|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Oferty allegro / otomoto / olx |
Autor |
Wiadomość |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 27-02-2016, 13:02
|
|
|
swietyjacenty chyba jeszcze długo postoi
Jest kolejny tylko moc nie taka http://olx.pl/oferta/mits...html#86d15a482e |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 27-02-2016, 14:07
|
|
|
swietyjacenty, pilnuj słownictwa. |
|
|
|
 |
Adamn
Nowy Forumowicz Adam
Auto: Chce mieć 3000 GT.
|
Wysłany: 27-02-2016, 14:13
|
|
|
Wielkie dzięki swietyjacenty! Mało brakowało, a z ciekawości pojechałbym zobaczyć tego Dodge
Panowie, a tak z innej beczki - co myślicie o wejściu w taki temat:
http://www.mobile.de/pl/S.../219168293.html
Pomijam wrażenia estetyczne, mi się w miarę podoba Pytanie czy da się to ściągnąć i postawić na nogi? |
|
|
|
 |
Drakul
Forumowicz
Auto: Dodge Stealth R/T
|
Wysłany: 27-02-2016, 14:14
|
|
|
Ludzie to wstydu nie mają: "idealny"...
Na pierwszy rzut oka widać, że samochód po przygodach. Mianowicie: drzwi od strony pasażera od anglika, z przodu spoiler ma siatex (do weryfikacji, ale jeszcze takiego nie widziałem), który zakłada się aby otwory nie świeciły pustkami, gdyż zazwyczaj nie ma wewnętrznych plastików itp. Brakuje oryginalnych halogenów, a inna kierownica to tylko wisienka na torcie. Przy takim przebiegu jak podaje właściciel wnętrze powinno być jak nowe, dość się tych samochodów naoglądałem aby to stwierdzić, a patrząc na kawałek fotela i fakt, że reszta nie została pokazana zakładam, że rzeczywisty przebieg może wynosić nawet 200tys. Niby takie wróżenie z fusów, ale całość jest zastanawiająca. Zdjęcie koła, gdzie widać że nadkole w jednym miejscu nie ma się na czym oprzeć bo blacha idzie inaczej chyba potwierdza teorię. Samochód ma 164KM, a cena jest z kosmosu. |
|
|
|
 |
Adamn
Nowy Forumowicz Adam
|
Wysłany: 27-02-2016, 14:20
|
|
|
Hehe Drakul, dzięki za info. Dobrze być tu na tym forum
[ Dodano: 28-02-2016, 14:55 ]
http://www.mobile.de/pl/S.../219168293.html
Ponawiam pytanie - czy ktoś ma doświadczenie z zabawą w wyprowadzanie takich kibli? Ma to jakikolwiek sens? |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-02-2016, 18:38
|
|
|
Adamn napisał/a: | czy ktoś ma doświadczenie z zabawą w wyprowadzanie takich kibli? Ma to jakikolwiek sens? |
Chcesz powrócic o orginału |
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
Adamn
Nowy Forumowicz Adam
|
Wysłany: 28-02-2016, 18:49
|
|
|
Nie milo, zrobilbym co trzeba do jazdy, pomalowal i używal. Estetycznie... sam bym go tak nie zrobił, ale jak już taki jest, to mi nie przeszkadza Pytanie jak mechanicznie to hula, a tego się nie dowiem, bo " ich spreche kein Deutsch". |
|
|
|
 |
Drakul
Forumowicz
|
Wysłany: 28-02-2016, 19:03
|
|
|
Mi osobiście ręce opadają jak patrzę na takie wynalazki. Pomijając estetykę to kupa roboty i wanna gotówki, żeby coś z tego było. Wnoszę tak po doświadczeniu z podobnymi konstrukcjami - zdjęcia to 1/3 prawdy, a w rzeczywistości jest tylko gorzej. Takie "prodżekty" są najczęściej sprzedawane, bo po czasie zaczynają przerastać inwestora, a każdy podwykonawca skubie ile tylko się da. Ewentualnie sprzęt nie zostaje poprawnie wykonany i zaczyna to po czasie wychodzić. Oczywiście to tylko domysły.
