Lusterko wsteczne - Elektrochromatyczne czy zwykłe ? |
Autor |
Wiadomość |
mentosik
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2016, 17:38 Lusterko wsteczne - Elektrochromatyczne czy zwykłe ?
|
|
|
Witam
Moje autko (2008r) podobno ma lusterko wsteczne Elektrochromatyczne. Nie sprawdzałem tego na drodze bo nie miałem jak a i jeśli nie zauważę różnicy to nie będzie znaczyło, że takowego nie mam tylko po prostu mogę jej nie zauważyć. A czekać na kogoś z długimi włączonymi nie chcę:)
Panowie, czy lusterko Elektrochromatyczne ma jakiś guzik, jakąś lampkę czy cokolwiek? Ja nawet w swoim aucie nie wiedzę żadnego kabelka który wychodzi z niego. Owszem, coś na szybie obok niego jest ale o chyba czujnik deszczu czy coś innego (też nie widzę kabelka).
Jeśli ma ktoś takie lusterko może wrzucić zdjęcie ? |
|
|
|
 |
markowoj
Forumowicz Markowoj
Auto: outlander 2.0 tdi 2008r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Kwi 2010 Posty: 55 Skąd: Łowicz
|
Wysłany: 24-02-2016, 21:50
|
|
|
Cześć . Fabrycznie to raczej nic takiego nie było. A na jakiej podstawie takie przypuszczenia? |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 24-02-2016, 22:39
|
|
|
Kolego,
z tym lusterkiem to chyba nieporozumienie - Outlandery z tego roku nie miały z tego co wiem takiego lusterka. Mam ten wynalazek w innym samochodzie - ma zasilanie + diodę informującą że działa.
bonito |
_________________ Jest obecnie: Mazda MX-5 (do zabawy), VW Passat B6 (do roboty) |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 25-02-2016, 17:59
|
|
|
O ile pamiętam O2 nie było dostępne z lusterkiem fotochrom przynajmniej na rynku europejskim. Ja dokładałem takie coś we własnym zakresie - działa i cieszy oko już 6 lat... Jest wątek na forum jak kupić i zamontować lusterko |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
mentosik
Forumowicz
|
Wysłany: 26-02-2016, 13:16
|
|
|
A jeśli w lusterku mam ten klips do odchylania lusterka ? Ten klips co jak oślepia to się lusterko odchyla. Czy to definiuje jednoznacznie, że mam zwykłe lusterko ?
Chciałbym niebawem wymienić lusterko i jak by było jakieś bajeranckie to by żal było |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 26-02-2016, 19:30
|
|
|
mentosik napisał/a: | Czy to definiuje jednoznacznie, że mam zwykłe lusterko ? | masz przecież bajeranckie - z diamentami A poważniej to masz zwykłe. Elektrochromatyczne ma zazwyczaj włącznik i diodę sygnalizującą pracę układu. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mentosik
Forumowicz
|
Wysłany: 28-02-2016, 17:28
|