako baze na minikampera , duzo jezdze po Islandii i lubie spac w aucie

Dla powiedzmy dwóch osób masz idealną bazę do zrobienia zabudowy.
Może znasz, ale jeśli nie to luknij: http://dinoevo.de/modifications/

Od dawna mnie swędzi zrobienie podobnego patentu ale na 4 osoby (w tym 2 szt nielatów). Z bidą się da, ale niestety moja Altanka słuzy tez do celów transportowych i nie mogę jej na stałe zabudować.
Więc póki co kimam np. tak:

Pozdrawiam wszystkich altankowiczów :mrgreen:

Odpowiedz do tematu