Przerobiłem już różne drogi - auto sprowadzone tzw. okazja, auto do małych poprawek, do niewielkich napraw, do większej renowacji, podejrzane cenowo, również za drogie i mam dwa wnioski: po pierwsze kupuję auta, do których wkład oznacza inwestycję w ulepszenia, nie przywracanie trupa do życia po kilku mirasach, a po drugie tylko jak najlepsze egzemplarze, gdzie nie widać ręki polskiego mechanika, auta jak najbliżej fabrycznego stanu, w których działa absolutnie wszystko do ostatniej żaróweczki i tylko od właścicieli którzy mają kasę i nie czekają na to, aż się coś zepsuje tylko samochód jest w pełni sprawny w chwili oględzin. Wiem, że inni ludzie kierują się odmiennymi zasadami i dla nich samochód może przyjechać w częściach na lawecie, bo lubią grzebać i mają czas. Ja bym nie poświęcił roku czy dwóch lat na grzebanie w czymś takim. Masz np. 30k, kupuj jak najlepsze auto i ciesz się jazdą. |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-02-2016, 19:55
|
|
|
Adamn napisał/a: | zrobilbym co trzeba do jazdy, pomalowal i używal. Estetycznie |
Dla mnie to nie wypał wstyd jezdzić
Drakul napisał/a: | Masz np. 30k, kupuj jak najlepsze auto i ciesz się jazdą. |
Właśnie ,tylko cięzko znaleść ponad rok juz ogladam i nic ciekawego nie ma |
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
Drakul
Forumowicz
|
Wysłany: 28-02-2016, 21:41
|
|
|
milo napisał/a: | Drakul napisał/a: | Masz np. 30k, kupuj jak najlepsze auto i ciesz się jazdą. |
Właśnie ,tylko cięzko znaleść ponad rok juz ogladam i nic ciekawego nie ma |
Też polujesz na 3000GT? Ciężki temat. Szukając dla siebie dwa lata temu obejrzałem sporo sztuk w granicy 30k, mam na myśli wolnossące. Skończyło się na Dodge, najlepiej utrzymane 3/S jakie znalazłem, a i tak nie było wolne od wad. Najgorszym złem dla tych samochodów jest to, że trafiają w ręce ludzi, którzy nie mają o nich najmniejszego pojęcia. Potem jak jedziesz oglądać auto od takiego właściciela to masz traumę przez tydzień. |
|
|
|
 |
Adamn
Nowy Forumowicz Adam
|
Wysłany: 28-02-2016, 22:29
|
|
|
Panowie, 30 tysięcy i samochód tego typu w "idealnym" stanie to przynajmniej o 10 za mało.
Po drugie, ja szukam czegoś znacznie poniżej tej kwoty i o ile estetyka to rzecz gustu, to trup mechaniczny w samochodzie który ma ponad 20 lat jest poważnym problemem. W moim przypadku rok w garażu może być (mam kolegę, który nie będzie tylko "podwukonawca") - ale na szlifowanie pierdol, a nie na szukanie nowej skrzyni, albo silnika . Szukam tanio, bo samochody te poniżej 30 koła, które oglądałem były zdecydowanie nie warte tej ceny i musiałem kupić coś innego. W moim przypadku 3000 GT powyżej 40 tysięcy, to niestety coś, co w tej chwili jest poza moim zasięgiem. |
|
|
|
 |
Drakul
Forumowicz
|
Wysłany: 28-02-2016, 22:42
|
|
|
Moim zdaniem kwota jest w zupełności wystarczająca jak za SL-a, tylko potrzebny jest czas i odrobina szczęścia. Nie ma co się przejmować tym, że fantaści wystawiają trupy w takich kwotach, równie dobrze mogłyby stać za 130. Poszukaj na naszym polskim forum 3/S, za taką cenę znajdzie się ładny wolnossak na sprzedaż. |
|
|
|
 |
Adamn
Nowy Forumowicz Adam
|
Wysłany: 28-02-2016, 22:52
|
|
|
Nie ukrywam, że chciało by się VR-4 |
|
|
|
 |
Drakul
Forumowicz
|
Wysłany: 12-03-2016, 17:49
|
|
|
Nikt nic nie pisze, ale jak na sohc sztuka wydaje się zadbana:
KLIK
Sam bym ją zawinął dla żony, jakbym nie miał innych planów. |
|
|
|
 |
Adamn
Nowy Forumowicz Adam
|
Wysłany: 12-03-2016, 18:13
|
|
|
No taaaak, ale napęd na przód i 170 koni... :/
[ Dodano: 12-03-2016, 18:15 ]
Co nie zmienia faktu, że ładny. Widziałem ogłoszenie parę dni temu i estetycznie bardzo pozytywnie. |
|
|
|
 |
|
|