Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ssanie
Autor Wiadomość
jogi_23 
Forumowicz

Auto: grandis 2.0 did bsy
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2016, 08:55   Ssanie

Witam. Mam takie pytanie, czy wasze grandisy po odpaleniu na zimnym maja wyzsze obroty zanim nie bedzie mial silnik odpowiedniej temperatury? Ja zauwazylem ze u mnie od samego poczatku sa takie same obroty. Nie interesowalem sie tym do tej pory a ostatnio kupilem passata w dieslu i tam po odpaleniu najpierw jest 1tys obrotow i po pewnym czasie spadaja do ok 800.

[ Dodano: 02-03-2016, 22:36 ]
Tylu czytających i nikt nie wie jakie macie obroty po odpaleniu auta? :(

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Wysłany: 03-03-2016, 07:39   

Poprawka. Sprawdzilem dokladnie. U mnie na zimnym są na poziomie ok 1400 jak załącze grzałkę to jeszcze jakieś może 100 obrotów dochodzi.

PS. Ja mam benzynke, niewiem jak dieselku.
Ostatnio zmieniony przez kcn 05-03-2016, 11:53, w całości zmieniany 1 raz  

jogi_23 
Forumowicz

Wysłany: 03-03-2016, 09:09   

Dzieki kolego za odpowiedz ale ty masz benzyne a to moze byc roznica w dieslu. Ja mam diesla i ciekawi mnie jak jest w innych dieslach. Ale tak patrze ze nikt nie chce sie wypowiadac albo sie nie znaja.

[ Dodano: 09-03-2016, 15:16 ]
Dzieki wszystkim za pomoc! Nikt nie wie jakie ma obroty w dieslu po odpaleniu? Teraz sie zastanawiam do czego sluzy te forum i kto je czyta?!

NUFI 
Forumowicz

Auto: RVR 2.0 4x4, Chrysler T&C
Wysłany: 10-03-2016, 09:28   Re: Ssanie

jogi_23 napisał/a:
Witam. Mam takie pytanie, czy wasze grandisy po odpaleniu na zimnym maja wyzsze obroty zanim nie bedzie mial silnik odpowiedniej temperatury? Ja zauwazylem ze u mnie od samego poczatku sa takie same obroty. Nie interesowalem sie tym do tej pory a ostatnio kupilem passata w dieslu i tam po odpaleniu najpierw jest 1tys obrotow i po pewnym czasie spadaja do ok 800.

U mnie po odpaleniu po nocy obroty dochodzą do 1000 obr/min. Włączenie nagrzewnicy podnosi jeszcze o kolejne 200.

jogi_23 
Forumowicz

Wysłany: 11-03-2016, 06:47   

Dzieki kolego wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalem. Czyli u mnie musi byc nie tak skoro po odpaleniu mam takie same obroty jak po rozgrzaniu.

Odpowiedz do tematu