|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E33A 2.0] Galant E33a Pierwsze pytania. :) |
Autor |
Wiadomość |
franek1994
Forumowicz E38A Special Edition

Auto: Galant E38A Special Edition
Kraj/Country: Norway
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Paź 2013 Posty: 128 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 04-03-2016, 12:04
|
|
|
bloodgringo,
11,5L/ 100km
Ja z tym samym motórem, ale z 4x4 mam 10,5L
Jak to osiągnąc
Wymienić: kable zapłonowe, kopułkę, palec w kopułce, świece załonowe i ustawić dobrze kąt wyprzedzenia zapłonu. Produkty wyżej przedstawione są tanie (prócz kabli)
A dla drobiazgowych: Sprawdzić jakość mocy generowanej przez cewkę zapłonową. i ewt kupić nową (140zł)
Zawszę można pobawić się w detale, jak polerowanie przepustnicy i częste mycie gumowego węża doprowadzającego powietrze od filtra do przepustnicy itp
Ale wymienić filtr powietrza to na bank coś da. Myślę że koła 205/50R17 lub 215/45R17 zrobią tu dobrą dobote. Po za tym, zainwestowanie w filtr KN za 200zł będzie dobrą inwestycją, a na pewno się zwróci nie tylko pod względem ekonomicznym, lecz i akustycznym |
_________________ 10,5L/100km przy 4x4 !!!
To jest wyczyn godny kontynuowania inwestycji w skarbonkę bez dna
 |
|
|
|
 |
|
|