|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nie moge zrzucic skrzyni biegow grandis 2.4 benzyna MANUAL |
Autor |
Wiadomość |
Leszek NH
Nowy Forumowicz
Auto: GRANDIS 2.4 BENZYNA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-02-2016, 23:39 nie moge zrzucic skrzyni biegow grandis 2.4 benzyna MANUAL
|
|
|
Witam
Moze mi ktos poradzi co robic mianowicie sciagam skrzynie biegow ale za cholere sie nie da jej odlaczyc od silnika tzn kreci sie wedlog wlasnej osi na wale i tyle nie moge jej sciagnac jest tam jakies zabezpieczenie albo inne ustrojstwo????
WIELKIE DZIEKI Z GORY ZA PODPOWIEDZ
MODEL SKRZYNI F5M42
no i lipa sprzeglo nowe zalozone a tu sie stuki przy zmianie biegow pojawily ?????????????? |
Ostatnio zmieniony przez Leszek NH 19-02-2016, 18:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-02-2016, 08:16
|
|
|
Może wałek Ci sie zaklinował na tarczy sprzęgła, pomanewruj skrzynią góra-dól próbując ja zsunąć
Tam nie ma żadnej filozofii o ile odkręciłes wszystkie śruby i osłony metalowe
http://www.ebay.de/itm/Mi...2-/351457749418
 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Mateopno
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis/S500
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lip 2015 Posty: 30 Skąd: Góra Kalwaria
|
Wysłany: 18-02-2016, 12:29
|
|
|
Ja też z tym walczyłem... podważałem łyżką, raz z jednej raz z drugiej i zeszła...
powodzenia |
|
|
|
 |
Leszek NH
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-02-2016, 18:22
|
|
|
Ok WIELKIE dzieki , walek sie zapiekl do tarczy, ktos zalozyl tani badziew i nie szlo tego zrzucic za choinke ALE juz jest zalozone nowe sprzeglo MITSUBISHI I zaczynamy calosc skladac
[ Dodano: 18-02-2016, 18:26 ]
Wielkie dzieki za wsparcie duchowe walka byla wyruwnana, raz Ja, raz Mitsu ale w koncu wygral ten z lomikiem i mlotkiem teraz za to Mitsu bedzie jezdzil jak nowy. Silnik jeszcze musi dostac drinka swiezego napoju komplet swieczek i bedzie jak nowy .....no i komplet filtrow ....nastepny miesiac cale zawieszenie do przegladu ....
no i lipa ....... sprzeglo nowe zalozone a tu sie stuki przy zmianie biegow pojawily
??????????????
ok auto zrobione skrzynia wymienione dwa lozyska orginaly na walku, nowe sprzeglo kpl mitsubishi orginalne uuuu slono za wszystko zaplacilem ....... ale tu cos napisze od siebie......auto kupilem w dobrym stanie naprawde dobym , niestety poprzedni wlasciciel okazal sie tu nastepuje przerwa .............i zrobil skrzynie pod sprzedaz wyszlo dopiero po przejechaniu 3tys km. dobrze ze wszysko skonczylo sie dobrze dla skrzyni i nie rozleciala sie na kawalki ufffffff koszt prawie 5tys zl za wszystko , najdrozszy samochod w moim zyciu ....samochod po kompletnym przegladzie ogolnie na mocne 4+ (.BMW 5 bylo tansze w uzytkowaniu ha ha ha) ale smigam 3 diamentami i ciesze sie jak male dziecko .. |
|
|
|
 |
Grzegorz J
Mitsumaniak

Auto: Grandis 2.4 MIVEC
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2015 Posty: 104 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 02-03-2016, 08:15
|
|
|
5 tysięcy to naprawdę sporo. Robiłeś sam czy oddaleś do mechanika?
Napisz, jak możesz, jakie części kupowaleś? Podaj numery tych łożysk na wałku.
Dzięki |
|
|
|
 |
Leszek NH
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-03-2016, 22:53
|
|
|
Grzegorz J napisał/a: | 5 tysięcy to naprawdę sporo. Robiłeś sam czy oddaleś do mechanika?
Dzięki |
Robilem u mechanika, spec od mitsubishi sam sciagalem skrzynie ale okazalo sie ze skrzeglo bylo w takim fatalnym stanie ze zgrzalo sie z walkiem i nie moglem zrzucic skrzyni wiec poszedl do speca, oginalne sprzeglo kpl numery podam jutro + orginalny olej do skrzyni, orginalne lozyska do skrzyni MD744538, MD744537, 2526A001 do tego wymienial uszczelniacze na walkach napedowych i cos tam jeszcze reszte dopytam spec jutro odbieram faktury za naprawe ale bylo warto. Wczesniej szumy, jakies zgrzyty teraz blllooggaa cisza jedyne co slychac to wiatr i szum opon samochod jak nowy
[ Dodano: 15-03-2016, 20:10 ]
Grzegorz J napisał/a: | 5 tysięcy to naprawdę sporo. Robiłeś sam czy oddaleś do mechanika?
Dzięki |
Witam przepraszam ze dopiero teraz pisze ale .....no wiec tak wymienione zostaly
lozysko MD700207, MD717670, MD 747740 + 2 LOZYSKA MD7106670
do tego uszczelniacze skrzyni biegow 4 sztuki, + kompletne sprzeglo zestaw .....teraz do wymiany doszlo pompa wody i naciagacz .....poprzedni mechanik stwierdzil ze wszystko jest ok przy wymianie rozrzadu mam nadzieje ze dobrze to zrobil, w kazdym razie do niego nie wracam. Fachura od skrzyni biegow bedzie wszystko sprawdzal teraz . |
|
|
|
 |
Grzegorz J
Mitsumaniak

Auto: Grandis 2.4 MIVEC
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2015 Posty: 104 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 16-03-2016, 14:41
|