|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G] Eclipse targa |
Autor |
Wiadomość |
kowalic [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2007, 03:14 [1G] Eclipse targa
|
|
|
Witajcie. Wybaczcie za tak skromne przywitanie.
Jestem posiadaczem eclipse 1G 93r. z dachem targa. mam klopot z dachem a wlasciwie to z tym ze w czasie ulewnych deszczy cieknie. To pierwszy klopot.Kolejny wynikajacy z tego iz dach jest sciagany to to iz aby otworzyc drzwi bezkolizyjnie szyba musi odrobine opasc (skok okolo 5 cm. ) w drzwiach od kierowcy to dziala ale kiedy wsiada pasazer musze drzwi zamykac z zewnatrz i lekko nagiac szybe. O otwieraniu szyb calkowicie moge zapomniec. nie dzialaja. przejechalem tym autem 50 tys ostatnie 10 tys wlasnie z tym klopotem. Prosze o pomoc. Jestem strasznie zadowolony z tego auta ale to wychodzenie z auta i podciekanie mnie juz drazni.....6 mcy cierpliwosci i braku czasu wystarczy.
Przepraszam za lakonicznosc - nie mam wprawy w pisaniu na forach.
Wybaczycie ?? Poprawie sie :)
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 02:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 14:59
|
|
|
ale jaki jest konkrtnie poblem:>? hmmm? to ze cieknie? to wina pewnie ktorejs uszczelki... sprawdz i wymien... nie konieczki na orginal bo taki to bedziesz szukal ze swieczka:) a tym bardziej do targi ktora jest unikatem...
szyby da rady ustawic.. sciagnij tapicerke i obadaj ... lub skocz do jakeigos zakaldu gdzie szyby wymieniaja oni powinni Ci dobrze ustawic... |
|
|
|
 |
kowalic [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2007, 03:08
|
|
|
Z szybami jest wszystko oki..problem tkwi w elektryce, to co jest innego to znalazlem pod tapicerka w drzwiach taka puszke wielkosci (2 razy papierosy) jakies przekazniki, styczniki cos w tym stylu.....nie ma tego w innych eclipsach..wczesniej jezdzilem tez G1 ale z normalnym dachem..... to cos nie dziala ( chyba ) bo tzreba przyjac ze otwieranie i zamykanie szyb nie dziala...nie ma....z tym moge jeszcze troche pojezdzic - powiedzmy 2 miechy....ale to podciekanie i to ze musze zawsze pamietac o tym by polozyc folie na siedzeniach ..to mnie wkurza.....a gdzie szukac choc podrobek takich uszczelek.....albo gdzie szukac oryginalow ?? Dzwonilem do Mitsubishi Europe do Holandii i tam nie wiedza ....twierdza ze to jest pojazd upgradowany przez jakiegos Dilera i wiele egzemplarzy nie ma i nalezy szukac u lokalnych krajowych dilerow. Auto pochodzi z Niemiec, tam tez dzwonilem.....Nie wiedza!!!! Lub tez moze mnie nie zrozumieli....choc moj angielski jest ok...ich tez nie byl zly....Nie chce wszystkiego zatapiac w silikonie....(po co w takim razie targa ???? ) KTO MOZE WYKONAC TAKIE USZCZELKI ????? Tak czy inaczej dziekuje za odpis na posta....a tak generalnie to auto jest na medal, oleju nie bierze 156 000 km juz ma, teraz czesciej jezdzi nim MOJA {POLOWA} wszystko wymieniane na czas......oleje etc, teraz chce wymienic tarcze hamulcowe i klocki...podpowiedzcie jakie mam kupic prosze.
a tak w ogole to ile takie auto jest warte ???( w gotowce ) tak tylko pytam bo ja go nie sprzedam ....nie da rady , za cudne jest...a jak sie czerwieni w sloncu.....just MITSU, just ECLIPSE, just LIVE.....pozdro |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2007, 17:25
|
|
|
sprobuj podskoczyc do jakiegos dobrego autocentrum gdzie szyby zakldaja i zapytaj czy jest opjca dorobienia tkiej uszczelki lub czy by od czegos nie dopasowali? dlaczego akurat z szybami:>? bo wlasnie tylko tam sie zajmuja tkaimi rzeczami... wiem ze tu chodzi o dach... co do elektrycznych szyb... to posprawdzaj bezpieczniki moze tylko ktorys padl? albo kilka... moze to wina padnietego rpzekaznika? z tym tez bym na Twoim miejscu podjechal do dobrego elektryka samocodowego i zeby obadal cale te "urzadzonka"... targa to unikat... raczej ejst drozsza o kilka tys o coupe... ale tez nie za wiele... chcesz miec unikalna targe:>? wstaw jej 4g63t nie spotkalem sie jeszcze z targa Turbo pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia Twojemu samochodzikowi |
|
|
|
 |
pawulec [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2007, 07:38
|
|
|
Witam!
Ile sztuk tej targi wyprodukowali?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Eclipse007 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 20:32
|
|
|
Witajcie!
Na poczotek chce powiedziec ze moj polski nie jest za dobry!
Targuw bylo 300 Stuk zrobonych a usczelki sa tak drogie rze jak wszyskie wymieni to kosztuje to panad [size=18]1000€.[/size]
A tu strona www.compactcars.de
Problem okna jest ze sie przejocznik zepsuty.
Dachy te nieby niegdy 100% sczelny.
mysle ze te auta za pare lat wciej bwdo w wercie.
ohje ohje |
|
|
|
 |
|
|