Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup Lancera - prośba o ocenę
Autor Wiadomość
bialy192 
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6 06'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-02-2016, 12:21   Zakup Lancera - prośba o ocenę

Witam, planuję zakup Lancera z instalacją LPG, jednak do wszystkich z nich mam ok. 350-450 km, więc najpierw zapytam tutaj, co o nich sądzicie, może ktoś był oglądać?

http://otomoto.pl/oferta/...a-ID6yhcXN.html
http://otomoto.pl/oferta/...c-ID6ygTED.html
http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6yb4Kr.html
http://olx.pl/oferta/mits...html#f065616f1d

Pozdrawiam

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 10-02-2016, 18:58   

Do mnie najbardziej przemawia ten grafitowy za 11700, natomiast ten z instalacją V gen. jest 2,0, więc fajniej. Ja wole ciemne auta, więc srebrny odpada. Ja w paździerjiku też kupiłem lansera, jednak wolałem kupić bez gazu, a gaz zamontować u sprawdzonego montera. Pieniądze podobne, a przynajmniej nowa instalacja, weźmiesz na raty i jawet nie odczujesz.
Wracając do ofert. Jeden ma paskudną kierownicę, odpada. Ten pierwszy ma szare zegari i czarną kierownicę...tak, to jest to czego potrzebujesz.

zbychu74 
Forumowicz

Auto: mitsubishi lancer 2,0 kombi
Wysłany: 11-02-2016, 16:58   

Witam
Ja właśnie wczoraj nabyłem swojego pierwszego "miśka", jechałem po niego 320km,ale warto było .Szukaj z zestawem momo tj, kierownica,gałka zmiany biegów,nakładki na pedały i rozpórka.
Kupiłem z gazem i nie bałem się kupić, podstawa to dzwonić,pytać i używać wujka google,
po oględzinach koniecznie badania techniczne i tyle.Do mnie najbardziej przemawia ostatnia opcja(silnik 2,0 ale tam jest instalka 5 generacji ciężko znaleźć speca, który ogarnie ją jak coś padnie.

Powadzenia trzymam kciuki.

MarcinZ 
Mitsumaniak
MarcinZ

Auto: colt 1.3 2009r
Wysłany: 28-02-2016, 22:27   

zbychu74, CO kupiles ,jaki sinika ,jak wrazenia ,jak z glosnoscia w kabinie ? z lpg ,jak spalanie ? a czemu :
zbychu74 napisał/a:
Szukaj z zestawem momo tj, kierownica,gałka zmiany biegów,nakładki na pedały i rozpórka.

Jedne maja zegary biale i pokretla wysoko inne zegary ciemne i pokretla nisko to jakies lifty polifty ?

Hm czy bede zadowolony z przesiadki z bmw 2500cm3 170km na 2000cm3 ile to ma koni ?

Na co uwage zwrocic przy kupnie ?

zbychu74 
Forumowicz

Wysłany: 29-02-2016, 08:26   tak kupiłem

Kupiłem dwu litrowe kombi z silnikem 4g63(ponoć pancerny).
Spalanie 8,6 lpg na trasie w polsce,na autostradzie do 140 12,5l 150-160 13,7l.
Wrażenia dobre,super trzyma się w zakrętach,(zawieszenie sportowe).
Dość głośno przy 14okm/h ale mam wrażenie że jak jechałem szybciej to jakby trochę cichł.
Moc 135 km,żeby korzystać z mocy terzeba go dość wysoko zakręcić.
Lift był w połowie 2005 roku ,jeżeli będziesz chciał kupić to tylko po lifcie sa zegary jak w evo.
Ogólnie fajne autko, zawieszenie dość twarde,ale coś za coś.Przy zakupie standard jak przy każdym aucie (szczególnie patrzeć na rudą tylne nadkola i kielichy mcpersonów) Z przesiadki może i będziesz zadowolony ale dopóki się nie przesiądziesz to nie będziesz wiedział.
Teraz np. zrobiłem trasę do holandii i zero problemów.Na razie jest git zobaczymy co dalej.

Pozdrawiam

MarcinZ 
Mitsumaniak
MarcinZ

Wysłany: 29-02-2016, 09:36   

zbychu74, a jak glosno ? jak z rozrzadem pasek ,lancuch jest ,jakie koszta ,paska ?
zbychu74 napisał/a:
Kupiłem dwu litrowe kombi z silnikem 4g63(ponoć pancerny).
co ma takiego dobrego ?
zbychu74 napisał/a:
Moc 135 km,żeby korzystać z mocy terzeba go dość wysoko zakręcić.
jak wysoko ?

