|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Problem z odpaleniem auta po nocy |
Autor |
Wiadomość |
BTTOS
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2016, 15:44
|
|
|
Witam. Podpinam się pod temat bo nurtuje mnie czemu moja bateria siadła. Mianowicie rano odpalił normalnie, ale miałem na biegu i zapomniałem. Nie przytrzymałem sprzęgła, szarpnęło autem i zgasł. Od razu spróbowałem odpalić ale zdechł. Bateria się rozładowała i nie było prądu na odpalenie. Sprawdziłem miernikiem napięcie i na baterii było 12,33 V, ale nie wiem jaki był prąd rozruchowy. Czy to już końcówka baterii (ma ok. 3 lata) i wymieniać na nową czy coś innego mogło być przyczyną rozładowania?
[ Dodano: 06-03-2016, 12:32 ]
Dzisiaj znowu nie odpalił. Światła itp. Wszystko działa, nie ma tylko prądu na rozruch. Bateria sprawdziłem ma 4 lata bez 1 miesiąca. Chyba przyszła pora na wymianę. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 07-03-2016, 22:17
|
|
|
W corsie mojej mamy padła identycznie. Auto potrafiło odpalić po nocy, wyjechało z podwórka. Za bramą było zgaszone, wyjście w.celu zamknięcia bramy.....i już nie odpalało. Podobno taka forma podnięcia aku jest jak najbardziej normalna.
Aaa...i nie licz, że jak się zrobi cieplej to będzie dzialało....nie będzie |
|
|
|
 |
BTTOS
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
|
Wysłany: 09-03-2016, 20:54
|
|
|
Wymieniłem baterię. Miała jedynie 8% mocy rozruchowej, także obyło się bez jakichś dodatkowych kosztów związanych z inną usterką. |
|
|
|
 |
|
|