A wogle jak komfort z czego sie przesiadles , boje sie ze po przesiadce ze 170km bedzie slabo 135km ?

zbychu74 
Forumowicz

Wysłany: 29-02-2016, 11:31   

Rozrząd jest na pasku komplet pasek i pasek wyrównoważający i reszta flaków z robocizną to ok.1000-1200zł.
Mam klimę manual, 8 poduszek,czujnik cofania,el.lusterka i szyby,na i zestaw firmy momo tj. rozpórka w komorze silnika,kierownica skórzana,skórzany drążek zmiany biegów,nakładki sportowe na pedały no i jeszcze przyciemniane szyby fabryczne.
Przesiadłem się z golfa 3 to lancer dla mnie to torpeda dla ciebie może być słabe.Komfort jest niezły na trasie do 120 km/h .
Ogólnie japońce lubią wysokie obroty,jak pociągniesz od 4000tyś do powiecmy 6500 to się dość ładnie zbiera,wyżej nie ma co.On ma maksymalny moment obrotowy przy 5750chyba coś okolo tego.

MarcinZ 
Mitsumaniak
MarcinZ

Wysłany: 29-02-2016, 11:57   

zbychu74 napisał/a:
Rozrząd jest na pasku komplet pasek i pasek wyrównoważający i reszta flaków z robocizną to ok.1000-1200zł.
to fajna sumana poczatek ,ja od ok 10 lat rozrzadu nie zmienialem bo w bmw lancuch jest ....
zbychu74 napisał/a:
Przesiadłem się z golfa 3 to lancer dla mnie to torpeda
to zmienia postac rzeczy ........
zbychu74 napisał/a:
dla ciebie może być słabe.
pewnie bedzie ,bo ja nie musze krecic 5 do 5-6tys.obr. a tu okaze sie,ze inaczej nie bedzie jechal .....
zbychu74 napisał/a:
Komfort jest niezły na trasie do 120 km/h .
rozumiem ze znosnie i da sie pogadac powyzej masakra zapewne ?

to musze to przemyslec .

dzieki .

zbychu74 
Forumowicz

Wysłany: 29-02-2016, 15:22   

Przepraszam wkradł się błąd 5750 o/min osiąga maksymalną moc 135km, a maksymalny moment przy 4500o/min
Weź jeszcze pod uwagę stosunek masy do mocy to też ważne.

bialy192 
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6 06'
Wysłany: 22-03-2016, 11:39   

Znowu mam do was pytanie. Od jakiegoś czasu szukam lancera, co prawda zdarzyły się ciekawe i godne polecenia egzemplarze, jednak pech chciał i nie miałem czasu jechać obejrzeć.
Czy ktoś mi w jasny sposób wytłumaczy kiedy i w jakich wersjach silnikowych wprowadzano jakieś zmiany w wyglądzie auta? Co chwilę wpadają mi w oko nowe kombinacji kierownicy, panelu środkowego, zegarów, oraz zmian zewnętrznych i już myślałem że wszystko wiem co i kiedy jednak znowu lancer (lub ludzie) mnie zaskakuje.

Warto zwrócić uwagę na te modele i co ewentualnie wymaga głębszego przeanalizowania?
http://otomoto.pl/oferta/...g-ID6yjyAX.html
http://allegro.pl/lancer-...6065060076.html

W tym pierwszym zwróciłem uwagę, że Lancer sprowadzony z Holandii ale numery na niemieckie, poza tym wyposażenie wypisane przez sprzedającego nie pokrywa się z tym które jest w aucie (np. tempomat czy czujniki cofania)

Drugi z kolei wygląda świetnie, niby wszystko potwierdzone książką serwisową, ale jednak nie przyciągają mnie takie wyładnione/wypachnione auta.

zbychu74 
Forumowicz

Wysłany: 22-03-2016, 13:51   

Po książce widać,ze auto jest z danii a to atut bo auto z danii można sprawdzić na stronach duńskich wpisujac vin i lub nr. rejestracyjny.
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk/ to link
Sprawdziłem wygląda,że przebieg orginał i stan dobry.
Jest jedna nieścisłość w opisie ten silnik jest na pasku a nie na łancuszku

Odpowiedz do tematu